PRIROČNIKI ZA NAKUP

NAJDITE POPOLN POMIVALNI STROJ ZASE

PROSTOR IN LOKACIJA

Izmerite svoj razpoložljivi prostor, da zagotovite popolno prileganje.

60 cm širine ali več: primeren bo standarden pomivalni stroj, ki vam daje največjo kapaciteto.

45–60 cm širine: pomivalni stroj Slimline vam zagotovi odlične rezultate pomivanja z manjšim dizajnom.

Manj kot 45 cm: kompaktni pomivalni stroj lepo pomije posodo, čeprav ga zaradi njegove majhnosti lahko namestite na svoj delovni pult. 

VRSTE POMIVALNIH STROJEV

Vgradni pomivalni stroji so nameščeni v vašem pultu, ki se sklada z dizajnom kuhinje.

Polvgradni pomivalni stroji se podobno zlijejo z vašo kuhinjo, nadzorna plošča pa ostane vidna.

Prostostoječi pomivalni stroji so odlična izbira, če nimate doslednega dizajna, saj niso vgrajeni v vašo kuhinjsko enoto.

KAPACITETA

Kapaciteta pomivalnega stroja je pogosto navedena v pogrinjkih. En pogrinjek je kuhinjska garnitura, ki bi jo uporabili za obrok s tremi hodi in kavo.

12–15 pogrinjkov: primerno za družine in gospodinjstva, ki občasno rada pogostijo obiskovalce.

9 pogrinjkov: na voljo v ožjih modelih in primerno za pare oz. tiste z majhnimi kuhinjami.

6 pogrinjkov: kompaktni pomivalni stroj je idealna izbira, če pogosto jeste zunaj oz. imate manj prostora.

PROGRAMI PRANJA

Za fino stekleno posodo: kakovostnemu, sodobnemu pomivalnemu stroju lahko zaupate svojo najljubšo stekleno posodo in kozarce. Poiščite funkcije, ki nudijo dodatno stabilnost in zaščito za vaše kozarce, npr. funkciji SoftSpikes in SoftGrips.

Za lonce in ponve: da bi odstranili trdovratne ostanke z loncev in ponev, poiščite model z intenzivnim čiščenjem pri 70 °C za ultra čiste in higienične rezultate v manj kot 90 minut. 

Za mešano posodo: nekatere naprave omogočajo spreminjajočo se jakost in temperaturo zgornjih in spodnjih polic, tako da lahko občutljivo posodo pomivate na vrhnji polici, umazane lonce in ponve pa na spodnji polici v istem ciklu.

UDOBJE

Številne možnosti vam lahko pomagajo pri uvrstitvi pomivanja posode na vaš že tako obremenjen delovni dan:

ComfortLift®: posodo dajte v stroj in jo vzemite iz njega brez napora. Mehanizem ComfortLift®, ki je prvi te vrste, vam omogoča nežno dvigovanje spodnje košare do priročne delovne višine. 

DelayStart: naprava s funkcijo zakasnelega začetka vam omogoča nadzor nad začetkom cikla pomivanja, s čimer lahko pomivanje prilagodite svojemu urniku.

30-minutno hitro pomivanje: posoda bo pomita v samo 30 minutah.

ENERGIJA

Energetska učinkovitost se giblje od A+++ (največja učinkovitost) do G (najmanjša učinkovitost). Poiščite pomivalni stroj, ki ima oceno A+ ali več, saj boste s tem prihranili pri vodi in elektriki. 

Nekateri pomivalni stroji imajo edinstven sistem varčevanja z vodo, ki zmanjša porabo vode za do 6,5 litra pri vsakem pomivanju. 

IZBERITE SVOJ APARAT

AEG ima idealen pomivalni stroj za vas, vse od strojev za družine z veliko kapaciteto do aparatov z naprednimi funkcijami.​ ​​