PRIROČNIKI ZA NAKUP

POIŠČITE POPOLNO PEČICO ZASE

PROSTOR IN LOKACIJA

Najprej izmerite svoj prostor. Vse pečice potrebujejo vsaj 60 cm prostora v širino. Kar zadeva višino, se zahteve lahko razlikujejo. Preverite, katero pečico lahko izberete, glede na naslednje višine:

72–80 cm: pečica z veliko prostornino ali dvojna pečica

60 cm: enojna pečica standardne velikosti 

45 cm: kompaktne pečice se lahko namestijo v manjši prostor 

Nasvet: Prihranite lahko prostor brez kompromisov pri funkcionalnosti. Kompaktna pečica vam omogoča kuhanje, pečenje, pogrevanje in odmrzovanje vsakršne jedi z istimi rezultati kot v veliki pečici. 

KAPACITETA

Če imate veliko gospodinjstvo ali pogosto prirejate zabave, verjetno potrebujete pečico, ki je kos kuhanju obsežnejših obrokov. Prostornina pečice se meri v litrih.

70+ litrov – popolna za večja gospodinjstva s štirimi družinskimi člani ali več
40 – 70 litrov – najboljša za tri do štiri ljudi
35 – 40 litrov – popolna za enega do dva človeka

Namig: izberite pečico z dodatnimi rešetkami - to omogoča pripravo več jedi hkrati.

KUHANJE

Kako radi kuhate? 

Kuhanje v pari: parne pečice vaše kuhanje dvignejo na novo raven. Medtem ko toplota zunanjost jedi naredi hrustljavo in rjavo, para zadrži vlago v notranjosti. Rezultat je cela serija izjemno sočnih mesnih, ribjih, zelenjavnih jedi in tudi sladic.

Pečenje: pečica z ločenim žarom vam omogoča več prostora in je prava izbira za pripravo večjih obrokov.

Peka: pečica z ventilatorjem vam omogoča peko odličnih kolačev in tortic, zahvaljujoč se popolnoma enakomerni porazdelitvi toplote. Za profesionalne rezultate razmislite tudi o parni pečici. 

Vse zgoraj našteto: multifunkcijska parna pečica zmore vse našteto.  

ČIŠČENJE

Izognite se potrebi po čiščenju pečice s kemikalijami.

Samočistilne pečice: pečice s funkcijo pirolize se segrejejo do 500 °C, s čimer umazanijo spremenijo v fin pepel, ki ga lahko preprosto obrišete s krpo ali posesate.

Katalitične obloge: vpijajo mastne madeže in se aktivirajo pri običajnem segrevanju do 220 °C. Mast oksidira, zato površina ostane čista. 

Nasvet: Premaz proti prstnim odtisom daje urejen videz, prav tako pa je potrebno manj čiščenja.

IZBERITE SVOJ APARAT

Ni važno, kaj radi kuhate, naj bo to večerja za dva ali zabava za prijatelje, AEG ima v ponudbi pečico, ki je ravno prava za vas.

PARNA PEČICA

Kuhajte kot profesionalec. Parna pečica ohrani okus, izboljša teksturo, obenem pa ohrani tudi hrustljavost. Pečen kruh bo bolje vzhajal, piščanec bo ostal mehak, zelenjava bo ohranila svetlo barvo, s tehniko sous-vide pa lahko izkusite popolnoma nov svet kuhanja.