Zakaj v mojem hladilniku zmrzuje?

Zadnjič posodobljeno 13. 06. 2023 11:41

Težava

 • Zakaj moj hladilnik zmrzne?
 • Zadnja stena hladilnika je mokra
 • Zadnja stena hladilnika je zmrznjena

Se nanaša na

 • Prostostoječi hladilnik/hladilnik z zamrzovalnikom
 • Vgradni hladilnik/hladilnik z zamrzovalnikom

Rešitev

Mokra stena je del normalnega delovanja. Stopnja vlažnosti zraka ter količina in temperatura sveže hrane lahko vplivajo na stopnjo kondenzacije v hladilniku. Med postopkom hlajenja začne vlaga kondenzirati na zadnji steni, saj je to eno najhladnejših mest v hladilniku. Te kapljice lahko zmrznejo in na zadnji steni se lahko nabere led.

Če imate še vedno težave:

 • Preverite, ali vaš termostat ni nastavljen previsoko, znižajte temperaturo v hladilniku, morda je bila po nesreči nastavljena previsoko, kar lahko povzroči nabiranje ledu.
 • Ali so vrata odprta predolgo ali se odpirajo prepogosto? Led lahko nastane, ker v napravo vsesava vlažen zrak.
 • Ali so vrata po uporabi pravilno zaprta? Preverite stanje tesnila na vratih. Če ugotovite, da je poškodovan, deformiran ali zlomljen, pokličite servis.
 • Ali se je kaj zataknilo v vratih ali preprečuje, da bi se pravilno zaprla?
 • Vroča hrana ali preveč sveža hrana se postavi v hladilnik, preden se ohladi. Poskusite se izogibati postavljanju tople ali vroče hrane neposredno v hladilnik, saj lahko to spremeni notranjo temperaturo in povzroči led v hladilniku. Če ste pred kratkim obiskali veliko trgovino, vam priporočamo uporabo Coolmatic ali podobne funkcije za hitrejše ohlajanje hrane.
 • Ali je tesnilo na vratih aparata čisto? Prepričajte se, da je tesnilo čisto in brez umazanije.


Oglejte si naše uporabne videoposnetke

Kako nastaviti in prilagoditi temperaturo vašega hladilnika


Zakaj je vrata mojega hladilnika težko odpreti?

Zakaj je v mojem hladilniku voda? Kako odmašiti odtočno luknjo hladilnika


Preprosti nasveti in triki za čiščenje hladilnikaČe imate še vedno težave, priporočamo obisk pooblaščenega serviserja obrnite se za naročilo Klicni center Electrolux Tel.št.: 012425730 .

Če so se vam naslednje informacije zdele koristne, nam spodaj dajte palec gor. Če te informacije niso rešile vašega vprašanja, so vse konstruktivne povratne informacije dobrodošle.


Nasveti za varčevanje z energijo doma pri uporabi hladilnika in zamrzovalnika

Ker cene energije strmo naraščajo, še nikoli ni bil boljši čas, da ponovno razmislite o tem, kako uporabljate naprave v vašem domu, da prihranite energijo in denar. Poleg tega, da bo pomagal vašemu gospodinjskemu proračunu, bo koristil tudi planetu, saj bo zmanjšal emisije CO2. Tukaj je nekaj koristnih nasvetov o tem, kako zmanjšati porabo energije pri uporabi hladilnika in zamrzovalnika

 • Držite se priporočenih temperatur. 4 stopinje za hladilnik in -18 za zamrzovalnik. To zagotavlja idealno ravnovesje med ohranjanjem svežine hrane in minimalno porabo energije
 • Izogibajte se dajanju tople hrane v hladilnik. Zaradi tega se hladilnik težje ohladi – porabi več energije
 • Ne držite vrat odprtih predolgo, ko se odločate, kaj boste jedli. To omogoča zvišanje temperature


Oglejte si druge koristne nasvete za varčevanje z energijo in denarjem

Učinkoviti nasveti za varčevanje z energijo za vaš dom za znižanje stroškov energije

Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.

Rezervni deli & dodatni pribor
Rezervni deli & dodatni pribor

Poiščite original rezervne dele za Vaš aparat. Prosimo vas, da se za več informacij in pomoč obrnite na naš Klicni center na tel. št: 012425730