KAKO NAJBOLJE IZKORISTITI SVOJ KAVNI APARAT AEG

Zadnjič posodobljeno 14. 04. 2022 11:18

Vaš inovativni kavni aparat AEG je ključnega pomena, da je vaša jutranja rutina popolna ali da si popoldne zagotovite dodaten naboj energije. Zato vam predstavljamo priročni vodnik, ki vam bo pomagal, da karseda uživate v svojem kavnem aparatu AEG.


POSKRBITE, DA SE BO VAŠ KAVNI APARAT VEDNO VKLOPIL

Sledite naslednjim preprostim korakom, da se bo vaš kavni aparat vklopil vedno, ko potrebujete tekočo budnico. Najprej poglejte, ali je vklopljeno glavno stikalo, nato se prepričajte, da je kabel IEC trdno priklopljen, nato pa še preverite, ali je kavni aparat priključen v vir napajanja.

Oglejte si naslednje videoposnetke, ki prikazujejo, kako lahko to naredite:

Če imate kavni aparat z vrtljivim gumbom:Če imate kavni aparat z upravljanjem na dotik:NAMEŠČANJE FILTRA ZA MEHČANJE VODE

Da filter za mehčanje vode v vašem kavnem aparatu deluje pravilno, obrnite vrtljivi gumb in izberite »meni«, nato »osnovne nastavitve«, potem »voda« in potrdite, da je bil nameščen novi filter za mehčanje vode. Nato vzemite filter iz embalaže in spustite vodo iz pipe preko luknje v filtru, dokler voda ne prične teči iz njegovih odprtin. Vstavite filter v posodo za vodo in ga v celoti potopite za približno deset sekund, ga nagnite in nanj nežno pritisnite, da se sprostijo mehurčki zraka.

Samo za kavne aparate z vrtljivim gumbom.


POSKRBITE, DA BO KAVA VEDNO ŽELENE TEMPERATURE

Storite lahko več stvari, da se prepričate, da bo vaša kava vedno tako vroča, kot želite. Preizkusite vse nastavitve, da ugotovite, katera vam najbolj ustreza. Najprej lahko aparat ogrejete, tako da uporabite funkcijo izpiranja. Prav tako lahko uporabite toplo vodo, da ogrejete skodelice, in nato nastavite temperaturo kave v meniju.

Oglejte si naslednje videoposnetke, ki prikazujejo, kako lahko to naredite:

Če imate kavni aparat z vrtljivim gumbom:Če imate kavni aparat z upravljanjem na dotik:VEDNO PRIPRAVITE MOČNO IN KREMASTO KAVO

Za pripravo kave po vašem okusu poskusite obrniti gumb za nastavitev mletja v nasprotni smeri urinega kazalca za eno stopnjo naenkrat. Gumb obračajte le, ko je mlinček vklopljen.


POSKRBITE, DA BO MLEKO VEDNO PRAVILNO STEKLO IZ POSODE ZA MLEKO

Sledite tem navodilom po korakih, ki vam bodo pomagali, da boste vedno skuhali sanjsko belo kavo. Odstranite posodo za mleko, očistite vezni nastavek za vročo vodo/paro in izpraznite posodo za mleko. Toplotno izolirano ohišje vedno čistite le z vlažno krpo.

Nato odstranite dulec za mleko in dotočno cev, obrnite gumb za nastavljanje penjenja mleka na položaj »INSERT« in ga odstranite. Očistite vsako komponento penilnika mleka in se prepričajte, da ni ostalo nič mleka v votlem delu in utoru pod gumbom. Po potrebi utor postrgajte z zobotrebcem.

Znova namestite gumb in pušico poravnajte na položaj »INSERT«. Znova namestite dulec in dotočno cev za mleko. Posodo za mleko vstavite v toplotno izolirano ohišje. Na koncu položite pokrov nazaj na posodo za mleko.


ČE KAVA TEČE PREPOČASI ALI KAPLJA

Obrnite gumb za nastavitev mletja za eno stopnjo proti »7« v smeri urinega kazalca, medtem ko kavni mlinček deluje. Nadaljujte s premikanjem gumba za eno stopnjo, dokler kava ne teče tako, kot želite. A ne pozabite, da bo učinek viden šele po pripravi dveh kav.

Oglejte si te videoposnetke za več podrobnosti:

Če imate kavni aparat z vrtljivim gumbom:Če imate kavni aparat z upravljanjem na dotik:POSKRBITE, DA KAVA VEDNO TEČE IZ OBEH DULCEV

Nič ni boljšega kot trik za enostavnejše življenje z običajnim gospodinjskim pripomočkom, kot je čiščenje dulcev za kavo z zobotrebcem, kar zagotavlja, da kava teče iz obeh dulcev.


ENOSTAVNO ODSTRANITE KUHALNI SKLOP

Da vaš kavni aparat ne bo tako trmast kot moja mačka, sledite tem korakom za vedno enostavno odstranjevanje kuhalnega sklopa. Izklopite aparat s pritiskom na gumb za vklop/izklop/v pripravljenost, počakajte, da se kavni aparat izklopi, rahlo potegnite pladenj za kapljanje in odstranite kuhalni element.


OB KONCU ODSTRANJEVANJA VODNEGA KAMNA APARAT ZAHTEVA TRETJE IZPIRANJE

Če vaš kavni aparat prosi za tretje izpiranje ob koncu odstranjevanja vodnega kamna, odstranite posodo za vodo, jo napolnite do oznake za najvišjo raven in nato izpraznite tekočino iz pladnja za kapljanje, da se voda ne zlije čez rob.


POSKRBITE, DA IZ DULCA ZA VODO PRITEČE VODA ALI PARA

Ustavite točenje vroče vode s pritiskom na gumb »STOP«. Temeljito operite vse dele dulca z gobico in toplo vodo.


V MLEKU SO VČASIH VELIKI MEHURČKI, MLEKO BRIZGA IZ DULCA ZA MLEKO ALI NASTAJA MAJHNA KOLIČINA PENE

Mogoče mleko ni dovolj mrzlo oz. ni polposneto ali posneto. Poskrbite, da je mleko, ki ga uporabljate, posneto ali polposneto in ohlajeno (na približno 5 °C). Če rezultat ni takšen, kot si ga želite, poskusite uporabiti drugo blagovno znamko mleka.

Oglejte si tukaj:

Če imate kavni aparat z vrtljivim gumbom:Če imate kavni aparat z upravljanjem na dotik:
VOILÀ! SLEDITE ZGORNJEMU VODNIKU, DA BOSTE VEDNO LAHKO UŽIVALI V VRHUNSKI SKODELICI SVOJE NAJLJUBŠE KAVE. UŽIVAJTE!