NOVA ENERGIJSKA NALEPKA

KAJ JE BISTVO NOVE ENERGIJSKE NALEPKE?

Podjetje AEG sledi novim navodilom Evropske komisije in uvaja novo vizualno podobo energijskih nalepk za spodaj navedene skupine izdelkov:

1. pomivalni stroji,
2. pralni stroji in pralno-sušilni stroji,
3. hladilniki, vključno z vinskimi vitrinami.

Te nove nalepke bodo vidne evropskim potrošnikom tako v fizičnih trgovinah kot na spletu od 1. marca 2021. Več informacij je na voljo tukaj. 

ZAKAJ IMA MOJ APARAT DVE ENERGIJSKI NALEPKI?

Od marca 2020 bodo novi AEG aparati označeni z dvema nalepkama – ena bo prikazovala trenutno razvrstitev, druga pa lestvico energijske učinkovitosti od A do G, ki začne veljati leta 2021. Zato je mogoče, da boste prejeli aparat, ki je označen z dvema nalepkama. 

ZAKAJ PREHOD NA ENO ENERGIJSKO NALEPKO Z LESTVICO »OD A DO G«?

Evropska energijska nalepka je bila uvedena leta 1995 in velja za uspešen ukrep: 85 % evropskih potrošnikov jo prepozna in upošteva pri nakupovanju. Čeprav je bila večina modelov na začetku uvrščena v najnižje razrede (tj. E, F, G), so novi modeli postajali čedalje boljši, danes pa se večina aparatov uvršča v najvišje razrede (A+++, A++, A+), v najnižjih razredih pa ne najdemo več nobenih izdelkov. A zaradi te pozitivne spremembe potrošniki zdaj težko razlikujejo med najučinkovitejšimi izdelki.  

Nova lestvica bo izboljšala razumevanje in skladnost, potrošniki pa bodo najučinkovitejše izdelke lažje prepoznali.