Kako dodati sredstvo za sijaj v pomivalni stroj AEG

Zadnjič posodobljeno 23. 04. 2024 10:01

Rahlo odprt pomivalni stroj AEG, napolnjen s čisto posodo

Ko prvič uporabljate svoj pomivalni stroj AEG ali ko je indikator (A) prozoren, napolnite dozirnik za sredstvo za sijaj. Sredstvo za sijaj pomaga posušiti posodo tako, da na njej ne ostanejo proge in madeži. Sprosti se samodejno v fazi izpiranja z vročo vodo. 


Dodajanje sredstva za sijaj

1. Odprite pokrov (C).

2. Dozirnik (B) napolnite s sredstvom za sijaj, dokler ne doseže oznake MAX. Uporabljajte samo sredstvo za sijaj, ki je izrecno namenjeno pomivalnim strojem. 

3. Morebitno polito sredstvo za sijaj pobrišite z vpojno krpo, da preprečite prekomerno penjenje. 

4. Zaprite pokrov. Prepričajte se, da je pokrov ustrezno zaprt. Prilagajanje nastavitev

Količino doziranega sredstva za sijaj lahko prilagodite svojim potrebam. Privzeta stopnja je 5A na lestvici od 0A do 8A. Preverite priporočeno količino na plastenki sredstva za sijaj, ki ga uporabljate.   

Če želite prilagoditi nastavljeno količino doziranega sredstva za sijaj, preverite navodila v uporabniškem priročniku za svoj model.

Dobro je vedeti: Nekatere tablete za pomivanje posode vsebujejo sredstvo za sijaj, zato dodajanje sredstva za sijaj v namenski predal ni potrebno. Če želite izklopiti dozirnik in indikator sredstva za sijaj, nastavite stopnjo sredstva za izpiranje na 0A. 


Pomembno

  • Predal za sredstvo za sijaj (B) je namenjen samo sredstvu za sijaj. Vanj ne vlivajte detergenta ali drugih tekočin. 
  • Vedno uporabite ustrezno količino sredstva za sijaj. Premajhna količina poslabša rezultate sušenja, prevelika pa lahko povzroči modrikasto plast na posodi. 
  • Napolnjena posoda s sredstvom za sijaj zadostuje za približno 10 do 20 pomivanj, odvisno od nastavljene stopnje trdote vode.Za več informacij o svojem specifičnem modelu pomivalnega stroja preverite uporabniški priročnik.

Zdaj, ko veste, kako dodati sredstvo za sijaj v pomivalni stroj, vas bo morda zanimalo tudi, kako dodati sol.