Temne ali rjave lise na perilu

Zadnjič posodobljeno 23. 04. 2020 15:19

Izdelki za nego las lahko povzročijo temne ali rjave pike na oblačilih

Nekateri izdelki (npr. Pena, šampon) lahko vsebujejo sestavino, ki se imenuje polikvaternarni kopolimer, ki služi kot lepilo. Ko izdelek pride v stik z oblačili, se lepi na njegovo površino. Ko se oblačilo opere skupaj s temnejšim spodnjim perilom, ki nenehno sprošča majhno količino barve, "kontaktno območje" absorbira sproščeno barvo. Zaradi tega madeži niso vidni, dokler oblačilo ni oprano. Madeži se pojavijo, ko se oprani izdelki za nego las na oblačilih ali ko sušite roke z brisačo, ne da bi si prej umili roke z izdelki za nego las.

  • Madežev ni mogoče popolnoma odstraniti, vendar bele brisače lahko shranite tako, da odstranite skoraj vsako spremembo barve.
  • Brisače je mogoče pobeliti, ne da bi se poškodovali na naslednji način:
  1. Pripravite raztopino oksalne kisline: v plastično vedro, ki vsebuje 10 litrov vroče vode (60 ° C), dodajte 50-100 gramov oksalne kisline. Oblačila potopite v raztopino za 30 minut.
  2. Oblačila nato temeljito operemo pri najmanj 60 ° C z dobrim milom, ki naj vsebuje fosfate in belilo

Če želite preveriti, ali izdelek za nego las med ciklom pranja obarvate, poskusite v pralni stroj vstaviti kos perila in ga oprati z barvnim programom za pranje.

Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.

Rezervni deli & dodatni pribor
Rezervni deli & dodatni pribor

Poiščite original rezervne dele za Vaš aparat. Prosimo vas, da se za več informacij in pomoč obrnite na naš Klicni center na tel. št: 012425730