NAKUPOVALNI VODNIK – PRALNI STROJI

POIŠČITE NAJBOLJŠI PRALNI STROJ ZASE S POMOČJO NAŠEGA NAKUPOVALNEGA VODNIKA

DIMENZIJE PRALNEGA STROJA

Ne glede na to, ali želite prostostoječi ali vgradni (integrirani) pralni stroj, se morate najprej prepričati, da imate dovolj prostora. Sprva ugotovite, kaj vam zagotavlja prostor, ki ga imate na voljo:
Širina: 60–48 cm - priporočamo pralni stroj s sprednjim polnjenjem.
Širina: 45–40 cm - razmislite o nakupu pralnega stroja z zgornjim polnjenjem.
Globina: 45–38 cm - za ta prostor je primeren ožji pralni stroj s sprednjim polnjenjem.

Namig: Če imate majhno pralnico, razmislite o nakupu pralno-sušilnega stroja. Če pa želite na svoj pralni stroj postaviti še sušilni stroj, potem izberite stroj s sprednjim polnjenjem. Preverite naš komplet za zlaganje AEG.

ZMOGLJIVOST PRALNEGA STROJA

Ko se odločate o zmogljivosti svojega pralnega stroja, morate razmisliti o naslednjih dejavnikih:
Velikost gospodinjstva: velika družina ali posameznik
Navade: kolikokrat na teden perete perilo?
Vrste in velikosti perila: za najboljše rezultate pri pranju posteljnine, prešitih odej in zaves na primer potrebujete boben z veliko prostornino.

Vsi pralni stroji AEG so opremljeni s tehnologijo ProSense. Tehnologija ProSense uporablja senzor teže, da prilagodi porabo vode in energije glede na količino perila. S tem prihranite denar in čas, hkrati pa oblačila zaščitite.

ENERGIJSKO UČINKOVITI PRALNI STROJI

Vsi pralni stroji AEG so zasnovani tako, da precej zmanjšajo porabo energije in vode. To zagotavlja čiščenje in negovanje oblačil brez kompromisov pri delovanju. Pralni stroji AEG se uvrščajo v energijske razrede od A+++ do A+++ – 75 %. To pomeni, da najvišje ocenjeni pralni stroji AEG delujejo 75 % bolj učinkovito, kot to določajo zahteve energijskega razreda A+++.

K boljši energijski učinkovitosti pa prispevajo tudi določene tehnologije. Te vključujejo invertne motorje, tehnologijo EKO pranja ali tehnologijo ProSense.

TIH IN HITER

Pri izbiri pralnega stroja je treba upoštevati še dva dejavnika:

TIHI CIKLI PRANJA

Naši pralni stroji perejo perilo pri ravni hrupa le 47 decibelov. Zato pranje perila ne moti mirnega okolja vašega doma.

PROGRAMI ZA HITRO PRANJE

S pomočjo programov za kratko pranje lahko majhno količino perila (3 kg) operete v samo 20 minutah. Za večjo količino perila pa izberite program ÖKOPower (na izbranih strojih). Program ÖKOPower zagotavlja vrhunske rezultate pranja v samo 59 minutah, novi program MYWash pa traja le 49 minut.

PAMETNI PRALNI STROJ

Svoj pralni stroj povežite s telefonom prek aplikacije MY AEG Care za pametnejše in hitrejše nastavljanje pranja perila. Odprite aplikacijo in izberite temperaturo, vrsto blaga in barvo. Aplikacija pa bo prilagodila program. Za prilagojeno nego perila – vse s pomočjo vašega pametnega telefona.

UJEMAJOČI SE STROJI

Če želite, da se vaš pralni stroj »ujema« z vašim sušilnim strojem, so naši modeli AEG oblikovani tako, da se ujemajo. Lahko položite enega na drugega ali pa jih namestite enega ob drugega, da optimizirate svoj prostor za pranje.

Two Machines

PRALNI STROJ S PARO

Para je odlična rešitev, če se želite izogniti gubam in likanju. Pralni stroji s tehnologijo AEG ProSteam® se ponašajo s funkcijo PlusSteam, ki omogoča, da s pomočjo dodajanja pare ob koncu cikla pranja zmanjšate nastanek gub za tretjino. Za hitro in preprosto osvežitev zmečkanih oblačil pa lahko uporabite ločen cikel s paro.

CERTIFIKATI

Podjetje Woolmark s certifikatom Woolmark potrjuje kakovost naših pralnih strojev. To vam zagotavlja, da so naši pralni stroji AEG dovolj nežni za pranje volne – vključno z občutljivimi kosi.

Pralni stroji AEG ÖKOMix so prejeli certifikat* podjetij Ariel in Lenor. To pomeni, da zagotavljajo optimalno pranje in porazdelitev mehčalca na kose oblačil, ki jih obožujete. Tako je vsakemu vlaknu zagotovljena nega, ki jo potrebuje. Zato bodo vaša oblačila ostala dlje kot nova.

VARUH MALIH ČRNIH OBLEK

Predstavljajte si pralni stroj, ki mu lahko zaupate, da bo ohranil živahnost barv vaših oblačil, črna oblačila pa bodo taka kot takrat, ko ste jih kupili. Brez kompromisov pri učinkovitosti pranja. Ki zagotavlja globinsko in temeljito čiščenje. Vedno znova. Končno vam ni več treba sklepati kompromisov glede učinkovitosti nege. Samo AEG-jeva tehnologija SoftWater očisti in zmehča vodo ter že pri 30 stopinjah omogoča učinkovitost čiščenja, kakršno zagotavlja pranje pri 60 stopinjah. Tako ohrani barvo, obliko in občutek vsakega kosa oblačil. Po vsakem pranju. Je več kot samo pralni stroj. Je varuh vaših oblačil.

Preberi več
 • water drop icon
  TEHNOLOGIJA SOFTWATER

  Očisti in zmehča vodo ter tako ohrani barvo, obliko in občutek oblačil.

 • T-shirt icon
  TEHNOLOGIJA ÖKOMIX

  Edinstveno predhodno mešanje detergenta, mehčalca in vode za doseganje vsakega vlakna.

 • Cloud icon
  TEHNOLOGIJA PROSTEAM®

  Zmanjša nastanek gub za eno tretjino in hitro osveži oblačila.

BREZ BLEDENJA BARV, PO VSAKEM PRANJU*

Mehkejša voda je prijaznejša do oblačil. Ker naša napredna tehnologija SoftWater očisti in zmehča vodo, še preden ta vstopi v boben, lahko detergenti delujejo z večjo učinkovitostjo pri nižjih temperaturah. Tako je pranje že pri 30 °C primerljivo z običajnim pranjem pri 60 °C. Barve tako ohranijo intenzivnost po vsakem pranju, črna oblačila pa ne posivijo.

* Test za bledenje barv, opravljen na črnem poliestru, po 50 ciklih pranja pri 30 °C.

ZMANJŠA ZMEČKANOST ZA TRETJINO*

Tehnologija ProSteam® zmanjša zmečkanost za tretjino, prav tako potrebo po likanju. Vaša oblačila se hitro osvežijo brez izpostavljenosti celotnemu postopku pranja perila. Tako so zaščitena pred obrabo in trganjem.

BARVE OBOŽUJEJO SOL

Ne da bi prišla v stik z vašimi oblačili, sol aktivira ionski izmenjevalni filter, ki zmehča vodo in iz nje odstrani grobe minerale in nečistoče. Tako bodo barve ohranile svojo intenzivnost po vsakem pranju, črna barva pa ne bo zbledela v sivo.

PREDSTAVLJAMO ZAŠČITNIKA OBČUTLJIVIH SRAJC

Brezhibne tkanine so vedno v modi. Vaši občutljivi kosi potrebujejo nežno nego, da bi bila njihova kakovost brezčasna, ne glede na to, kako pogosto jih nosite. Pralni stroji AEG serije 8000 z napredno tehnologijo ÖKOMix zmešajo detergent z vodo, nato pa še mehčalec, še preden vstopita v boben.

Pri drugih pralnih strojih mehčalec doseže manj kot polovico tkanin. Tehnologija ÖKOMix kot prva zagotavlja čiščenje in nego vsakega vlakna posebej, tudi pri krajših ciklih. Vsako vlakno, vsak šiv, vsaka nitka so strokovno zaščiteni.

 • Clock and tshirt logo
  PROGRAM ÖKOPOWER

  Vrhunski rezultati čiščenja pri 30 °C v manj kot eni uri.

 • T-shirt logo
  TEHNOLOGIJA ÖKOMIX

  Edinstveno predhodno mešanje detergenta, mehčalca in vode za doseganje vsakega vlakna.

 • 3 shirts icon
  TEHNOLOGIJA PROSENSE®

  Samodejno prilagodi čas, porabo vode in energije količini perila.

PROGRAM ÖKOPOWER

59-minutni program pranja, ki zagotavlja odlične rezultate s porabo minimalne količine energije. Zahvaljujoč tehnologiji ÖKOMix se detergent popolnoma aktivira, pranje pa začne takoj.

VSAKO VLAKNO JE ZAŠČITENO

Pri drugih pralnih strojih mehčalec doseže manj kot polovico vlaken. Vendar ne pri pralnem stroju ÖKOMix. Tehnologija ÖKOMix detergent in mehčalec zmeša z vodo pred vstopom v boben, s čimer ju popolnoma raztopi, kar aktivira njun polni potencial, vsako vlakno pa vešče zaščiti.

Modra barva prikazuje porazdelitev mehčalca po oblačilu.

DO 2-KRAT BOLJŠA UČINKOVITOST MEHČALCA

Uživajte v do 2-krat boljši učinkovitosti mehčalca z edinstvenim AEG-jevim pralnim strojem serije 8000.*

*Primerjalna ocena, narejena z enim odmerkom mehčalca v pralnem stroju AEG, v primerjavi z 2 odmerkoma v običajnem stroju.

PREDSTAVLJAMO VAM ZAŠČITNIKA ELEGANTNIH SRAJC

Ohranjanje vsakodnevnega profesionalnega videza bi moralo biti preprosto. Pralni stroj AEG serije 7000 ohranja eleganten videz srajc in zmanjšuje potrebo po likanju.

Tehnologija ProSteam® omogoča, da cikel pranja končate s paro in zmanjšate zmečkanost oblačil, ali pa uporabite ločen parni program za osvežitev oblačil, ne da bi jih oprali. S tem ne prihranite samo časa, temveč tudi zmanjšate potrebo po kemičnem čiščenju. Manj likanja pomeni manjšo obrabo tkanin, tako dlje časa ohranijo svoj videz in občutek.

Tako so vaša oblačila vsak dan brezhibna.

 • Cloud icon
  TEHNOLOGIJA PROSTEAM®

  Zmanjša nastanek gub za eno tretjino in hitro osveži oblačila.

 • 3 t-shirts icon
  TEHNOLOGIJA PROSENSE®

  Vsakič samodejno prilagodi čas, porabo vode in energije količini perila.

 • T-shirt plus icon
  FUNKCIJA SOFTPLUS

  Izboljša porazdelitev mehčalca, zaščiti oblačila in jih naredi še mehkejša.

ZMANJŠA ZMEČKANOST ZA TRETJINO

S funkcijo PlusSteam® pralni cikel dokončate s paro in zmanjšate nastanek gubic za do 30 %. Oblačila lahko tudi osvežite s posebnim parnim programom in tako odstranite neželene vonjave. To pomeni manj likanja, manj kemičnega čiščenja, manjšo obrabo in manj trganja tkanin. Odlični rezultati s trohico običajnega napora.

FUNKCIJA PLUSSTEAM

Nova in izboljšana parna rešitev vam omogoča dokončanje pralnega cikla s paro, zaradi česar so oblačila manj zmečkana in potrebujejo manj likanja.

A: Običajna rešitev s paro (opere in posuši, nato doda paro)
B: Nova funkcija s paro (opere in doda paro naenkrat)

SPOZNAJTE VZDRŽEVALCA VSAKDANJIH KLASIČNIH KOSOV

Kakovostne obleke so narejene za nošenje, vendar pa vsakodnevni kosi potrebujejo nego, ki vzdržuje njihovo stanje. Pri AEG-jevih pralnih strojih serije 6000 se vsako perilo stehta in vsak cikel prilagodi, prav tako se določi ravno prava količina vode in energije, ki sta potrebni za pranje.

 • 3 t-shirts icon
  TEHNOLOGIJA PROSENSE®

  Samodejno prilagodi čas, porabo vode in energije količini perila.

 • T-shirt with plus icon
  FUNKCIJA SOFTPLUS

  Izboljša porazdelitev mehčalca, zaščiti oblačila in jih naredi še mehkejša.

 • Two watertaps icon
  POVEZAVA VROČEGA S HLADNIM

  Prihranite do 50 % energije z uporabo vode iz vodovoda ali shranjene vroče vode.

  Funkcije se lahko razlikujejo glede na model.

DVAKRAT UČINKOVITEJŠA NEGA

Tehnologija ProSense® prilagodi čas, porabo vode in energije količini perila v bobnu, vse od ene majice do polne obremenitve. To omogočajo specifični senzorji, ki pametno nadzirajo nastavitve cikla in poskrbijo, da so vaša oblačila oprana samo v času, ki je za to potreben. Tako se tkanine manj obrabijo ter dlje časa ohranjajo svojo barvo in teksturo.

PREDNOSTI TEHNOLOGIJE PROSENSE®:

Hitrejše zaznavanje količine perila – hitra prilagoditev cikla po začetku programa.

Večja natančnost – optimizacija cikla glede na vrsto blaga z zaznavanjem količine perila in meritvijo absorpcije vode.

Večja fleksibilnost – prilagoditev cikla tudi najmanjši količini perila (1–2 kg).