Katera posoda je primerna za indukcijske kuhalne površine?

Zadnjič posodobljeno 16. 04. 2020 15:05

Težava

  • Katera posoda je primerna za indukcijske kuhalne površine?

Se nanaša na

  • integrirana indukcijska plošča
  • prostostoječi štedilnik s indukcijsko kuhalno ploščo

Rešitev

REŠITEV:

1. Kuhinjska posoda je primerna za indukcijsko kuhalno ploščo, če:

  • nekaj vode zelo hitro zavre na polju, postavljenem na najvišjo stopnjo kuhanja.
  • dno posode privlači magnet.


Pomembno: Dno posode mora biti čim bolj gosto, ravno.

2. Material :

  • Primerno: litega železa, jekla, emajliranega jekla, nerjavečega jekla, večplastnega dna (z ustrezno oznako proizvajalca).
  • Neprimerno: aluminij, baker, medenina, steklo, keramika, porcelan.


3. Dimenzije posode:

  • Indukcijske kuhalne površine se prilagodijo velikosti dna ponve.
  • Vendar mora biti najmanjši premer glede na velikost kuhalne površine.
  • Glej celoten opis v priročniku za uporabo, saj sta najmanjši in največji premer odvisna od modela naprave.

Ali vam je bil ta članek v pomoč?

Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.