Odkrij

Parne pečice

Food cooked with AEG Steam Ovens
Specite kruh, ki bo izredno mehak s hrustljavo skorjico. Ta pečica je popolna za peko kruha, kot tudi za ustvarjanje sočnih, zlato zapečenih pečenk.
Moč pare vas bo nagradila s hrustljavo skorjico in vam dovolila odkrivati nove teksture v svojem kuhanju.
Uživajte v okusni in nežni ribi, žitih in zelenjavi, ki kar kipi z okusi, kot da jih niste še nikoli okusili.
Naša najbolj napredna pečica ima na svojem repertoarju tudi tehnologijo kuhanja SousVide. Preprosto najboljši način za pripravo mesa, rib in zelenjave.

Zakaj parna pečica?

Parna pečica zmore vse, kar zmore trenutna pečica, a pomaga popeljati kuhanje na naslednjo raven. Vaša pečica doma obda hrano s suho toploto. Parne pečice pa v postopek dodajo paro. Ta dodatna vlaga izboljša okus, teksturo in barvo, obenem pa ohranja hrustljavost - tako vsak obrok postane mojstrovina. A ne verjemite nam na besedo ...

Zakaj kuhati z načinom SousVide?

V naših pečicah SteamPro s tehniko SousVide lahko dosežete rezultate, ki v klasičnih pečicah niso možni. Vakuumsko zatesnjene vrečke upočasnijo oksidacijo, zaradi česar se ohrani okus. Temperatura se ohranja v polstopinjskem razponu. Ta natančnost zagotavlja slastne okuse in rezultate, ki jih lahko poustvarite vedno znova. SousVide je že morda izpopolnjena tehnika, a pri AEG povsem poenostavljena.

Dodajte paro lososu

Prizanesite lososu s posodo za poširanje. Izberite paro. Ko pripravljate lososa v pečici SteamBoost, ga blag način kuhanja ohranja izredno mehkega in prepreči, da bi se izsušil. Rezultati so vidni takoj. Para pomaga ohraniti naravno barvo živila. S svežim oranžnim odtenkom je videti tako dobro, kot je dober njegov okus.

Para izboljša vsako jed

Ne glede na to, kaj želite skuhati, program s paro ponese vaše jedi v nove višave. Nizka stopnja pare pomaga pripraviti slastne pečenke in pecivo. Srednja stopnja pare lahko spremeni ostanke hrane tako, da imajo okus, kot bi bili ravnokar skuhani. Polna para pa je hitrejši, okusnejši in bolj zdrav način za uživanje v ribah, zelenjavi in žitaricah, kot sta riž in kuskus.

Znanost za boljšo peko

Dobra peka je umetnost. Odlična peka je znanost. Če želite ustvariti mojstrovino, je dodajanje pare tako pomembno kot vsaka poteza s čopičem za peko. S samo dotikom tipke naša multifunkcijska pečica SteamBake peki doda popolno količino pare. To vodi do boljšega in hitrejšega vzhajanja ter bolj hrustljave skorje.

Trije koraki do boljše peke s SteamBake

 • Zlivanje vode v večnamensko parno pečico PlusSteam
  1
  1. korak:

  Vlijte 100 ml vode v vboklino na dnu pečice.

 • Gumb za paro na večnamenski parni pečici PlusSteam
  2
  2. korak:

  Izberite program SteamBake in pritisnite tipko za paro.

 • Peka v večnamenski prani pečici PlusSteam
  3
  3. korak:

  Pečico predhodno ogrevajte pet minut, nato pa lahko spečete svojo mojstrovino. Uživajte.

Recepti za kuhanje s paro

Para je preprosta za uporabo in skrivno orožje v kuhinji. Ti recepti zagotavljajo impresivne jedi, ki navdušijo z novimi razsežnostmi okusa in teksture. S soparo pripravite popolne spomladanske zvitke ali pustite, da čokoladni fondant z mehko sredico dobi nove razsežnosti. Odkrijte zmožnosti pare.

Več prednosti parnih pečic

Čista notranjost parne pečice AEG

Preprosto kuhanje, preprosto čiščenje

Z našimi pečicami je kuhanje s paro preprosto. In ko končate s kuhanjem, je tudi čiščenje preprosto. Program čiščenja s paro pomaga odstraniti trdovratne ostanke hrane. In pri pirolitičnem čiščenju ostanki hrane zgorijo v droben pepel, ki ga preprosto obrišete. Zato se lahko osredotočite na ustvarjanje odličnih jedi, ob tem pa vam ni treba skrbeti za čiščenje pozneje.