NEOMEJENO INDUKCIJSKO KUHALIŠČE. KJE ZAČETI

Zadnjič posodobljeno 14. 04. 2022 11:28

Začetek uporabe vašega neomejenega indukcijskega kuhališča AEG TotalFlex je preprost in intuitiven tako kot kuhalna plošča. V nadaljevanju vam predstavljamo nekatere ključne značilnosti in njihove funkcije. Prav tako si lahko preberete nasvete za čiščenje, bolj trajnostno kuhanje in boljšo energetsko učinkovitost.

TOTALFLEX

Kuhalna plošča TotalFlex, odzivna na dotik, ponuja neomejeno fleksibilnost, popoln nadzor in tekočo izkušnjo kuhanja na vašem neomejenem indukcijskem kuhališču. Ko jo vklopite, lahko lonce postavite kamorkoli na površino, kar bo kuhalna plošča zaznala in se odzvala za najboljšo zmogljivost indukcije. Ne glede na velikost vašega lonca ali ponve – od velikih ponev za pripravo paelle do dolgih loncev za ribe – se za vse brez težav najde prostor, kar omogoča neprekinjeno kuhanje.


ACTIVETOUCH

Najboljše indukcijske kuhalne plošče so intuitivne. Preprosto vklopite svojo kuhalno ploščo in postavite ponev kamorkoli, kuhalna plošča pa se bo samodejno zasvetila, kar vam kaže, katera kuhališča so v uporabi. Ko jih izberete, bosta temperatura in raven moči svetili rdeče, preostalo pa bo še naprej svetilo belo. Osvetljene LED-lučke kažejo položaj posode za kuhanje, kar vam zagotavlja popoln nadzor in fleksibilnost pri kuhanju.


FUNKCIJA BRIDGE

Funkcija Bridge vam omogoča združitev dveh kuhališč v eno veliko kuhališče. Popolna je za plancha žar ali pravokotne posode. Ko postavite železno ponev ali lonec na stekleno indukcijsko kuhalno ploščo, bo kuhalna plošča zaznala, da posoda prekriva dve kuhališči. Samodejno se bo prikazala ikona za funkcijo Bridge. Pritisnite nanjo, da združite dve kuhališči, kar vam bo omogočilo uporabo le enega drsnika za nastavljanje ravni moči in časa kuhanja. 

Če se ikona za funkcijo Bridge ne pojavi, lahko ta način kuhanja izberete ročno. Načini kuhanja: središčno kuhališče, vertikalno kuhališče, horizontalno kuhališče in standardno kuhališče. Indikatorji kuhališč se bodo samodejno spremenili, da pokažejo mogoče kombinacije ne glede na velikost posode za kuhanje. 

Ne glede na konfiguracijo kuhanja ali raven moči je pomembno, da so vse ponve in lonci na površini in da vročih posod ne postavljate na uporabniški vmesnik.

NASVETI ZA TRAJNOSTNO KUHANJE

Vaša neomejena indukcijska kuhalna plošča vam omogoča bolj trajnostno kuhanje. S pametnim in učinkovitim Eko časovnikom lahko izberete potreben čas kuhanja in kuhalna plošče se bo izklopila pred koncem kuhanja, jed pa bo dokončno skuhana s pomočjo preostale toplote. Ta funkcija je odlična za varčevanje z energijo in učinkovito kuhanje.

Še en pomemben in enostaven nasvet za bolj trajnostno kuhanje je uporaba pokrova med vrenjem ali cvrtjem. Tako se bo temperatura v posodi hitreje dvignila oz. bo uporabljena preostala toplota.

VAROVALO ZA OTROKE

Varovalo za otroke je še ena funkcija neomejene indukcijske kuhalne plošče, ki dokazuje, da je bolj varna kot plinski štedilnik. Varovalo za otroke vam omogoča nadzor nad izpostavljenostjo toploti s keramične površine ali neželeno uporabo indukcijske kuhalne plošče.

NASVETI ZA ČIŠČENJE

Čiščenje in vzdrževanje optimalnega delovanja vaše neomejene indukcijske kuhalne plošče sta enostavna. Najprej po vsaki uporabi očistite površine in poskrbite, da je dno vaših posod za kuhanje čisto. Vsakdanje madeže na površini prekrijte z mokro krpo, da zmehčate zasušeno hrano ali tekočino, in madež odstranite s pomočjo čistila za keramično steklo. Ne uporabljajte čistil z grobimi kemikalijami ali čistil z visoko stopnjo kislosti, saj poškodujejo črno površino. Uporaba rezila je primerna. Pred uporabo se le prepričajte, da je čisto in ostro.

Nemudoma odstranite s površine: stopljeno plastiko, plastično folijo, sladkor ali hrano s sladkorjem.

Odstranite, ko se kuhalna plošča ohladi: madeže apnenca, madeže vode ali maščobne madeže s pomočjo vlažne krpe in blagega čistila za keramično steklo. Svetla kovinska obarvanja lahko odstranite s črne površine z mešanico vode in kisa ter mehko krpo.

POWERBOOST

Simbol »P« označuje funkcijo PowerBoost. Ta funkcija, ki zagotavlja veliko hitrejše segrevanje kot plinska kuhalna plošča, vam omogoča popoln nadzor nad vašo indukcijsko kuhalno ploščo, saj vam omogoča, da s hitrim dovajanjem toplote zavrete vodo skoraj takoj. Popolna je za naloge, kot je kuhanje krompirja, in tudi druga hitra kuharska opravila, kot je hitro pečenje mesa. Zaradi njene hitrosti in moči je pomembno, da ste previdni pri uporabi olja in da ste med uporabo ves čas poleg ponve.


Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.