Tesnilo na vratih pralno-sušilnega stroja je poškodovano

Zadnjič posodobljeno 10. 11. 2022 09:24

Težava


Tesnilo vrat pralno-sušilnega stroja je ohlapno, poškodovano ali deformirano

Tesnilo na vratih pralno-sušilnega stroja je zvito in pušča

Umazane sledi okoli tesnila (črnina, plesen, ostanki)

Se nanaša na

Pralno-sušilni stroj (vgradni in prostostoječi)

Rešitev

Če je tesnilo vrat ohlapno, poškodovano ali deformirano, priporočamo, da naročite obisk serviserja, da zamenja tesnilo. Če želite novo tesnilo zamenjati sami za več informacij se obrnite na Electrolux Klicni center .

Priporočljivo je redno pranje in vzdrževanje tesnila, dober nasvet pa je, da po končanem ciklu pustite vrata odprta, da zmanjšate vlago in pospešite naravno izhlapevanje.

Za nakup čistila Clean&Care za pralni stroj se obrnite na Klicni center Electrolux tel. št: 012425730

Večino umazanih sledi okoli tesnila (črna plesen, ostanki) lahko odstranite z milnico.

Za dodatna vprašanja ali naročilo servisa se obrnite na našo podporo za stranke tel. št.: 012425730
Vzrok

1. Poškodba tesnila na vratih pralnega/pralno-sušilnega stroja je običajno posledica preobremenjenosti pralnega stroja ali perila, ki se ujame med tesnilo in steklo na vratih na začetku pralnega cikla.

2. Pranje tkanin, ki so močno umazane z oljem, maščobo ali drugimi mastnimi snovmi, lahko poškoduje gumijaste dele naprave.Takšne tkanine operite ročno, preden jih daste v pralni/pralno-sušilni stroj.

3. Črne sledi na tesnilu (črna plesen) lahko nastanejo zaradi pomanjkanja ogrevanja ali pogoste uporabe pralnega stroja na nizkotemperaturnih programih.

Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.

Rezervni deli & dodatni pribor
Rezervni deli & dodatni pribor

Poiščite original rezervne dele za Vaš aparat. Prosimo vas, da se za več informacij in pomoč obrnite na naš Klicni center na tel. št: 012425730