Kondenzacija / voda / vlaga se nabira v pečici, znotraj vrat pečice in med steklenimi ploščami

Zadnjič posodobljeno 7. 04. 2020 10:52

Težava

  • Kondenzacija / voda / vlaga se nabira v pečici, znotraj vrat pečice in med steklenimi ploščami

Se nanaša na

  • integrirana pečica
  • prostostoječi štedilnik

Rešitev

1. Zmanjšajte oskrbo z vlago med pripravo hrane.

2. Odprite vrata takoj po končanem postopku priprave.

3. Odstranite hrano takoj po izklopu pečice.

4. Predgrejte pečico (odvisno od modela).

5. Ob vsaki uporabi pečice obrišite kondenz. Po potrebi glejte uporabniški priročnik.

6. Obrnite se na pooblaščeni servisni center

Če zgornji nasveti težave ne odpravijo, priporočamo, da obiščete servisnega tehnika.

Obrnite se na naš klicni center na tel:+38612425730, da si zagotovite pooblaščen servis.

Vzrok:

  • Peči nove generacije so označene z zelo dobrim razredom energetske učinkovitosti in so zato dobro izolirane. Pri vsakodnevni uporabi to na primer pomeni, da je treba med pripravo peke dodati manj vode, saj se vlaga običajno zadržuje v pečici in se ne izprazni kot pri starejših pečicah.
  • Nekateri modeli so zasnovani s sistemom, ki za kuhanje uporablja paro, da je hrana na notranji strani mehkejša in bolj hrustljava na površini. Zrak nenehno kroži v peči in para se reciklira. To skrajša čas peke in porabo energije.
  • Dodatni hladilni ventilator v pečici ali štedilniku zagotavlja hladno sprednjo stran, saj se vlaga kondenzira na najhladnejšem mestu, zato lahko pogosto opazimo kapljice vode.
  • Vlaga izstopi iz pečice prek prezračevalnih vodov, vključno z vrati.
  • V pečici ali na steklenih ploščah se lahko pojavi vlaga. To pomeni, da se lahko med dvema steklenima ploščama na vratih pojavijo madeži in kondenzacija. Madeže povzročajo delci maščobe v zraku.
  • Ko se hrana segreva v pečici, še posebej pri zamrznjeni hrani, se sprošča vlaga.
Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.