Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjim brskanjem po spletnem mestu, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov v vašem spletnem brskalniku, se strinjate, da uporabljamo piškotke.

Več o tem lahko preberete v naših napotkih za piškotke.

adidas

AEG - Future of Clothing - Adidas
AEG - Prihodnost oblačevnja- Adidas

Merjenje uspešnosti

profesionalne športne ekipe, kot so AC MIlan, Chelsea FC ali novozelandski All Blacks trenutno preizkušajo najsodobnejši adidasov sistem MiCoach Team Elite za merjenje podatkov na igrišču v realnem času. Adidas od 2010 dela v svojem neodvisnem centru za raziskave, Innovation Lab, in odkriva načine, kako integrirati tehnologijo v športna oblačila. S sistemom Team Elite je adidas na novo opredelil prihodnost športnih oblačil z rešitvijo, poznano kot učinkovito oblačilo.


Nosljiva tehnologija

Tkanina, podobna žici, je stkana neposredno v zračen spodnji sloj oblačila, za nadzor telesne aktivnosti igralca. Drobceni senzorji v žici so razporejeni po srajci in povezani s centralo sistema MiCoach, poznano kot "celica". Celica meri utrip srca, moč, hitrost, pospeške in položaj igralcev na igrišču med treningom. Podatki se nato prenesejo na MiCoach iPad aplikacijo za trenerje, ki podatke uporabljajo med vsakim treningom za individualno spremljanje učinkovitosti, premikov in zdravja igralcev.

AEG - Future of Clothing - Adidas - MiCoach

AEG - Future of Clothing - Adidas - MiCoach

Prej ali slej, boste videli več in več senzorjev v več in več oblačilih. In ne samo v športu, tudi v vsakdanjem življenju.

Matt Hymers, projektni vodja, adidas

Kdo jo uporablja?

Podjetje adidas je 2012 podpisalo pogodbo z Ameriško ligo za nogomet (American Major League Soccer) za uporabo sistema MiCoach za vse tekmovalne igre - prvi primer "pametnega nogometa" v zgodovini športa. Pri adidasu verjamejo, da bodo v naslednjih treh do petih letih vse profesionalne nogometne ekipe uporabljala takšno tehnologijo. S pomočjo te tehnologije, ki bo kmalu na voljo vsem, bomo uporabljali naša najljubša športna oblačila za spremljanje in izboljšanje svojega zdravja in treningov.

AEG - Prihodnost oblačenja - Adidas - MiCoach


Več člankov

Nega športnih oblačil

Vaša najljubša majica za tek, nogometni dres ali teniško krilo potrebujejo nežno nego, da ostanejo nepoškodovana, čista in sveža do naslednjič.

Več o tem

Nosljiva tehnologija

Studio XO je ponesel združitev tehnologije in oblačil še dlje s svojimi artističnimi kreacijami za modne ikone, kot je Lady Gaga.

Vas zanima več?

Ne kupi te jakne

Surfer in človek, ki veliko časa preživi v naravi, Rick Ridgeway, točno ve, da hoče imeti le oblačila, ki jih res potrebuje in želi, da trajajo.

Več o tem

 
 
Zapri
 

Izberite, kje želite to deliti z drugimi

Zapri