Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjim brskanjem po spletnem mestu, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov v vašem spletnem brskalniku, se strinjate, da uporabljamo piškotke.

Več o tem lahko preberete v naših napotkih za piškotke.

Biocouture

Vzgojite sami

Če bi vam nekdo povedal, da lahko sami vzgojite obleke s pomočjo tekočine v kadi, mu verjetno ne bi verjeli. Suzanne Lee, ustanoviteljica podjetja Biocouture Ltd, vodi prvo svetovalno podjetju za biološko načrtovanje na svetu in prinaša znanje iz znanstvenih laboratorijev v izdelavo modnih oblačil. Biocouture ponuja popolnoma novo perspektivo na to, kako bomo izdelovali oblačila, dodatke in športna oblačila v prihodnosti.


To je način ustvarjanja mode, ki je bolj podoben varjenju piva kot kateremu koli drugemu običajnemu postopku izdelave tekstila.

Suzanne Lee, ustanoviteljica, Biocouture

Popolnoma organsko

V filmu, The Next Black, spoznamo Suzanne Lee v njenem studiu v Londonu, kjer uporablja mikrobe, ki proizvajajo celulozo, za rast oblačil v kadi fermentirane tekočine. Skozi raziskave in delo z znanstveniki, je razvila proces vzgoje mikrobnega materiala v mešanici zelenega čaja, sladkorja in kvasa in tako ustvarila popolnoma naraven izdelek, ki je 100 % primeren za kompostiranje. Material se lahko posuši, razreže in sešije skupaj za izdelavo oblačil.


Nič odpadkov

Biološko izdelovanje lahko za vedno spremeni oblikovanje in izdelavo oblačil, modnih dodatkov in športnih oblačil. Omogoča namreč umikanje stran od naraščajočih zahtev po vodi in energiji v trenutni tekstilni industriji proti bolj načrtnemu in optimiziranemu biološkem procesu. Z ustvarjanjem materialov iz živih organizmov je mogoče tekstil in oblačila izdelati brez strupenih odpakov, kar omogoča resnično trajnostno prihodnost za modo.Več člankov

Trajnostna oblačila

Prav tako zaskrbljeno za vpliv na okolje je podjetje Patagonia, ki prosi potrošnike naj ne kupujejo in nagrajuje recikliranje.

Več o tem

The Next Black

Dokumentarni film podjetja AEG poudari napredno mišljenje, ki se dogaja okoli tega, kar nosimo in kako bomo ohranili tisto, kar izdelamo.

Oglejte si film

Barvanje brez vode

Skupina Yeh Group je razvila proces, kako iz industrijskega barvanja oblačil izločiti vodo in zmanjšati porabo kemikalij ter energije.

Preverite kako

 
 
Zapri
 

Izberite, kje želite to deliti z drugimi

Zapri