Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjim brskanjem po spletnem mestu, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov v vašem spletnem brskalniku, se strinjate, da uporabljamo piškotke.

Več o tem lahko preberete v naših napotkih za piškotke.

Servis in podpora

Hladilniki

Poiščite senčno mesto za hladilnik. Redno ga pregledujte. Uporabite nov pristop za zamrzovanje živil. Ti nasveti vam lahko pomagajo vplivati na porabo energije vašega hladilnika.

Premislite o tem, kam boste postavili hladilnik:
• Znaten prihranek energije lahko dosežete s postavitvijo vašega gospodinjskega aparata na hladno mesto – izogibajte se postavitvi zraven
toplotnih virov, kot so pečice in radiatorji ali neposredna sončna svetloba • Izolirajte svoj hladilnik od stenskih ali talnih toplotnih virov.

Odtaljevanje:
• Redno odtaljevanje ohranja enoto izparilnika čisto in brez debelih plasti ledu, kar omogoča bolj učinkovito delovanje. Ko plast ledu doseže debelino 3-5 mm, je čas za odtaljevanje.

Zapiranje vrat:
• Zamenjajte tesnila na vratih hladilnika, če mislite, da se ta ne zapirajo pravilno.
• S hladilnika obrišite prah. Kondenzator na hrbtni strani in prostor pod hladilnikom naj bosta brez prahu in ostankov prejšnjega tedna.
• Izogibajte se odpiranju vrat za dlje časa ali prevečkrat. V hladilnik vstopa topel zrak in povzroča nepotrebno zaganjanje kompresorja.
• Dvakrat preverite, da ni ovir, ki bi vratom hladilnika preprečevale pravilno zapiranje.
• Številni gospodinjski aparati Electrolux so opremljeni z alarmi za priprta vrata.

Najprej ohladite:
• Vroča hrana naj se pred shranjevanjem v hladilnik najprej ohladi. Para prispeva k nastajanju ledu v izparilniku. Vendar iz zdravstvenih in higienskih razlogov ne puščajte živil predolgo na sobni temperaturi.
• Odtalite zamrznjena živila v hladilniku. To bo zagotovilo varnejše odtaljevanje in optimalno uporabo hladilne enote.
• Primerna temperatura je v območju od 4 do 5 °C.

Nato zamrznite:
• Živila, ki jih želite zamrzniti (ko so hladna), najprej dajte v hladilnik, šele nato v zamrzovalnik.
• Preprečite nepotrebno nabiranje ledu v zamrzovalniku, tako da daste vsa živila v neprepustne paketke, preden jih daste v zamrzovalnik.
• Primerna temperatura je v območju od -18 °C do -20 °C.

 
 
Zapri
 

Izberite, kje želite to deliti z drugimi

Zapri