Čistilni pripomočki za keramično ploščo / steklo s spremembami barve

Zadnjič posodobljeno 16. 04. 2020 15:05

problem

Vzrok in rešitev

Umazane nečistoče je težko odstraniti

Snovi, ki vsebujejo sladkor, sežgejo v sklenini.

  • Pregreta sladkorna in sladka hrana lahko zagori v posodi.
  • Za čiščenje emajla na steklu sledite tem korakom:
  1. S strgalom odstranite močno ožgane ostanke hrane s površine plošče.
  2. Očistite steklo s tekočim sredstvom, strgalom in grobo gobo.
  3. Temeljito in previdno s strgalom spraskajte površino.
  4. Očistite steklo s čisto vodo.
  5. Ploščo prilagodite najmočnejši temperaturni nastavitvi, da se odstrani vsa preostala snov / hrana.

Nasvet: Kuhano območje zapečemo eno za drugo.


Svetla / prazna površina na steklu

Med uporabo plošče postanejo umazane.

  • Površina plošče sčasoma postane svetlejša, ko posodo odlagamo in odstranimo. Plošči je mogoče povrniti prvotno barvo.
  • Čistilo za kuhalno ploščo, ki ga lahko naročite v našem klicnem centru, na tel:+38612425730. Pred uporabo čistila je  kuhalno ploščo treba temeljito očistiti in posušiti.

rje

Hrana pogosto prevre.

Če plošče pogosto navlažimo z vretjem in jih ne očistimo takoj, preostala vlaga prispeva k koroziji plošče.

Da se izognete vrenju, pri kuhanju uporabite manj vode.

Krompir in drugo zelenjavo skuhajte v 1-3 ml vode. Količina vode je odvisna od velikosti kuhalne površine.

  • Ko kuhate na majhnem območju, uporabite 1 ml vode (premer 14 cm).
  • Ko kuhate v srednjem pasu, uporabite 2 ml vode (premer 18 cm).
  • Ko kuhate na večjem območju, uporabite 3 ml vode (premer 21 cm).

V posodi za kuhanje nalijemo vodo v zelenjavo. Posodo pokrijemo s pokrovom proti puščanju. Vklopite kuhalno polje na najmočnejšo nastavitev. Spremljajte posodo.
Ko para začne uhajati iz pokrova, jo zmanjšajte na najnižjo možno nastavitev (običajno 3 ali 4, odvisno od tega, koliko nastavitev je na voljo). Izračunajte čas kuhanja od trenutka, ko spremenite nastavitev. Ko je kuhanje končano, dvignite pokrov in poskrbite, da bo zelenjava mehka. Po potrebi podaljšajte čas. Pomembno je, da je ves čas kuhanja pokrit.

Ta metoda prihrani energijo in vodo.

Plošče so mokre.

Če se plošče po čiščenju ne segrejejo, bo vlaga iz čiščenja ploščo korodirala.

Nikoli ne postavljajte pokrovov vroče posode na steklo, preden steklo ni popolnoma suho.

Plošče niso bile redno zaščitene pred korozijo.

Lepljene plošče so narejene iz litega železa. Plošče lahko sčasoma korodirajo, če niso redno zaščitene pred korozijo.

Zaščitite plošče pred korozijo na naslednji način:

  1. Prepričajte se, da so plošče temeljito očiščene in posušene.
  2. Na plošče nanesite tanek sloj nevtralnega olja. Pazite, da olje nanesete na celotno ploščo.
  3. Ploče vklopite na najmočnejšo nastavitev za 3 minute.

pokrov

Ostanki vlage ali čistila.

Keramična steklena plošča se je med segrevanjem zmočila in / ali so na ploščah ostanki čistilnega sredstva.

Po čiščenju keramične steklene plošče jo najprej obrišite z vlažno krpo, da odstranite ostanke čistilnega sredstva. Nato obrišite s suho krpo. Pomembno je, da je plošča suha, ko je vklopljena.

Srebrne sledi

Prenesite aluminij iz posode .

Možno z aluminijastimi posodami in jeklenimi ponvami z dvojnim dnom. Na vrhu steklene plošče se pojavijo madeži.

Če želite odstraniti madeže, naredite naslednje:

  • Na umazano območje nanesite nekaj kapljic čistila za keramično steklo.
  • S kuhinjsko brisačo in prsti močno drgnite čez madež.
  • Ko se madež postopoma zbledi ali zbledi, se bo kot sivi madež prenesel na kuhinjsko brisačo.
  • Po potrebi ponovite postopek.


Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.