Kako čistiti in vzdrževati vašo pečico AEG

Zadnjič posodobljeno 17. 06. 2024 09:29

Kuhinja s pečico

Redno čiščenje vaše pečice AEG je ključnega pomena za vzdrževanje higieničnega okolja in ohranjanje pečice in dodatkov v brezhibnem stanju. Nenehno čiščenje vaše pečice bo izboljšalo njeno delovanje na kratki in dolgi rok.

Vaša pečica ima različne potrebe po čiščenju glede na model in tip. Različne pečice AEG imajo lahko različne funkcije čiščenja za vzdrževanje – preverite, katere veljajo za vaš specifični model pečice. Združite jih z naborom naših izdelkov za nego pečice, da bi dosegli najboljše rezultate.

Ohranjanje čistoče vaše pečice

Vsakodnevno čiščenje:

 • Notranjost: Optimalno bi morala biti notranjost očiščena po vsaki uporabi. Obrišite notranjost in notranjo stran steklenih vrat z mehko krpo.
 • Sprednji del pečice: Očistite sprednji del pečice z mehko krpo, toplo vodi in blagim detergentom
 • Kovinske površine: Uporabite čistilno sredstvo za čiščenje kovinskih površin
 • Madeži: Očistite madeže z blagim detergentom

Za sprednji del pečice, kovinske površine in madeže priporočamo uporabo pršila za pečice in mikrovalovne pečice.

Temeljitejše čiščenje:

Najprej raziščite, katere programe čiščenja imate na voljo pri svoji pečici. Le-ti bodo zadostili potrebam po vsakodnevnem in temeljitem čiščenju. Včasih boste morali izvesti globinsko čiščenje nosilcev rešetk in steklenih vrat. Pregled navodil, kako očistiti ta območja, lahko najdete spodaj.

 • Očistite nosilce rešetk: Za temeljitejše čiščenje vam priporočamo, da odstranite nosilce rešetk. To lahko storite tako, da sprednji del nosilca rešetke potegnete stran od stene in nato ponovite postopek z zadnjim delom nosilca. Očistite nosilce rešetk z namakanjem v koritu ali s pranjem v pomivalnem stroju.
 • Notranja steklena vrata: Če se umažejo, imate možnost odstraniti in očistiti notranje steklo vrat. Preverite uporabniški priročnik, da boste videli, kako se to naredi na specifičnem modelu pečice. Previdno odstranite sloje stekla in jih očistite z vlažno krpo ali z uporabo čistila za pečice za še posebej trdovratne ostanke hrane. Priporočamo uporabo pršila za pečice in mikrovalovne pečice.

Izdelki za čiščenje

Naše priporočene izdelke za nego lahko kupite v naši spletni trgovini.

 • Pršilo za pečice in parne pečice
 • Steam Care – sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna
 • Set za nego parnih pečic – čistilo in sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna

Opomniki za čiščenje

Veliko naših pečic ima funkcijo opomnikov za čiščenje. Pečica vas bo opozorila, kdaj očistiti in/ali odstraniti vodni kamen za nadaljnje optimalno delovanje. Opomnike lahko vklopite ali izklopite v meniju NASTAVITEV, lahko pa dostopate do njih v aplikaciji AEG.

Programi čiščenja

Spodaj je pregled tega, kako različni programi čiščenja, ki so na voljo v naših pečicah, spodbudijo ohranjanje njihove čistoče. Prosimo, da preverite svojo pečico ali uporabniški priročnik, da ugotovite, kateri program velja za vaš model.

Katalitično čiščenje – katalitične obloge absorbirajo maščobo, ki odstopi in jo je mogoče enostavno odstraniti po zagonu programa za čiščenje. Izvedite več o katalitičnem čiščenju.

Pirolitično čiščenje – umazanija, maščoba in ostanki hrane se pri visokih temperaturah spremenijo v pepel, ki ga je mogoče enostavno obrisati. Izvedite več o pirolitičnem čiščenju.

AquaClean – uporablja vlažnost za predhodno čiščenje masti in ostankov hrane, zato je čiščenje vaše pečice enostavnejše. Izvedite več o AquaClean.

Če imate parno pečico

Če imate parno pečico, imate morda tudi naslednje programe.

Parno čiščenje – avtomatska funkcija čiščenja, ki uporablja paro za zmehčanje masti in ostankov hrane, zato je čiščenje vaše pečice enostavnejše. Izvedite več o parnem čiščenju.

Parno čiščenje PLUS – intenzivnejši program za parno čiščenje. Izvedite več o parnem čiščenju.

Sušenje – ta program čiščenja lahko zaženete, da posušite notranjost pečice po kuhanju s paro.

Odstranjevanje vodnega kamna – občasno boste morali iz parnega sistema odstraniti vodni kamen. Ta funkcija vam pri tem pomaga. Izvedite več o čiščenju vodnega kamna.

POMEMBNO

 • Vedno se prepričajte, da je pečica pred čiščenjem hladna.
 • Vedno se prepričajte, da je pečica hladna, ko uporabljate čistila za pečice v pršilu. Čistilo razpršite na krpo in obrišite notranjost, namesto da bi ga razpršili neposredno po notranjosti. Čistilo lahko čez čas vpliva na kapilarne kable za ventilatorjem.
 • Uporabljeno sredstvo za čiščenje ne sme biti abrazivno.Za več informacij o svojem specifičnem modelu pečice preverite uporabniški priročnik. Uporabniški priročnik lahko najdete tukaj.