O AEG

VEDNO KORAK PRED DRUGIMI

130 LET INOVACIJ

Podjetje AEG je neizprosno v svojem prizadevanju biti vedno korak pred drugimi. Leta 2017 smo proslavili 130. obletnico prinašanja inovacij v vaš dom. Združujejo inteligentno tehnologijo z odzivno zasnovo, ob tem pa upoštevajo vizijo in filozofijo oblikovanja Petra Behrensa – popolnost v obliki in delovanju. Še naprej bomo uvajali novosti in zavezani smo k prenašanju naše zapuščine v prihodnost.

prva poslovalnica aeg

Pogled v preteklost

Podjetje AEG je leta 1883 ustanovil Emil Rathenau kot Deutsche Edison-Gesellschaft für angewandte Elektricität. Združitev s hčerinskim podjetjem Telefunken AG in poznejši prevzemi s strani podjetja Daimler AG ter na koncu podjetja Electrolux so podjetje AEG oblikovali v napredno podjetje, kakršno je zdaj. Inovacije so v središču vsega, kar počnemo pri podjetju AEG. So gonilna sila za našimi najbolje poznanimi izumi za dom, od prvega izdelanega električnega hladilnika do prve tehnologije s toplotno črpalko za sušilne stroje. So navdih za našimi trajnostnimi materiali. So naša preteklost in prihodnost.

Pogled naprej

Jutri se začne danes. Način prehranjevanja se bo spremenil. Način oblačenja se bo spremenil. Način življenja se bo spremenil. Zavedamo se, kako lahko tehnologija izboljša svet okrog nas. Zato smo poskrbeli, da naše naprave ne presegajo samo vaših današnjih potreb, ampak vključujejo tudi tehnologijo prihodnosti, ki ustreza vašim prihodnjim zahtevam.

ura

Združeni oblika in funkcija

Leta 1907 je bil vizionarski arhitekt Peter Behrens imenovan za umetniškega svetovalca pri podjetju AEG. Zaradi svojega dela pri podjetju AEG Behrens velja za ustanovitelja sodobnega industrijskega oblikovanja. Profesor Behrens je imel preprosto, a prepričljivo filozofijo oblikovanja: »Popolnost v obliki in funkcionalnosti«. Poleg najbolj funkcionalnih izdelkov AEG se je neumorno trudil ustvariti tudi najbolj estetski izgled.

sodobna oblika

Oblika in funkcija se razvijata

V vsaki napravi boste našli inteligentno tehnologijo in odzivno zasnovo, kar vsakič zagotavlja izjemno učinkovitost in rezultate. Odkrili boste, kaj vse lahko doma storite z enim dotikom. Naše naprave načrtujemo okrog vas - tako imate popoln nadzor, zagotovljeni pa so izjemna učinkovitost in rezultati. Vsakokrat.

Pri oblikovanju gre za ustvarjanje oblik, ki se ujemajo z značajem predmeta in koristno predstavljajo nove tehnologije

Peter Behrens

Arhitekt in umetniški svetovalec pri podjetju AEG

NAPREDUJTE

Projekt oznak za nego

Nega močno vpliva na življenjsko dobo oblačil in okolje. Vendar se naše navade glede nege že zelo dolgo niso nič spremenile. Kljub dejstvu, da lahko sodobne tehnologije, če jih uporabljamo pravilno, podaljšajo življenjsko dobo oblačil in nimajo negativnega vpliva na okolje. Če želimo to spremeniti, je podjetje AEG začelo s projektom oznak za nego in uvedlo novo oznako za nego - »Izogibajte se pretiranemu pranju«.
Odkrijte več o projektu oznak za nego

The Next Black

S ciljem predvidevanja potreb po pranju perila v prihodnosti in prispevanja k bolj trajnostni industriji oblačil - je podjetje AEG ustvarilo »The Next Black«. 45-minutni dokumentarni film, ki raziskuje prihodnost oblačil.
Oglejte si dokumentarec

TASTEOLOGY

Izboljšajte okuse. Tasteology je dokumentarni film, ki se okusa loteva z novega vidika. Posvetili smo se znanosti in doživetju in ne samo okusom ter sestavinam. Upamo, da vas bomo s petimi epizodami navdahnili v kuhinji in izven nje.
Ogled serije

TRAJNOSTNI REZULTATI

Želimo si spremembo na bolje s tem, da smo najboljše podjetje za gospodinjske naprave in aparate na svetu, s čimer pripomoremo k pozitivni spremembi vsakdana v življenju ljudi in za naš planet.

Prizadevamo si doseči svoje cilje. Zmanjšanje ogljičnega odtisa za 50 % in povečanje učinkovitosti materiala sta dve pomembni področji, kjer želimo pustiti svoj pečat v bližnji prihodnosti. Zavedamo se izzivov. A trdno verjamemo, da bomo s skupnim delom v iskanju trajnostnih rešitev, ki koristijo vsem, še naprej ustvarjali pozitivne spremembe – vsak dan.

 • 1
  Boljše rešitve

  V sklopu boljših rešitev se zavzemamo za zagotavljanje izdelkov in storitev, ki potrošnikom omogočajo živeti boljše življenje, ob tem pa prihraniti energijo, vodo in vire.

 • 2
  Primernejše ravnanje

  Naš način dela pri AEG zagotavlja varen, učinkovit in etični temelj našim ljudem, ki želijo dati svoj pečat.

 • 3
  Boljša družba

  Kjerkoli že smo, skuša podjetje AEG pomagati graditi boljšo družbo z vzpodbujanjem potrošnikov in dobaviteljev ter podpiranjem lokalnih skupnosti.