x

Lahko vam pomagamo do boljše nege

Oblačila so dosti več kot samo sešite niti. V njih so spomini. Pripovedujejo zgodbo. Vendar v povprečju ne nosimo 80 % svojih oblačil. Če se odločimo za boljšo nego, lahko pomagamo spremeniti modno potrošniško kulturo in dodati nova poglavja našim zgodbam o oblačilih, ki jih imamo radi.

ZAKAJ NEGOVATI?

Vaša oblačila so poseben opomnik posnetka v času. A če se jim poslabša izgled in otip, ostanejo nekje zadaj v garderobi. Ni treba, da se to dogaja še naprej. Obstaja veliko načinov za večjo skrb in celo več razlogov, od ohranjanja spominov do okolja.

Ženska, ki nosi vijolično bluzo

Ohranite spomine

Nekatera vaša najljubša oblačila so kot druga koža. Z vami so bila v dobrih časih in so ostanek vaših doživetij. Poskrbite, da boste ohranili spomine, ki jih nosijo, tako da jih pravilno negujete. Tako lahko še naprej nosite svoja najljubša oblačila znova in znova. In uporabite ista vlakna za navdih zanimivih novih zgodb.

Vijoličen svilen top z nakitom
Slika gladke in dišeče rdeče svile

Zadovoljite svoje čute

Pri odločanju, kaj boste oblekli, ni vse odvisno samo od izgleda oblačil. Glede na študije so vpleteni vsi čuti - od tipa do voha. Gre za otip, ko jih držite, in vonj po sveže opranem. Zato si še naprej želite nositi svoja oblačila z zadovoljitvijo vseh čutov. S sodobnim pralno-sušilnim strojem lahko hitreje dosežete ta svež občutek s pranjem in sušenjem oblačil v enem neprekinjenem programu.

Škatle za nakupovanje

Spremenite svoje navade

Oblačila močno vplivajo na okolje. A lahko pomagamo, če se naučimo pravilno skrbeti zanje. Ob pravi tehnologiji raje poglejte v svojo garderobo in ne odidite v trgovino. Naši najboljši sušilni stroji sušijo celo volno in svilo - to zagotavlja daljšo življenjsko dobo najobčutljivejšega perila. Če bodo vaša oblačila zdržala samo devet mesecev dlje, boste zmanjšali ogljični in vodni odtis za 20 - 30 %.

Ženska v sveže oprani srebrni svileni bluzi
Sistem AbsoluteCare®

Zdaj lahko doma operete oblačila, za katera ste mislili, da so primerna samo za kemično čiščenje

Sušilni stroj AEG serije 8000

ZAŠČITNIK SVILENE BLUZE

Odkrijte nego, ki je tako nežna kot sušenje najbolj občutljivih oblačil na ravni podlagi. Brez skrbi si drznite sušiti celo svojo najljubšo bluzo iz 100 % svile, ki bo ohranila kakovost, obliko in otip – z manj gub kot pri naravnem sušenju na zraku. Vse je mogoče s sušilnimi stroji iz serije 8000 s sistemom AbsoluteCare System®.

Moder bombaž z ikono za pranje pri 30 stopinjah

Prihranite denar

Sodobni pralni stroji vam zagotavljajo izjemne rezultate pri nizkih temperaturah. Tako omogočajo prihranek denarja, so prijaznejši do okolja in pomagajo ohranjati oblačila. Sodoben pralni stroj lahko prihrani do 80 % več energije od pet let starega. Zato vlagajte v današnjo tehnologijo in prihranite denar s pranjem pri 30 stopinjah.

Ženska v sveže oprani rdeči svileni bluzi
TEHNOLOGIJA ÖKOMix

Edinstveno predhodno mešanje pralnega sredstva, mehčalca in vode, ki dosežejo vsako vlakno

Pralni stroj AEG serije 9000

ZAŠČITNIK OBČUTLJIVE SRAJCE

Vaše občutljivo perilo potrebuje nežno nego, da ohrani brezčasno kakovost, ne glede na to, kako pogosto ga nosite. Naši napredni pralni stroji serije 9000 s tehnologijo ÖKOMix temeljitejše operejo vaša najljubša oblačila, celo pri nizkih temperaturah. Podaljšajte njihovo življenjsko dobo s strokovno zaščito; za oblačila, ki bodo vsakokrat videti kot nova.

ŽIVLJENJSKI CIKEL NEGE OBLAČIL

Majhne spremembe pomenijo veliko pri ohranjanju oblačil. Dandanes tako hitro ponosimo oblačila. A da bi jih ohranili tako dolgo kot stari starši, še ne pomeni, da se zatekamo k zastarelim ukrepom. Skrbnejši nakupi, spremembe pranja in nova tehnologija podaljšajo življenjsko dobo oblačilom.

Začne se v trgovini

Modra bombažna tkanina

Prepoznajte dobro kakovost

Zaradi odličnega krojenja in izdelave oblačila zdržijo dlje. Dobra kakovost je dražja, a dobite to, kar plačate. Poiščite naravne in trpežne tkanine, kot sta bombaž in volna. Prepričajte se, da na šivih ni gub in nepravilnosti. In preverite morebitno slabo prišite gumbe. S takšno kakovostjo bodo oblačila kljubovala zobu časa. Oblačila s površnimi šivi vas ne zanimajo.

Kad vode z dodanimi škodljivimi kemikalijami

IZBERITE ORGANSKO

Negativen vpliv oblačil na okolje lahko zmanjšate v trenutku, ko vstopite v trgovino. V povprečju je za 1 kg tekstila potrebnih 1 kg kemikalij. Zato iščite oblačila iz organskega tekstila in obnovljivih ali ponovno uporabnih materialov. Za več podrobnosti v našem filmu The Next Black raziskujemo trajnost v tekstilni industriji.

Kar počnemo z oblačili po nakupu, ima največji vpliv na njihovo življenjsko dobo in planet. A obstajajo načini za nego oblačil, ki so prijazni do njih in okolja.

Manj pranja, boljša nega

Le redka oblačila je treba oprati po vsakem nošenju. Pretirano pranje je škodljivo za okolje in zaradi njega vaša oblačila ne bodo ostala v dobrem stanju. Počakajte, da napolnite stroj. Če bolj napolnite stroj in perete manjkrat, boste prihranili energijo in vodo - kot naša tehnologija OptiSense. Na ta način prilagodite čas in porabo energije količini perila. Torej, nič pretiranega pranja, samo najučinkovitejša nega perila naših strojev.

Sveže oprani črna in rdeča tkanina
TEHNOLOGIJA SOFTWATER

Zagotovite si temeljito pranje 60-ih stopinj pri samo 30 stopinjah.

Pralni stroj AEG serije 9000

BREZ BLEDENJA BARV, PRANJE ZA PRANJEM

Dalj časa ohranite mehak otip in žive barve. Inovativna tehnologija SoftWater v pralnih strojih AEG serije 9000 odstrani nečistoče iz vode, ki so lahko grobe do tkanin. Ker naredi to, preden voda pride v boben, je lahko učinek pralnega sredstva najboljši, celo pri nizkih temperaturah. Končno ni treba, da bi zaradi nege trpela učinkovitost.

Preprosto se spopade z najzahtevnejšimi opravili za nego perila

 • Rdeča svila na oglenem ozadju
  Pralno sredstvo za občutljivo perilo

  Uporabite posebno pralno sredstvo, ki ne vsebuje encimov na osnovi beljakovin. Lahko poškoduje volno in svilo.

 • Ročno pranje rdečega oblačila
  Hitro odstranite madeže

  Čim prej namočite madež v hladno vodo, da se ne vpije.

 • Sveža rdeča srajca
  Naj barve ostanejo močne

  Pralna sredstva brez belila so najboljša za barvasto perilo. Za belo perilo uporabite prašek na osnovi belila, da ostane res belo.

TEHNOLOGIJA PROSTEAM

Uživajte v do 30 % manj zmečkanih in hitro osveženih oblačilih

Pralni stroj AEG serije 7000

ZAŠČITNIK OBČUTLJIVE SRAJCE

Oblačila vsak dan preprosto ohranite brezhibna po izgledu in taka tudi na otip. Ko si želite porabiti manj časa za likanje, vam serija 7000 s tehnologijo ProSteam omogoča zaključiti pranje s paro ali ločeno paro za suho čiščenje. Kratki in nežni programi s paro varno odstranijo neprijetne vonjave in zmanjšajo pomečkanost suhega perila.

Modeli v svilenih, volnenih oblačilih in oblačilih za dejavnosti na prostem

PRILAGODITE SUŠENJE

Z inovacijo sušilnega stroja je nemogoče postalo mogoče. Samo serija AEG 8000 s sistemom AbsoluteCare® nudi prilagojeno zaščito za vaša oblačila. Natančno nadzorovano obračanje bobna in temperatura pomenita, da je perilo posušeno nežno, s čimer se ohrani njegov izgled in otip. Od volnenega in svilenega perila do kakovostne opreme za dejavnosti na prostem je vaš popoln varuh vlaken.

Zmanjšajte, ponovno uporabite, reciklirajte

Do 95 % tekstila, ki ga zavržemo, bi lahko ponovno uporabili ali reciklirali. Ni treba, da je zadnja faza življenjske dobe oblačila končna. Če je v dobrem stanju, ga podarite v dobrodelne namene. Ponovno ga uporabite, da mu vdahnete novo življenje. Ali pa ga na reciklirnem mestu vrnite naravi. Z recikliranjem zmanjšamo količino odpadkov in prihranimo energijo in vodo. Skrb za okolje ne bo nikoli iz mode.

Nasveti za boljšo nego z uporabo aplikacije My AEG

Aplikacija za boljšo nego

Če uporabljate manj pralnega sredstva in poskrbite, da je to okolju prijazno, boste zmanjšali negativni vpliv na planet in prihranili denar. Enako velja, če posežete po kompletu za šivanje in obrabljenih oblačil ne mečete v smeti. Zaradi majhnih popravil in sprememb na oblačilih so ta lahko spet kot nova. Za več nasvetov glede nege oblačil prenesite brezplačno aplikacijo My AEG.

OZNAKE ZA NEGO PERILA KOT IZZIV

Z napredkom tehnologije bi morale napredovati tudi naše navade glede nege perila. Pa vendar še vedno peremo in sušimo na zastarel način. To je škodljivo za naše okolje in oblačila. Izpodbijamo številne oznake za nego perila, ker preprosto niso več veljavne. Predstavljamo vam najnežnejši način za pranje in sušenje.

ZAŠČITA OBLAČIL PRED ZASTARELIMI NAVODILI

Oblačila v kadi vode

30 je novih 40

Oznake za temperaturo niso priporočila, so maksimum. Večino pranj lahko opravite pri nižjih temperaturah. To pomaga zaščititi barve in vlakna oblačil ter prihraniti pri stroških. Naš pralni stroj ÖKOMix zagotavlja izjemno nego pri 30 stopinjah. Patentirana tehnologija predhodnega mešanja hitreje raztopi pralno sredstvo, tako se to aktivira pri nižji temperaturi.

Ženska v sveže oprani črni obleki

VARUH MALE ČRNE OBLEKICE

Uživajte v barvi, obliki in otipu svojih oblačil pranje za pranjem. Filtrirni sistem ionske izmenjave pri pralnih strojih AEG serije 9000 je prvi na svetu. Tehnologija SoftWater odstrani nečistoče iz vode, preden ta pride v boben, kar omogoča, da pralna sredstva zagotovijo temeljito pranje 60-ih stopinj pri 30 stopinjah. Prijaznejše do okolja, prijaznejše do oblačil.

Odobreno s strani podjetja Woolmark

Naše naprave imajo certifikat za nego celo volnenega perila, »primerega samo za ročno pranje«

Oznaka za nego perila Woolmark Green

Pozabite na ročno pranje

Pozabite, kar so vam govorili. Ročno pranje ni najnežnejši način čiščenja občutljivega perila. Je dolgotrajen postopek, kjer se porabi veliko vode in poškoduje vlakna bolj, kot si mislite. Sodobni stroji s programi za volno in svilo imajo edinstveno obračanje bobna in nižje temperature pranja za najboljšo nego občutljivega perila.

Izognite se kemični čistilnici

Kemično čiščenje je drago in negativno vpliva na okolje in dolgoročno kakovost oblačil. A se mu lahko izognete. Sodobni pralni stroji so dovolj nežni, da operejo številna oblačila, ki jih je dovoljeno »čistiti samo v čistilnici«, brez kemikalij. Vključno s pralno-sušilnimi stroji podjetja AEG, odobrenimi s strani podjetja Woolmark. Vaša oblačila lahko varno perejo in sušijo pri nižjih temperaturah, tudi tista, namenjena »samo ročnemu pranju«.

ÖKOKombi

Prvi pralno-sušilni stroji na trgu, ki so jim podelili certifikat Woolmark Blue

Oznaka za nego Woolmark Blue

Združeni učinkovitost in zmogljivost

Prihranite prostor, čas in energijo z ÖKOKombi. Združuje vrhunsko tehnologijo pranja in sušenja, tako lahko perete in sušite celo najobčutljivejše perilo, kot je volneno. Pri tem pa porabi do 40 % manj energije in vode od primerljivih strojev. Tako so oblačila vedno deležna najboljše nege.

Adidasov laboratorij za pametna oblačila z lutko

Vas zanima, kaj sledi?

The Next Black je naš dokumentarec o tem, kaj lahko pričakujemo. Pogledali smo v našo kristalno kroglo, da bi ugotovili, kakšne bodo potrebe glede perila v prihodnosti. Da bi izvedeli, smo sodelovali z oblikovalci in vodilnimi modnimi filozofi, kot sta podjetji Adidas in Patagonia. Vabimo vas, da odkrijete prihodnost oblačil in nege.

Zdaj poznate najboljši način za boljšo nego perila. Vaša najljubša oblačila si zaslužijo najboljšo nego, ker niso samo niti in vlakna. Predstavljajo zgodbo. Vašo zgodbo. In s pranjem in sušenjem v sodobnih strojih naredite nekaj za svoja oblačila in okolje.