Kako očistiti indukcijsko kuhalno ploščo AEG

Zadnjič posodobljeno 10. 06. 2024 15:42

Oseba, ki čisti indukcijsko kuhalno ploščo AEG

Indukcijske kuhalne plošče AEG je enostavno čistiti in vzdrževati. Indukcijska tehnologija prenaša toploto neposredno v posodo, in ne na površino kuhalne plošče, zato je manj verjetno, da bi se razlita tekočina zažgala, kot se to lahko zgodi na keramičnih in plinskih kuhalnih ploščah. 

Čiščenje standardne indukcijske kuhalne plošče

1. Prepričajte se, da so vsa kuhališča hladna.

2. S strgalom kuhalne plošče odstranite ostanke hrane ali trdovratne madeže. Takoj odstranite vse plastične ali sladke snovi. 

3. Uporabite mehko, vlažno krpo in čistilo za kuhalne plošče – priporočamo Vitro Care. Ne uporabljajte grobih čistilnih sredstev, kot so abrazivna čistila ali žične gobice, saj lahko opraskajo površino. 

4. Kuhalno ploščo obrišite z mehko in suho krpo.


Čiščenje indukcijske plošče s steklom SaphirMatt

Izbrane indukcijske kuhalne plošče AEG imajo mat stekleno površino. Odvisno od modela je to morda navedeno na kuhalni plošči. Sledite navodilom za čiščenje spodaj. 

Čiščenje indukcijske plošče AEG z mat stekleno površino

1. Prepričajte se, da so vsa kuhališča hladna.

2. Očistite mat stekleno površino:

  • S strgalom kuhalne plošče odstranite ostanke hrane ali trdovratne madeže. Takoj odstranite vse plastične ali sladke snovi.
  • Uporabite blago čistilo in nežno gobo, ki preprečuje nastajanje prask. Ne uporabljajte klasične rumeno-zelene gobice, saj lahko aluminijevi delci na njeni trdi plasti poškodujejo in razbarvajo steklo.

3. Očistite stranske obloge:

  • Očistite jih z detergentom za pomivanje posode. Za čiščenje stranske obrobe ne uporabljajte abrazivnih čistil, čistil za poliranje, strgala ali trde plasti gobice. 
  • Če imate kovinske stranske obrobe, se lahko v vrzeli med stekleno površino in stransko obrobo naberejo umazanija in majhni delci hrane. Vrzeli očistite z lesenim zobotrebcem.  

4. Kuhalno ploščo obrišite z mehko in suho krpo.


Če imate indukcijsko kuhalno ploščo z vgrajeno napo, morate redno čistiti in regenerirati tudi filter.

Dobro je vedeti

  • Vedno uporabljajte posodo s čistim dnom.
  • Indukcijsko kuhalno ploščo obrišite po vsaki uporabi, da jo ohranite v odličnem stanju. 
  • Večino razlitih tekočin, kot so vodni krogi ali maščobni madeži, lahko obrišete, ko je kuhalna plošča hladna.
  • Uporabite funkcijo Ključavnica, da se izognete nenamernemu vklopu kuhalne plošče med čiščenjem. Spoznajte, kako uporabljati funkcijo Ključavnica.Za več informacij o svojem specifičnem modelu indukcijske kuhalne plošče preverite uporabniški priročnik .