Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjim brskanjem po spletnem mestu, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov v vašem spletnem brskalniku, se strinjate, da uporabljamo piškotke.

Več o tem lahko preberete v naših napotkih za piškotke.
Nazaj na vse članke

4.7.2013 - Novice in članki

Novi lonci za indukcijo?

Kot splošno praktično pravilo velja, da so lonci na indukcijskih kuhalnih ploščah učinkoviti le, če dno pokriva vsaj 2/3 področja ogrevanja. Čeprav najbolj učinkovit prenos toplote zahteva, da lonec pokriva 100 % področja ogrevanja, vam indukcijska tehnologija še vedno omogoča nekaj manevrskega prostora.

Indukcijske kuhalne plošče AEG

Večja prilagodljivost glede velikosti loncev


Dandanes obstajajo indukcijske kuhalne plošče brez označenih področij ogrevanja, kar vam omogoča kuhanje kjerkoli na plošči. En primer te čudovite tehnologije je kuhalna plošča AEG MaxiSense™. Kuharski mojstri lahko postavijo lonce s premerom do 21 cm kamorkoli na površino kuhalne plošče – in ogromno kuhališče Paella ima premer 27 cm, kar zagotavlja največjo prilagodljivost.

Bistvo je v materialu


Ko se vprašate, ali morate kupiti nove lonce za novo indukcijsko kuhalno ploščo, ne pozabite – velikost ni pomembna. Pomemben je material, iz katerega so izdelani lonci.
Indukcijske kuhalne plošče ustvarjajo elektromagnetno turbulenco na dnu lonca ali ponve, da se ustvari toplota za kuhanje. Zato so najprimernejši lonci in ponve s feromagnetnim dnom. Pravzaprav so popolni lonci iz emajliranega jekla in litoželezni lonci.
A ni vsak material primeren za ta nov način kuhanja. Nerjavno jeklo, baker in aluminij imajo premajhno električno upornost za ustvarjanje ustrezne količine toplote. Obstaja pa izjema za to pravilo – proizvajalci zdaj ponujajo posebne nove lonce iz nerjavnega jekla, ki so primerni.

Nazaj na vse članke
Izdelki, ki ste si jih nazadnje ogledali ()
 

Pošljite prijatelju

Pošljite več prijateljem

Oglejte si e-pošto Živijo! Mogoče te bo to zanimalo

Zapri
 

Izberite, kje želite to deliti z drugimi

Zapri
 
 
Zapri
 

Izberite, kje želite to deliti z drugimi

Zapri