Kako uporabljati funkcijo Steamify® na vaši parni pečici AEG

Zadnjič posodobljeno 17. 06. 2024 07:44

Uporaba funkcije Steamify v pečicah AEG za kuhanje zelenjave in zdravih obrokov na pari

Izkusite natančnost in izjemno delovanje funkcije Steamify® v svoji pečici AEG. Funkcija Steamify® vas bo vodila pri kuhanju zdravih in slastnih obrokov v sopari na domu. To funkcijo boste našli na izbranih modelih pečic AEG.

Kaj je funkcija Steamify® in zakaj bi jo morali uporabljati?

Večina ljudi se ne zaveda številnih prednosti kuhanja v sopari. Kuhanje v sopari ohranja hranilne snovi, vitamine, barve in okuse. Vaši obroki bodo vsebovali manj maščob, saj uporabite manj olja, medtem ko se sokovi preprosto ohranijo. Kadar kuhate s paro, se lahko veselite bolj zdravih in bolj sočnih jedi.

Steamify® je funkcija, s katero je kuhanje v sopari lažje, kot si predstavljate. Zahvaljujoč se funkciji Steamify®, ni potrebe po tem, da bi zamenjali način svojega kuhanja, če ste navajeni kuhati z vročim zrakom ali zgornjim ali spodnjim grelcem. Ni vam treba ugotavljati, kako in kdaj dodati paro, saj vaša pečica doda ravno pravo količino pare ob pravem času za vas. Steamify® lahko nadomesti skoraj vse vaše običajne navade kuhanja in vam da okusnejše obroke z minimalnim naporom.Kako uporabiti funkcijo Steamify®

Preprosto izberite funkcijo Steamify® in nastavite temperaturo z drsnim trakom na zaslonu. To naj bi bila temperatura, ki jo običajno izberete, ko kuhate z vročim zrakom ali kot je navedeno v vašem receptu. Glede na temperaturo pečica samodejno nastavi stopnjo pare za vas.

1. Pritisnite ikono za Steamify® na zaslonu

2. Nastavite temperaturo s klikom na temperaturo na zaslonu. Drsnik nastavite na pravo temperaturo.
3. Pritisnite START za začetek kuhanja
4. Sledite navodilom na zaslonu, da po potrebi dolijete vodo v vodni rezervoar
5. Pritisnite V REDU

Funkcija Steamify® vam bo celo priporočila temperaturo glede na to, kakšne rezultate želite doseči. Ko premikate drsnik za temperaturo, vam bo pečica prikazala pričakovane rezultate pri različnih temperaturah:

  •  50–100 °C – Para za soparjenje
  • 105–130 °C – Para za dušenje
  • 135–150 °C – Para za nežno hrustljavost
  • 155–230 °C – Para za peko in pečenjeNamigi in nasveti

  • Kadar kuhate jedi, ki potrebujejo 135 °C in več, nastavite želeni čas kuhanja, da lahko popolnoma izkoristite postopek kuhanja v več korakih s funkcijo Steamify®.
  • Kadar uporabite paro za nežno zapečenost in nastavite časovnik, se bo avtomatsko vklopila funkcija žara v zadnjih minutah, da se ustvari nežna hrustljavost.
  • Kadar uporabljate paro za peko in pečenje ter nastavite časovnik, se bo zadnje minute vklopil spodnji grelec za hrustljavo dno.Za več informacij o svojem specifičnem modelu pečice preverite uporabniški priročnik. Uporabniški priročnik lahko najdete tukaj.

Zdaj ko veste vse o funkciji Steamify®, kliknite tukaj, da izveste več o kuhanju s paro.