Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjim brskanjem po spletnem mestu, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov v vašem spletnem brskalniku, se strinjate, da uporabljamo piškotke.

Več o tem lahko preberete v naših napotkih za piškotke.

Pravila in pogoji

PRAVILA IN POGOJI UPORABE SPLETNEGA MESTA AEG¹

V primeru neskladja med izvornim angleškim spletnem mestu in slovenskim prevodom Pravil in pogojev spletnega mesta prevladajo in se uporabijo Pravila in pogoji izvornega angleškega spletnega mesta.

Kliknite tukaj za pravila in pogoje glede servisiranja.


DOBRODOŠLI NA SPLETNEM MESTU AB ELECTROLUX (»AEG«). POZORNO PREBERITE TA PRAVILA IN POGOJE, PREDEN UPORABITE TO SPLETNO MESTO (»MESTO«). TO MESTO LAHKO UPORABITE LE V INFORMATIVNE NAMENE. S SOGLASJEM IN UPORABO MESTA ALI PRENOSOM GRADIV S TEGA MESTA SE STRINJATE, DA BOSTE UPOŠTEVALI PRAVILA IN POGOJE (»POGOJI UPORABE«), KI SO DOLOČENI V TEM OBVESTILU. ČE SE NE STRINJATE Z UPOŠTEVANJEM TEH DOLOČIL IN POGOJEV, NE SOGLAŠAJTE, NE UPORABLJAJTE IN NE PRENAŠAJTE GRADIV S TEGA MESTA.

Piškotki

AB Electrolux (ur.) uporabljajo tehnologijo »piškotkov« za izboljšanje in olajšanje vašega obiska spletnega mesta AEG. Datoteke »piškotki« so poslane v vaš računalnik in vas prepoznajo kot edinstvenega uporabnika ter hranijo vaše osebne lastnosti in tehnične informacije. Mi uporabljamo:

a) trajne »piškotke« (tj. piškotki ostanejo v vašem računalniku, dokler jih ne zbrišete) in
b) začasne »piškotke« (tj. piškotki ostanejo, dokler ne zaprete svojega brskalnika).

»Piškotki« sami po sebi ne vsebujejo ali razkrivajo osebnih podatkov. Če predložite osebne podatke preko spletnega mesta AEG, se lahko podatki povežejo s hranjenimi podatki v piškotkih.

Če ne sprejmete AB Electrolux (ur.) uporabe piškotkov, lahko spremenite svoje nastavitve brskalnika, tako da brskalnik ne sprejema piškotkov (navodila o tem, kako spremeniti nastavitve brskalnika v zvezi s piškotki, morajo biti na voljo v razdelku pomoči vašega spletnega brskalnika). Če spremenite nastavitve, ne boste mogli dostopati do določenih delov spletnega mesta AEG.

Licenca

V skladu z določili in pogoji tega Dogovora vam AEG podeljuje neizključno, neprenosljivo in omejeno pravico do dostopanja, uporabe in prikaza tega mesta in gradiv na njem. Obvezujete se tudi, da ne boste kakorkoli motili oziroma poskusili motiti delovanja mesta.

AEG vam dovoljuje ogled in prenos informacij (»Gradiva«) na spletno mesto samo za vašo osebno in nekomercialno uporabo. Dovoljenje ne obsega prenosa lastništva posameznih gradiv in njihovih kopij in je omejeno z naslednjimi določili: 1) na vseh kopijah prenesenih gradiv morate obdržati vse avtorske pravice in druga obvestila o lastnini, vsebovana v gradivih; 2) gradiv ne smete spreminjati na noben način, jih kopirati ali javno objaviti, izvajati ali deliti ter jih kakorkoli uporabiti ali posredovati za kakršenkoli javen ali komercialen namen; in 3) gradiv ne smete prenesti na nobeno drugo osebo, razen če ji posredujete obvestilo o obveznostih, ki izhajajo iz teh določil in pogojev uporabe, in se z njim strinja. Strinjate se, da boste upoštevali vse dodatne omejitve, prikazane na spletnem mestu, ki se lahko občasno posodablja. To mesto, vključno z vsemi gradivi, je avtorsko zaščiteno z zakoni o avtorskih pravicah po vsem svetu in s pogodbenimi določbami. Strinjate se, da boste pri uporabi spletnega mesta spoštovali vse zakone o avtorskih pravicah in preprečili nedovoljeno kopiranje gradiv. Razen kjer je to izrecno navedeno, vam AEG ne daje nobene izrecne ali vsebovane pravice do uporabe patentov, zasnov, blagovnih znamk, avtorskih pravic ali zakonodaje o poslovni skrivnosti.

Uporabniški računi

Morda boste morali odpreti račun, da boste lahko dostopali do določenih omejenih delov tega mesta. V tem primeru morate opraviti postopek registracije in nam pri tem podati popolne in točne podatke, kot je navedeno v veljavnem obrazcu za registracijo. Prav tako morate izbrati geslo. Sami ste v celoti odgovorni za ohranjanje zaupnosti svojega gesla in računa. Poleg tega ste v celoti odgovorni za kakršnekoli in vse dejavnosti, ki potekajo v okviru tega računa. Strinjate se, da boste takoj obvestili AEG o nedovoljeni uporabi vašega računa ali kakšni drugi kršitvi varnosti. AEG ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi jo lahko utrpeli zato, ker je vaš račun ali geslo uporabljal nekdo drug.

Garancije uporabnika

Izražate in jamčite, da boste spletno mesto uporabljali v skladu s tem dogovorom, vključno z zakoni in drugimi predpisi na podlagi tega dogovora, in da boste delovali v skladu z vsemi obstoječimi in prihodnjimi načeli in pravili tega spletnega mesta. Strinjate se, da ne boste uporabili spletnega mesta za: (a) posredovanje virusnih sporočil ali drugih neželenih sporočil; (b) pretvarjanje, da ste AEG ali kdo drug; (c) potvarjanje glav ali drugačno manipuliranje z identifikatorji, zato da bi zakrili vir vsebin, prenesenih preko strani; (d) napačno prikazovanje svoje pripadnosti z osebo ali entiteto; (e) delovanje na način, ki negativno vpliva na zmožnost drugih uporabnikov za uporabo tega spletnega mesta; (f) vključevanje v dejavnosti, ki bi kršile kakšen veljaven zakon, (g) objavo ali posredovanje kakršnegakoli gradiva, ki krši ali na kakršenkoli način posega v pravice drugih, oziroma je nezakonit, žaljiv, obrekljiv, vulgaren ali drugače sporen, oziroma vsebuje oglaševanje ali promocijo v zvezi z izdelki ali storitvami; (h) zbiranje ali shranjevanje osebnih podatkov o drugih uporabnikih, razen če so vam ti izrecno dovolili to, ali (i) neupoštevanje odvzema takšnega dovoljenja, kot je opisano v (h). Če ne ravnate v skladu z zgoraj navedenim, ne smete uporabljati tega mesta, AEG ni zakonsko vezan s tem dogovorom in si pridržuje vse zakonske pravice v povezavi s takšnim neizpolnjevanjem.

Če kršite pravila uporabe, ste odgovorni za plačilo odškodnine za škodo, povzročeno podjetju AEG in njenim podružnicam, kot posledica vaših dejanj.

Spremembe

AEG si pridržuje pravico, da po lastni presoji kadarkoli v celoti ali deloma spremeni, predela, doda ali odstrani katerikoli del tega dogovora. Spremembe v tem dogovoru bodo začele veljati, ko bo obvestilo o tej spremembi objavljeno na spletnem mestu. Vaša nadaljnja uporaba spletnega mesta po objavi kakršnekoli spremembe tega dogovora bo obravnavana tako, kot da sprejemate te spremembe. 

AEG lahko kadarkoli in brez predhodnega obvestila konča, spremeni, popravi napake ali izpustitve v kateremkoli delu spletnega mesta, naredi druge spremembe na spletnem mestu, gradivu in izdelkih, programih, storitvah ali cenah (če obstajajo), opisane na spletnem mestu, prekine ali opusti kakršenkoli vidik spletnega mesta, vključno z dostopnostjo katerekoli značilnosti spletnega mesta. AEG lahko prav tako uvede omejitve določenih značilnosti in storitev ali omeji vaš dostop do delov ali celotnega spletnega mesta brez obvestila ali odgovornosti. AEG lahko kadarkoli odpove zgoraj podano dovoljenje, pravice in licence in po takšni prekinitvi boste morali takoj uničiti vso gradivo.

Priznanje pravic intelektualne lastnine

Strinjate se, da so vse pravice intelektualne lastnine (vključno, a ne omejeno na avtorske pravice, patente, strokovno znanje in izkušnje, zaupne podatke, pravice do podatkovnih zbirk in pravice blagovnih znamk in zasnov – če so registrirane ali ne) na spletnem mestu dodeljene podjetju AEG ali njihovim izdajateljem licenc. Dobro ime in pravice intelektualne lastnine, ki izhajajo iz rabe takšnih pravic intelektualne lastnine, dodeljene podjetju AEG, se nanašajo na AEG.

Izmenjava vaših informacij z AEG

Izmenjava vaših osebnih podatkov nam omogoča, da vam nudimo številne koristi. Uporaba vašega osebnega računa ali druge registracije vam bo olajšala in naredila naslednja dejanja bolj priročna:

• registriranje vašega nakupa, tako da lahko prejmete vse koristi, ki vam jih prinaša nakup.
• zahtevanje specifičnih podatkov o izdelku, za katerega se zanimate.
• prejemanje prilagojenih sporočil o posebnih ponudbah in vabil.
• lažji ogled pri spletnem kupovanju AEG dodatkov in nadomestnih delov.
• prejemanje opozoril in informacij o dogodkih in promocijah, za katere ste se registrirali.

Prav tako nam bo omogočala izvajanje tržnih in statističnih raziskav, ki nam bodo pomagale razviti boljše izdelke, izboljšati naša spletna mesta in bolje spoznati svoje kupce. Lahko se odločite, da boste z nami na spletu delili podatke na številne načine, kot je izpolnitev obrazca za registracijo za članstvo na Mojih straneh, naročilo storitve ali namestitve, vključitev v tekmovanje, sodelovanje na dogodku, registriranje nakupa, nakup v spletni trgovini, sodelovanje pri promociji ali naročilo na novice.

Upoštevajte, da bodo vaši osebni podatki hranjeni v osrednji podatkovni zbirki AEG in bodo morda preneseni iz vaše države bivanja v druga AEG podjetja po vsem svetu, ki lahko stopijo v stik z vami v zvezi z izdelki ali posebnimi ponudbami. Če ne želite prejemati promocij, nam lahko to sporočite tako, da ne sprejmete soglasja na obrazcu za registracijo.

Podatke lahko upravljajo in obdelujejo previdno izbrane stranke AEG. Kot je določeno zgoraj, ti podatki ne bodo predloženi nobeni tretji stranki, razen v primeru vašega soglasja za to.

Če želite, da prenehamo s pošiljanjem prilagojenih ponudb ali informacij, nam lahko to sporočite z uporabo možnosti zavrnitve, ki je na voljo v e-sporočilu ali na strani vašega računa. Če želite, da odstranimo vse vaše podatke, nam lahko to sporočite tako, da popolnoma deaktivirate svoj račun.

Vedite, da bodo vaši osebni podatki, ki so zagotovljeni za naročila ali storitve v spletni trgovini, uporabljeni le za izpolnjevanje naših obveznosti do vas, razen če si tudi ustvarite račun pri promocijah ali pa se prijavite nanje.

Vaše posredovane informacije

Informacije kakršnihkoli osebno določljivih podatkov, ki jih posredujete podjetju AEG preko tega spletnega mesta, so zaščitene z veljavnimi zakoni. . Vseeno pa preko tega spletnega mesta ne pošiljajte nobenih zaupnih ali lastniških informacij podjetju AEG. Strinjate se, da informacije ali gradiva, ki jih vi ali posamezniki, ki delujejo v vašem imenu, posredujete (jo) podjetju AEG, ne bodo veljale za zaupne ali lastniške. S posredovanjem takšnih informacij ali gradiv podjetju AEG popolnoma zaupate in nanj prenesete vse pravice intelektualne lastnine v in do teh informacij in gradiv. AEG lahko potemtakem prosto uporablja, razmnožuje, prikazuje, javno izvaja, prenaša, deli, spreminja, dodeljuje in pridobi pravico do teh informacij in gradiv. Vi pa se tudi strinjate, da lahko AEG prosto uporablja vse zamisli, koncepte ali strokovno znanje, ki jih vi ali posamezniki, ki delujejo v vašem imenu, zagotavljajo podjetju AEG. Jamčite tudi, da podjetju AEG ne boste posredovali informacij ali materialov, ki so obrekljivi, grozeči, nespodobni, napadalni ali kako drugače v nasprotju s katerimkoli veljavnim zakonom, ali ki vključujejo lastniški material nekoga drugega. AEG si pridržuje pravico, da po lastni presoji s spletnega mesta odstrani kakršnekoli informacije, ki ste jih posredovali.

Varnost

Ne smete: (a) uporabiti nobene naprave ali programske opreme, ki bi lahko vplivala na delovanje spletnega mesta; ali (b) storiti kakršnegakoli dejanja, ki nalaga nesorazmerno veliko ali nerazumno obremenitev na infrastrukturo strani (kot je pošiljanje množičnih elektronskih sporočil - »vsiljena pošta«), ali (c) se vmešavati ali posegati v programsko opremo tega spletnega mesta ali njegovo funkcionalnost. To zajema nalaganje materiala, ki je okužen z virusi, trojanskimi konji, tempiranimi bombami ali drugimi elementi, ki lahko škodijo ali vplivajo na programsko strukturo mesta.

Spletna mesta tretjih oseb

AEG se ne obvezuje, da bo nadziral ali pregledoval vsebino spletnega mesta tretjih oseb, niti ni odgovoren za točnost in zanesljivost takšnih spletnih mest tretjih oseb. Še več, AEG lahko na tem spletnem mestu zagotovi povezave do spletnih mest, ki jih upravljajo druge pravne osebe. Ob uporabi teh spletnih mest, boste to mesto zapustili. Če obiščete katerokoli od povezanih spletnih mest, to storite na lastno odgovornost in izvesti morate vse varnostne ukrepe za zaščito pred virusi ali drugimi škodljivimi elementi. AEG ne daje garancije ali zagotovil glede kateregakoli povezanega spletnega mesta ali informacij, ki se tam pojavijo, oziroma izdelkov ali storitev, ki so opisane na njem. Povezave ne nakazujejo, da AEG ali pokrovitelji tega mesta podpirajo ali so pridruženi oziroma povezani z njimi, ali pa da so zakonito pooblaščeni za uporabo katerekoli blagovne znamke, imena znamke, logotipa ali avtorsko zaščitenega simbola, ki je prikazan na ali dostopen preko povezav, ali da je katerakoli povezava strani dovoljena za uporabo katerekoli blagovne znamke, imena znamke, logotipa ali avtorsko zaščitenega simbola podjetja AEG ali njegovih podružnic ali hčerinskih podjetij.

Zunanje povezave na spletno mesto

Vse povezave na spletno mesto morajo biti pisno odobrene s strani podjetja AEG, razen če AEG privoli v povezave, v katerih: (i) je povezava samo povezava do besedila, ki vsebuje samo ime »AEG« in ne vsebuje nobenih blagovnih znamk, ki so v lasti podjetja AEG ali njegovega izdajatelja licenc; (ii) povezava »kaže« samo na www.electrolux.com in ne na globlje strani; (iii) povezava ob aktiviranju s strani uporabnika prikaže stran čez celoten zaslon v popolnoma delujočem in vodljivem oknu brskalnika in ne v »okviru« povezanega spletnega mesta; in (iv) videz, položaj in drugi vidiki povezave ne smejo oblikovati lažnega videza, s katerim so povezane pravne osebe ali njihove dejavnosti ali izdelki, ki so povezani ali sponzorirani s strani podjetja AEG, niti ne smejo škodovati ali oslabiti dobrega imena, ki je povezano z imenom in blagovnimi znamkami podjetja AEG ali njegovih podružnic. AEG si pridržuje pravico, da po svoji lastni presoji kadarkoli prekliče to soglasje za povezovanje.

Izključitev zakonsko predpisanih garancij

Čeprav je bilo poskrbljeno za točnost informacij na tej strani, AEG za to ne prevzema nobene odgovornosti. GRADIVA LAHKO VSEBUJEJO NETOČNOSTI IN TIPOGRAFSKE NAPAKE. AEG NE JAMČI ZA NATANČNOST ALI POPOLNOST TEH GRADIV ALI VERODOSTOJNOST KAKRŠNIHKOLI NASVETOV, MNENJ, IZJAV ALI DRUGIH INFORMACIJ, KI SO PRIKAZANE ALI POSREDOVANE PREKO SPLETNEGA MESTA. POTRJUJETE, DA JE ZANAŠANJE NA TAKŠNA MNENJA, NASVETE, IZJAVE, ZAPISKE ALI INFORMACIJE SAMO VAŠA LASTNA ODGOVORNOST. VSA VSEBINA JE ZAGOTOVLJENA TAKŠNA, »KOT JE« IN »KOT JE NA VOLJO«. AEG IZRECNO ZAVRAČA VSA ZAGOTOVILA ALI KAKRŠNEKOLI GARANCIJE, IZRECNE ALI VŠTETE, VKLJUČNO BREZ OMEJITEV GARANCIJ ZA PRODAJO ALI USTREZNOST ZA DOLOČEN NAMEN, NEKRŠITVE, ALI V ZVEZI Z DELOVANJEM TEGA SPLETNEGA MESTA ALI VSEBINE. AEG NE JAMČI ALI DAJE ZAGOTOVIL GLEDE VARNOSTI TEGA SPLETNEGA MESTA. ZAVEDATE SE, DA SO LAHKO POSLANE INFORMACIJE PRESTREŽENE. ELECTROLUX NE JAMČI ZA TO, DA JE SPLETNO MESTO ALI STREŽNIKI, KI OMOGOČAJO DOSTOPNOST DO TEGA MESTA, ALI ELEKTRONSKA SPOROČILA, POSLANA OD PODJETJA AEG, BREZ VIRUSOV ALI KAKŠNIH DRUGIH ŠKODLJIVIH ELEMENTOV. VSA TA ZAGOTOVILA, GARANCIJE IN POGOJI SO IZLOČENI, RAZEN ČE ZAKON PREPOVEDUJE NJIHOVO IZKLJUČITEV.

Omejitev odgovornosti

AEG V NOBENEM PRIMERU NE BO ODGOVOREN ZA KAKRŠNOKOLI NEPOSREDNO, POSREDNO, POSLEDIČNO, KAZENSKO, POSEBNO ALI NAKLJUČNO ŠKODO (VKLJUČNO, BREZ OMEJITEV, S ŠKODO ZARADI IZGUBE POSLA, POGODBE, PRIHODKA, PODATKOV, INFORMACIJ ALI PREKINITVE POSLOVANJA), KI IZHAJA IZ ALI JE V POVEZAVI S TEM DOGOVOROM, CELO ČE JE BIL AEG OBVEŠČEN O MOŽNOSTI TAKŠNE ŠKODE. POLEG TUKAJ DOLOČENIH POGOJEV, AEG NE BO V NOBENEM PRIMERU ODGOVOREN ZA KAKRŠNEKOLI NAPAKE, NETOČNOSTI, OPUSTITVE ALI DRUGE NAPAKE ALI NEPRAVOČASNOSTI ALI NEAVTENTIČNOSTI KATERIHKOLI INFORMACIJ, VSEBOVANIH NA TEM MESTU.

Dolžnost do zmanjšanja izgub

Brez poseganja v tukaj določeno omejitev odgovornosti boste morali sprejeti vse ustrezne korake za zmanjšanje vaših izgub v povezavi s katerokoli terjatvijo ali tožbo (pa naj gre za malomarnost, kršitev pogodbe ali kako drugače), ki jih lahko vložite proti podjetju AEG.

Obvestila

Vse sklice na »pisanje«, »obvestila« in »opozorila« in vse podobne sorodne izraze, bodo pokrivale elektronske metode komuniciranja (na primer e-pošta), pod pogojem, da stranka, ki se zanaša na sporočilo, ohrani sprejemljive dokaze o tem, da je bilo sporočilo poslano in prejeto.

Časovna vrstica in ločljivost

Vsak temelj za tožbo, ki bi jo lahko vložili v zvezi z vašo uporabo spletnega mesta, se mora začeti v roku enega (1) leta po tem, ko se pojavi terjatev ali tožba. Če zaradi kateregakoli razloga pristojno sodišče ugotovi, da je katera od določb tega dogovora ali njenega dela neizvršljiva, bo ta določba izvršena do največje dovoljene mere, zato da vpliva na namen dogovora, preostanek tega dogovora pa bo še naprej v polni veljavi. 

AEG ne daje nobenih zagotovil za dostop z območja in lokacij izven Švedske in da bodo gradiva na tem mestu primerna ali dostopna za uporabo na drugih lokacijah zunaj Švedske. Dostop do njih z območij, kjer je njihova vsebina nezakonita, je prepovedan. Če dostopate do tega spletnega mesta z območja izven Švedske, ste odgovorni za skladnost s krajevnimi zakoni.

Veljavno pravo:

Vaša uporaba tega mesta in ti pogoji uporabe morajo biti urejeni z zakoni Kraljevine Švedske, brez uveljavljanja njihovih določb o neskladju zakonov.

¹ AEG JE REGISTRIRANA BLAGOVNA ZNAMKA PODJETJA AB ELECTROLUX.

 
 
Zapri
 

Izberite, kje želite to deliti z drugimi

Zapri