Kako oprati oblačila, da ohranijo barvo

Zadnjič posodobljeno 17. 01. 2024 09:17

Barva lahko zbledi in hitreje izgubi živahnost kot temna ali bela oblačila. Če pa perete previdno in mehko na dotik, boste svojim barvnim oblačilom ohranili barvo dlje časa.


1. Ali lahko operete barve in beline skupaj?

Predlagamo vam, da oblačila razvrstite po barvi - svetla oblačila in barvan oblačila. Belo perilo se pere posebej in če imate samo en kos barvnega oblačila bolje, da ga operite na roko.


2. Pazite na madeže

Nekateri madeži zahtevajo nekaj dodatne nege in pozornosti: predhodno preverite oblačilo in nanesite na mesto madežev majhno količino tekočega detergenta, nato pa rahlo potresite v vodo. Izogibajte se zelo vročim programom, ker bi lahko trajno zatesnili morebitne madeže v globoko v tkanino.


3. Ko dvomite - oblačila obrnite navznoter

Oblačila vedno obrnite navznoter, da zmanjšate drgnjenje vlaken in ne pozabite pustiti prostor med perilom in vrhom bobna, kateri je vsaj širina vaše roke. Izberite nizko temperaturo; nežen ali srednji cikel pranja (največ 30).


Kako oprati oblačila ne da bi barve zbledele

Naš sistem SoftWater čisti vodo, tako da čistila delujejo v svojih najboljših močeh, tudi pri nizkih temperaturah. Nežno a temeljito čiščenje ohranja barve vaših oblačil tako svetle kot dan, ko ste jih kupili. Vse je v vodi. Edinstven filtrirni sistem odstrani škodljive minerale in nečistoče za nežno, a temeljito čiščenje.