Kako oprati oblačila za vadbo

Zadnjič posodobljeno 24. 09. 2021 08:48

Priporočamo vam, da uporabite program Sport saj je program za športna oblačila natančno nastavljen, tako da jih učinkovito opere. Pazite, da izberete pravi detergent, ki je posebej oblikovan za odstranjevanje močnih madežev in odpravljanje vonjav.


1. Odstranjevanje madežev od znoja

Bombažni majice absorbirajo veliko več vlage, zato cenijo malo dodatne nežne ljubezni in nege. Obrnite jih navznoter ven in na območje pod pazduho nalijte tekoč detergent. Naj se namaka približno 30 minut, nato sperite pri najvišji temperaturi, kot je navedeno na tekstilni nalepki.


2. Športni program

Uporabite program Šport v pralnem stroju in sušilnem stroju *. Če nimate programa Sport, je cikel Synthetic zelo podoben. Bodite prepričani, da dodate dodatno izpiranje, če so oblačila močno umazana. Pri sušenju obvezno ločite bombaž od sintetike, saj drugače absorbirajo vlago.

* Samo na izbranih izdelkih


3. Kako ohraniti svežo torbo za telovadnico

Med vadbo naj bo torba za telovadnico sveža. Če v torbi pustite nekaj robčkov za sušilni stroj bo med vadbo dišalo in dalo svež občutek. Nikoli ne puščajte oblačil za vadbo v torbi po trenungu dlje časa. Čim prej jih vzemite iz torbe, tudi če jih nameravate pozneje oprati.

Naš sistem ÖKOMix njeguje vaša športna oblačila v ciklu delovanja. Za razliku od ostalih aparatov kateri mešajo detergent in mehčalec v bobnu, naš ekskluzivni sistem jih meša predno voda pride v stik s tkanino.