Kako uporabljati katalitično čiščenje pri vaši pečici AEG

Zadnjič posodobljeno 17. 06. 2024 11:56

Izbrani modeli pečic AEG imajo katalitične obloge, zaradi katerih je čiščenje enostavno. Obloga preprečuje odvečni maščobi, da bi se prilepila na notranjost pečice, zato je ohranjanje čistoče v vaši pečici precej manj zahtevno opravilo.

Različni modeli pečic imajo lahko različne funkcije čiščenja, ki vam to opravilo olajšajo. Preverite svoj priročnik za pečico, da ugotovite, katere funkcije imate na voljo za lažje čiščenje pečice.

Kaj je katalitično čiščenje in zakaj bi ga morali uporabljati?

Izbrani modeli pečic imajo katalitične obloge, zaradi katerih je čiščenje pečice lažje. Te obloge absorbirajo maščobo, ki se zrahlja, ko pečica doseže 250 °C. Nekatere pečice s to funkcijo so obložene ob straneh, na vrhu in na zadnjem delu pečice, spet druge pa imajo oblogo le na zadnjem delu pečice. Katalitična obloga je na dotik podobna smirkovemu papirju, hrana pa se ne more prilepiti na površino, ko se segreva. To učinkovito pripomore k ohranjanju čistoče v vaši pečici.

Nekateri modeli pečic s katalitičnimi oblogami imajo namenski program katalitičnega čiščenja, medtem ko drugi modeli tega nimajo. Ne glede na vse pa boste čistočo enostavno dosegli, če boste sledili spodnjim korakom.

Katalitska obloga od blizu


Kako uporabljati funkcijo katalitičnega čiščenja

Pred začetkom katalitičnega čiščenja

1. Odstranite vse dodatke in odstranljive nosilce rešetk
2. Površine pečice, ki nimajo katalitičnih oblog, potrebujejo tradicionalno čiščenje s čistilom za pečico in brisanjem s toplo vodo. V ta namen priporočamo uporabo našega čistila v pršilu za pečice in mikrovalovne pečice

Opomba: Nikoli ne nanašajte čistila na katalitične obloge.

Začetek cikla katalitičnega čiščenja

1. možnost: Vaša pečica ima namenski program za katalitično čiščenje

1. V MENIJU izberite ČIŠČENJE in nato še KATALITIČNO ČIŠČENJE

2. Prosimo, da čiščenje aktivirate s pritiskom na simbol, dokler se na zaslonu ne pojavi besedilo »CATA.«

3. Počakajte eno uro, da se pečica očisti sama.

2. možnost: Vaša pečica nima namenskega programa za katalitično čiščenje

1. Nastavite pečico na 250 °C

2. Počakajte eno uro, da se pečica očisti sama

Po ciklu katalitičnega čiščenja

1. Izklopite pečico

2. Ko je pečica ohlajena, obrišite dno notranjosti z mehko krpo

3. Ponovno vstavite nosilce rešetk in dodatke v pečico

Pomembno

  • Ne čistite katalitičnih površin s pršili za pečice, abrazivnimi čistilnimi sredstvi, milom ali drugimi čistili, saj to poškoduje katalitično površino.
  • Prosimo, upoštevajte, da po čiščenju lahko ostanejo madeži ali sledi razbarvanja, saj nanje ne vplivajo katalitične lastnosti. To ne vpliva na pečico.

Za več informacij o svojem specifičnem modelu pečice preverite uporabniški priročnik. Uporabniški priročnik lahko najdete tukaj.

Zdaj ko veste vse o uporabi funkcije katalitičnega čiščenja, vas morda zanima več o vaši pečici. Kliknite tukaj za pregled čiščenja in vzdrževanja svoje pečice.