Kako ohraniti zelenjavo dlje časa svežo

Zadnjič posodobljeno 24. 09. 2021 08:51

Sezonsko sadje in zelenjava sta okusna, vendar je ohranjanje sveže lahko izzivKako ohraniti šparglje sveže

Izogibajte se, da se šparglji posušijo. Gumijasti trak naj bo na hrbtni strani in ga obrobite približno 1 cm od koncev. Šparglje postavite pokonci v kozarec, ki vsebuje centimeter ali dva vode, in pokrito s plastično vrečko. Hrustljavi bodo do 7 dni.


Kako ohraniti avokado svež

Avokado hranijo zelo dobro v hladilniku, saj hlajenje ustavi postopek zorenja. Pustite, da dozori avokado na pultu in nato uporabite hladilnik, da ohranite zrelost. Se mudi? Avokado dajte v papirnato vrečko, da pospešite zorenje.


Kako ohraniti brokoli svež

Brokoli je pridelka za hladno vreme in potrebuje visoko stopnjo vlažnosti, zato ga je najbolje hraniti v zelenjavnem predalu hladilnika, če je vlaga nastavljena na visoko. Ne shranjujte s sadjem, saj brokoli pokvari etilenski plin, ki ga proizvajajo.


Kako ohraniti solato svežo

Solato je najbolje hraniti tudi v zelenjavnem predalu hladilnika, če je vlažnost nastavljena na višje - to velja za vse listnate zelenice. Če nimate nadzora vlažnosti - solato operite, zavijte v papirnate brisače in zaprejte v posodo.


Kako uporabljati regulatorje vlažnosti

Zmeden glede nadzora vlažnosti v predalu za zelenjavo? Obstaja preprosto pravilo palca. Stvari, ki gnijejo, potrebujejo nastavitev z nizko vlago, medtem ko stvari, ki se venejo, potrebujejo visoko vlažnost. Sadje naj bo ločeno, saj zelenjavo pogosto pokvarijo s proizvodnjo plina etilena.