Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjim brskanjem po spletnem mestu, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov v vašem spletnem brskalniku, se strinjate, da uporabljamo piškotke.

Več o tem lahko preberete v naših napotkih za piškotke.

Napotki za piškotke

V teh napotkih izraz »piškotki« uporabljamo za piškotke ali druge podobne tehnologije, ki jih zajema Direktiva EU o zasebnosti v elektronskih komunikacijah.

Kaj je piškotek?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ustvarjene z obiskom spletnega mesta, ki vsebujejo podatke. Shranjujejo se v obiskovalčevem računalniku in mu omogočajo dostop do različnih funkcij.

Na naših spletnih mestih uporabljamo tako sejne kot trajne piškotke.

Sejni piškotek se, medtem ko obiskovalec brska po spletnem mestu, začasno shrani v pomnilnik računalnika. Ti piškotki se nato izbrišejo, ko uporabnik zapre spletni brskalnik ali po pretečenem določenem času (pomeni, da je seja potekla).

Trajni piškotek pa v obiskovalčevem računalniku ostane, dokler se ne zbriše.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo zato, da izvemo več o načinu, kako obiskovalci uporabljajo našo vsebino, pomagajo pa nam tudi izboljšati vašo izkušnjo z obiskom spletnega mesta.

Funkcionalnost mesta in vsebina

Funkcijo skupne rabe obiskovalci uporabljajo, da priporočajo naša spletna mesta in vsebino na socialnih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter. Piškotki shranjujejo podatke o tem, kako obiskovalci delijo funkcijo – vendar ne na individualni stopnji – da lahko spletno mesto potem izboljšamo. Če ne sprejmete piškotkov, ni shranjena nobena informacija.

Za nekatere funkcije na naših spletnih mestih uporabljamo tretje osebe, na primer, ko obiščete mesto z videoposnetki iz ali povezavami na YouTube. Ti videoposnetki ali povezave (in vsa druga vsebina tretjih oseb) lahko vsebujejo piškotke tretjih oseb in morda si boste za informacije o uporabi njihovih piškotkov želeli ogledati politiko spletnih mest teh tretjih oseb.

Analiza spleta

To spletno mesto uporablja Google Analytics, ki uporablja piškotke. Na agregatni ravni piškotki shranjujejo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, vključno s številom prikazanih mest, od kod obiskovalec prihaja in število obiskov, da bi s tem izboljšali spletno mesto in zagotovili dobro izkušnjo pri uporabnikih. Če ne sprejmete piškotkov, ni shranjena nobena informacija.

Kako zavrnem in zbrišem piškotke?

Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o obiskovalcih.

Vendar pa lahko Electroluxove piškotke ali spletna mesta katerekoli tretje osebe zavrnete ali blokirate, tako da spremenite nastavitve brskalnika – za več informacij glejte funkcijo »Pomoč« v vašem brskalniku.

Vedite, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke. Če piškotkov ne želite uporabiti, jih boste morda zato morali aktivno zbrisati ali blokirati.

Za informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov in podrobnosti o tem, kako zavrniti ali zbrisati takšne piškotke, si oglejte priročnik za uporabo vašega mobilnega telefona.

Vedite, da boste z zavrnitvijo uporabe piškotkov še vedno lahko obiskovali naša spletna mesta, a nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

 
 
Zapri
 

Izberite, kje želite to deliti z drugimi

Zapri