Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjim brskanjem po spletnem mestu, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov v vašem spletnem brskalniku, se strinjate, da uporabljamo piškotke.

Več o tem lahko preberete v naših napotkih za piškotke.

Studio XO

AEG - Prihodnost oblačenja- Studio XO

Prepletanje tehnologije in mode

Studio XO je najbolj znano po svojih digitalnih oblačilih, interaktivni in čustveni uporabniški izkušnji. Zapolnjujejo sivi prostor, kjer so med seboj trčili svet znanosti, umetnosti, tehnologije in človeškega telesa. V ospredju gibanja, ki bo spodneslo tla pod nogami modni industriji, so inovativni odrski kostumi izvajalcev, kot so Lady Gaga, Black Eyed Peas in JLS. Za te oprave je odgovorna Nancy Tilbury, inovativna oblikovalka, odločena da revolucionira modno industrijo. Njeno podjetje, Studio XO, želi spremeniti tradicionalen pogled na to, kako nosimo oblačila, s prepletanjem oblačil in tehnologije.


Uspešno sodelovanje

Skupaj, s soustanoviteljem Bejaminom Malesom, je Nancy delala z glasbeno skupino Black Eyed Peas in ustvarila interaktivne kostume, ki so oddajali različne svetlobne efekte sinhronizirane z odrsko koreografijo. Ta uspeh je poskrbel, da je Studio XO postalo sestavni del TechHaus-a, kreativno-tehnološkega podjetja pevke Lady Gaga. Od takrat so dobili naročilo za pripravo številnih unikatnih projektov za njeno ARTPOP kampanjo 2014.

 

AEG - Future of Clothing - Studio XO

AEG - Future of Clothing - Studio XO

Nekega dne bomo nosili površino računalnikov na naših telesih.

Nancy Tilbury, kreativna direktorica, Studio XO

Personalizirana oblačila

Studio XO razvija svojo linijo digitalnih oblačil, ki jih bo mogoče obleči - XOB - in bodo na voljo leta 2015. Ambicija Studia XO je zmanjšanje količine oblačil v naši garderobi, brez izgube strasti za modo. Linija XOB bo dovolila oblačilom prihodnosti, da spremenijo obliko, izrez in barvo, glede na naše preference in modne trende. Studio XO verjame, da nam bo to omogočilo digitalno naročnino na modne vsebine in ustvarjanje seznama predvajanj, kar bo naredilo modo bolj podobno digitalnim zabavnim platformam, kot so Spotify, SoundCloud in Pinterest ter efektivno demokratiziralo modo z, kot Nancy temu reče, "telesni Tumblr".

 

AEG - Future of Clothing - Studio XO


Več člankov

Oblačila, ki vas čutijo

Podjetje adidas prav tako dela z oblačili in tehnologijo za spremljanje uspešnosti vašega telesa s pomočjo senzorjev narejenih iz tkanega blaga. 

Preberite več

The Next Black

Dokumentarni film podjetja AEG poudari napredno mišljenje, ki se dogaja okoli tega, kar nosimo in kako bomo ohranili tisto, kar izdelamo.

Oglejte si film

Barvita sprememba

Skupina Yeh Group je razvila tehnologijo Drydye™, pri kateri za barvanje oblačil ne potrebujejo vode, s čimer se prihrani več milijonov litrov sveže vode.

Več o tem

 
 
Zapri
 

Izberite, kje želite to deliti z drugimi

Zapri