Kaj poka v letu 2018? Kvinoja, amarant in sirek. Takšna in podobna žita bodo kmalu poskakovala v vseh ponvah. Napihnjena (ekspandirana) žita že stoletja izdelujejo na najpreprostejši način. Eden takšnih primerov je priprava pokovke.

V sodobnem času tovrstna živila pripravljajo s pomočjo visokih temperatur, visokega tlaka ali ekstruzije. Običajno jih uporabljamo pri pripravi solat ali kot posip za jogurte in pečeno zelenjavo. Za napihovanje tovrstnih žit potrebujete napravo, ki zmore proizvesti zelo visoke temperature. Pri AEG smo razvili tehnologijo, s katero lahko temperaturo zelo natančno uravnavate in na ta način pripravljate izvrstne jedi.

KUHALNA PLOŠČA MAXISENSE PURE

Zamislite si sijajno kuhalno ploščo iz čistega črnega stekla, ki se brezhibno zlije s površino vaše kuhinje. Nevidne tipke in kuhalne površine pa lahko obudite s preprostim dotikom plošče. Kuhalno ploščo AEG MaxiSense Pure odlikujejo elegantna oblika in odzivne funkcije, ki kuhanje spremenijo v pravi užitek.

Izredno natančne tipke, ki slonijo na tehnologiji Direct Touch, vam ob vsaki kuhi pomagajo doseči želene rezultate. Moč kuhalne plošče lahko kadarkoli spreminjate z natančno drsno tipko in jo po potrebi tudi izklopite. Z indukcijsko kuhalno ploščo AEG MaxiSense bo vaša vsaka jed prava poslastica. 

Preberite več o kuhalni plošči MaxiSense Pure

NAPIHNJENA AMARANTOVA SEMENA IN ČRNI RIŽ

Sestavine

2 žlici amarantovih semen
2 žlici črnega riža

Navodila

- Na kuhalni plošči MaxiSense Pure močno segrejte ponev. Moč nato zmanjšajte na srednjo.
- V ponev nasujte 1 žlico amarantovih semen ali črnega riža.
- Počakajte, da semena oz. riž popokajo, nato pa jih premestite v skledo. Postopek nato ponovite.
- Popokana semena oz. riž se odlično prilegajo juham, solatam ali kosmičem.