Kako odstraniti vodni kamen iz vaše parne pečice AEG

Zadnjič posodobljeno 17. 06. 2024 12:29

Vlivanje tekočine za odstranjevanje vodnega kamna v rezervoar za vodo parne pečice Redno čiščenje vodnega kamna v vaši parni pečici AEG bo zagotovilo njeno nemoteno pravilno delovanje. Ostanki apnenca se čez čas nalagajo in zamašijo sistem, kar vpliva na delovanje pečice. Naše parne pečice pošiljajo priročne opomnike, ki vas spomnijo na odstranjevanje vodnega kamna iz vaše pečice, kadar je to potrebno. Ko se to zgodi, boste prejeli obvestilo, da morate zagnati program odstranjevanja vodnega kamna, ki odstrani apnenčaste obloge.

Različni modeli pečic lahko vsebujejo različne funkcije čiščenja, ki vam olajšajo to opravilo. Preverite svoj priročnik za pečico, da ugotovite, katere funkcije imate na voljo za lažje čiščenje pečice.

Kaj je čiščenje vodnega kamna, zakaj in kdaj bi ga morali opraviti?

Funkcija čiščenja vodnega kamna odstrani in preprečuje nalaganje apnenca v parnem sistemu vaše pečice, da mu omogoči optimalno delovanje. 

Čiščenje vodnega kamna je treba opravljati stalno – pogostost je odvisna od količine kuhanja v sopari. Trdota vode na vašem lokalnem območju prav tako vpliva na hitrost nalaganja apnenca. 

Pečica vas bo opozorila, kdaj je čas za čiščenje vodnega kamna. Prosimo, da svojo pečico očistite takoj, ko prejmete to obvestilo. Sicer bo to vplivalo na delovanje parnih funkcij, zato bo nemogoče kuhati s paro, dokler vodni kamen ne bo odstranjen s pečice.Kako uporabljati funkcijo čiščenja vodnega kamna

Pred začetkom programa čiščenja vodnega kamna

1. Prepričajte se, da je pečica hladna
2. Odstranite vse dodatke
3. Prepričajte se, da je predal za vodo prazen
4. Pri roki imejte primerno tekočino za odstranjevanje vodnega kamna.

Vklop programa za čiščenje vodnega kamna

Prvi del: okrog 100 minut

1. Postavite globok pekač na prvo rešetko
2. Nalijte 250 ml tekočine za odstranjevanje vodnega kamna v predal za vodo
3. V preostali del predala za vodo dotočite vodo do najvišje oznake
4. V MENIJU izberite ČIŠČENJE
5. Izberite ČIŠČENJE VODNEGA KAMNA in zaženite program
6. Po koncu prvega dela izpraznite globok pekač in ga postavite nazaj na prvo rešetko

Drugi del: okrog 35 minut

1. Prepričajte se, da v predalu za vodo ni ostalo sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna. Nato predal za vodo napolnite z vodo. Vstavite predal za vodo.
2. Ob koncu funkcije odstranite globok pekač

Po koncu programa za odstranjevanje vodnega kamna

1. Izklopite pečico
2. Ko je pečica ohlajena, obrišite notranjost z mehko krpo
3. Izpraznite preostalo vodo iz predala za vodo
4. Pustite vrata pečice odprta in počakajte, da se notranjost posuši

Za več informacij o svojem specifičnem modelu pečice preverite uporabniški priročnik. Uporabniški priročnik lahko najdete tukaj.

Zdaj ko veste vse o uporabi funkcije čiščenja vodnega kamna, vas morda zanima več o ohranjanju čistoče v pečici. Kliknite tukaj za pregled čiščenja in vzdrževanja čistoče v pečici.