Iz avtomata ne izstopa led

Zadnjič posodobljeno 14. 04. 2020 15:18

Vzrokov za to težavo je več:

Brez vode.

Prepričajte se, da je aparat priključen na dovod vode. Ledenemu avtomatu dajte dovolj časa, da naredi led. Ko je led pripravljen, naj bi rezervoar deloval.

Temperatura zamrzovalnika je nastavljena previsoko

Zamrzovalnik nastavite na nižjo temperaturo, tako da bo led lahko nastajal hitreje. Ko je led pripravljen, bi moral rezervoar spet delovati.

Vrata na avtomatu za led so odprta ali zaklenjena več kot 4-5 minut.

Motor je preobremenjen. Zaščita pred preobremenitvijo motorja se bo ponovno vklopila približno 3 minute po odklepanju vrat. Potem bo led spet prišel ven.

Naprava je bila za nekaj časa izključena.

Led se lahko stopi in ponovno zmrzne okoli svedra zaradi redke uporabe ledenih strojev, temperaturnih nihanj in / ali izpadov električne energije. Odstranite posodo z ledom, počakajte, da se vsebina raztopi, in posodo izpraznite. Očistite posodo in pustite, da se posuši, nato jo postavite nazaj na svoje mesto. Ko je led pripravljen, naj bi rezervoar deloval.

Ledomat je blokiran.

Kocke ledu se lahko zataknejo med izdelovalcem ledu in zadnji del posode za led, ali pa jih zataknete, tako da blokirajo ledomat. V tem primeru odpravljanje blokov, ki blokirajo razpršilnik, reši težavo.

Če je dispenzor vode počasnejši kot običajno, je vložek filtra za vodo in led zamašen ali zožen. V tem primeru bo problem odpravljen z menjavo filtra.

Menjava filtra: Trdno pritiskajte, dokler se filter ne zaskoči (slišali bi dva klika). Filter je treba sprati z napravo. Za podrobna navodila glejte navodila za uporabo ali ustrezen uporabniški priročnik.

Moj ledomat ne proizvaja dovolj ledu.  

Izdelovalec ledu lahko proizvede 1,8 do 2,7 kg ledu na dan.

V nasprotnem primeru je za rešitev težave treba zamenjati vložek filtra za vodo in led.

Menjava filtra: Trdno pritiskajte, dokler se filter ne zaskoči (slišali bi dva klika). Filter je treba sprati z napravo. Za podrobna navodila glejte navodila za uporabo ali ustrezen uporabniški priročnik

Izdelovalec ledu ne preneha izdelovati ledu.

  Stroj za led je pod nadzorom električnega kontakta, ki ga lahko po naključju pritisnejo predmeti, shranjeni v zamrzovalniku. Premaknite predmete, ki so morda v stiku, in odstranite kocke ledu, ki bi se lahko ledenile nad stikom.

Izdelovalec ledu ne loči kock ledu.  

To se lahko zgodi, če se funkcija kocke ledu ne uporablja pogosto. Odstranite in stresite posodo z ledom, tako da ločite ledene kocke, da rešite težavo.

Led iz mojega ledenega stroja ima grd vonj ali okus.  

Led je lahko prežet z okusom ali vonjem hrane, shranjene v napravi. Prepričajte se, da je hrana dobro pokrita, nato razvaljajte led in počakajte, da proizvajalec ledu naredi nov kup.

Če se težava še vedno pojavlja, bo morda potrebno temeljito čiščenje notranjosti enote. Za nasvete o učinkovitem čiščenju glejte ustrezen razdelek navodila za uporabo ali se obrnite na naš klicni center tel:+38612425730.

Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.

Rezervni deli & dodatni pribor
Rezervni deli & dodatni pribor

Poiščite original rezervne dele za Vaš aparat. Prosimo vas, da se za več informacij in pomoč obrnite na naš Klicni center na tel. št: 012425730