Kako uporabljati funkcijo AquaClean pri čiščenju vaše pečice AEG

Zadnjič posodobljeno 17. 06. 2024 11:43

Brisanje pare s pomivalno krpo v pečici

Funkcija AquaClean je praktična funkcija pečice, ki bo poskrbela, da vzdrževanje čiste pečice ne bo več tako naporno. Vse madeže, ki nastanejo zaradi politja oziroma škropljenja hrane, predhodno obdela za enostavnejšo odstranitev tudi najtrdovratnejših ostankov. Funkcija AquaClean je na voljo pri izbranih modelih AEG. 

Različni modeli pečic AEG imajo lahko različne funkcije čiščenja, ki vam olajšajo to opravilo. Preverite svoj priročnik za pečico, da ugotovite, katere funkcije imate na voljo za lažje čiščenje pečice.Kaj je funkcija AquaClean in zakaj bi jo morali uporabljati?

AquaClean uporablja paro, da vam pomaga odstraniti odvečno mast in delce hrane s površine pečice. Na dno pečice preprosto vlijte vodo in zaženite določeni cikel kuhanja (ne čiščenja), da ustvarite paro in predhodno obdelate ostanke hrane. Tako boste pečico lahko lažje obrisali po tem, ko se ohladi.

Kako uporabljati funkcijo AquaClean

1. Vlijte 200 ml vode neposredno v za to namenjen prostor na dnu pečice. Opomba: Če ima vaš model pečice rezervoar z vodo, ne vlivajte vode vanj.

2. Izberite nastavitev Kuhanje z ventilatorjem (True Fan). Če ima vas izdelek gumb SteamBake – namenski gumb na nadzorni plošči z ikono za paro, vas prosimo, da pritisnete tudi nanj.

3. Nastavite temperaturo na 90 °C.

4. Pustite pečico delovati 30 minut.

5. Izklopite pečico, da se ohladi.

6. Ko je pečica ohlajena, obrišite njeno notranjost z mehko krpo.Za več informacij o svojem specifičnem modelu pečice preverite uporabniški priročnik. Uporabniški priročnik lahko najdete tukaj.

Zdaj ko veste vse o uporabi funkcije AquaClean, vas morda zanima več o ohranjanju čistoče v pečici. Kliknite tukaj za pregled čiščenja in vzdrževanja čistoče v  pečici.