Priročniki za nakup

Poiščite idealno pečico zase

PROSTOR IN LOKACIJA

Najprej izmerite svoj prostor. Vse pečice potrebujejo vsaj 60 cm prostora v širino. Kar zadeva višino, se zahteve lahko razlikujejo. Preverite, katero pečico lahko izberete glede na naslednje višine:

72–80 cm: pečica z veliko prostornino ali dvojna pečica
60 cm: enojna pečica standardne velikosti
45 cm: kompaktne pečice se lahko namestijo v manjši prostor

Nasvet: Prostor lahko prihranite brez kompromisov pri funkcionalnosti. Kompaktna mikrovalovna pečica vam omogoča kuhanje, pečenje, pogrevanje in odmrzovanje vsakršne jedi z enakimi rezultati kot v veliki pečici.

KAPACITETA

Če imate veliko gospodinjstvo ali pogosto prirejate zabave, verjetno potrebujete pečico, ki je kos kuhanju obsežnejših obrokov. Prostornina pečice se meri v litrih.

70+ litrov – popolna za večja gospodinjstva s štirimi družinskimi člani ali več
40 – 70 litrov – najboljša za tri do štiri ljudi
35 – 40 litrov – popolna za enega do dva človeka

Namig: izberite pečico z dodatnimi rešetkami - to omogoča pripravo več jedi hkrati.

DOVRŠEN STIL, DOVRŠENA TEHNOLOGIJA

Linija Matt Black podjetja AEG združuje leta inženiringa materialov za ekskluzivno in prestižno linijo kuhinj. Mat finiš je funkcionalen in eleganten, saj se na njem ne poznajo prstni odtisi, odporen je proti madežem in čiščenje je preprosto.

Naše pečice Matt Black se ponašajo tudi z najsodobnejšo tehnologijo za najboljšo zmogljivost – z odzivnim nadzornim koleščkom za intuitivno upravljanje, povezanim kuhanjem za upravljanje na daljavo in funkcijo Steamify® za preprosto kuhanje s paro.

Izvedite več

KUHANJE

Kako radi kuhate? 

Kuhanje v pari: parne pečice vaše kuhanje dvignejo na novo raven. Medtem ko toplota zunanjost jedi naredi hrustljavo in rjavo, para zadrži vlago v notranjosti. Rezultat je cela serija izjemno sočnih mesnih, ribjih, zelenjavnih jedi in tudi sladic.

Pečenje: pečica z ločenim žarom vam omogoča več prostora in je prava izbira za pripravo večjih obrokov.

Peka: pečica z ventilatorjem vam omogoča peko odličnih kolačev in tortic, zahvaljujoč se popolnoma enakomerni porazdelitvi toplote. Za profesionalne rezultate razmislite tudi o parni pečici. 

Vse zgoraj našteto: multifunkcijska parna pečica zmore vse našteto.  

ČIŠČENJE

Izognite se potrebi po čiščenju pečice s kemikalijami.

Samočistilne pečice: pečice s funkcijo pirolize se segrejejo do 500 °C, s čimer umazanijo spremenijo v fin pepel, ki ga lahko preprosto obrišete s krpo ali posesate.

Katalitične obloge: vpijajo mastne madeže in se aktivirajo pri običajnem segrevanju do 220 °C. Mast oksidira, zato površina ostane čista. 

Nasvet: Premaz proti prstnim odtisom daje urejen videz, prav tako pa je potrebno manj čiščenja.

IZBERITE SVOJ APARAT

Ni važno, kaj radi kuhate, naj bo to večerja za dva ali zabava za prijatelje, AEG ima v ponudbi pečico, ki je ravno prava za vas.

PARNA PEČICA

Kuhajte kot profesionalec. Parna pečica ohrani okus, izboljša teksturo, obenem pa ohrani tudi hrustljavost. Pečen kruh bo bolje vzhajal, piščanec bo ostal mehak, zelenjava bo ohranila svetlo barvo, s tehniko sous-vide pa lahko izkusite popolnoma nov svet kuhanja.

 • SousVide icon
  Funkcija SousVide

  Zdaj lahko uživate v vrhunskem kuhanju s tehniko sous vide, na katero prisegajo profesionalni kuharji za najokusnejše, mehke in popolne jedi.

 • Steamify icon
  Steamify®

  Izberite temperaturo, pečica pa bo izbrala pravo stopnjo pare, tako da boste lahko kuhali s samozavestjo in uživali v okusni hrani.

 • Cookview icon
  CookView®

  Kamera v pečici CookView® spremlja jed in na vaš mobilni telefon pošilja slike.

SousVide revolucija

V naših pečicah s funkcijo SousVide boste pripravljali edinstvene jedi, ki jih v običajnih pečicah ne bi mogli. Zdaj lahko kuhate na popolnoma čist način in s pomočjo vakuuma zatesnite vse arome, okuse in hranila, nato pa jih s paro nežno skuhate do okusne popolnosti.

Zakaj kuhati na SousVide način?

Tehnika kuhanja sous vide izvira iz restavracijskih kuhinj, hrana pa se kuha pri nizki temperaturi, ki jo lahko spreminjate v intervalih po pol stopinje. S tovrstno natančnostjo lahko vedno znova ustvarjate slastne in nepozabne okuse, hrane pa praktično ni mogoče razkuhati.

9000 SteamPro s funkcijo Steamify®

Profesionalni rezultati. V vaši kuhinji.

Doma pripravite jedi profesionalne kakovosti v pečici 9000 SteamPro s funkcijo Steamify®. Tri stopnje pečenja omogočajo pečenje, kuhanje s paro ali kombinacijo obojega. Omogoča celo kuhanje s tehniko sous vide. Slastni rezultati, na katere se lahko zanesete, samodejno pripravljeni s funkcijo Steamify®.

Steamify® - vsakodnevna kuha s paro

9000 SteamPro pečica s svojo funkcijo Steamify® predstavlja odlično izhodiščno točko za uvajanje pare v vaše kuhanje. Pričakujete lahko odlične rezultate - vse od rib in zelenjave, do peke mesa in kruha.

Preveri izdelek

Usvojite in nadzirajte vsako jed

Pečica 9000 CookView® ima možnost Wi-Fi povezljivosti in notranjo kamero, skozi katero lahko s pomočjo aplikacije My AEG Kitchen vidite kaj se v pečici dogaja. S svojim pametnim telefonom lahko usvojite in nadzirate vsako jed, prilagoditve temperature in časa kuhanja pa lahko opravite kjerkoli že ste.

Preveri izdelek
 • Steamify icon
  Steamify®

  Izberite temperaturo, pečica pa bo izbrala pravo stopnjo pare, tako da boste lahko kuhali s samozavestjo in uživali v okusni hrani.

 • Assisted cooking icon
  Pomoč pri kuhi

  Ne glede na to, ali pripravljate nekaj sladkega ali slanega, si lahko s pomočjo funkcije Pomoč pri kuhi vedno zagotovite okusne rezultate. Gre za digitalnega pomočnika, pri katerem preprosto izberete jed, ki jo boste kuhali, on pa izbere optimalne nastavitve za popolno skuhano jed.

 • Smart Kitchen enabled icon
  Aktivirajte pametno kuhinjo

  Upravljajte svojo pečico na daljavo, brskajte po ponudbi naših različnih partnerjev in si celo zagotovite osebno prilagojeno pomoč pri kuhanju – vse to z aplikacijo My AEG Kitchen. Gre za priročen in preprost način, s katerim boste obogatili svojo izkušnjo kuhanja v pametni kuhinji.

Koliko pare?

Majhna količina pare je kot nalašč za pripravo mesa, saj zagotavlja mehko teksturo mesa z okusno skorjo. Bolj občutljive jedi, kot sta jajčna krema ali flan, potrebujejo malo več pare, medtem ko je čisto kuhanje s paro popolno za pripravo rib, kuskusa ali zelenjave.

8000 SteamBoost s funkcijo Steamify®

Okus na polno.

Pečica 8000 SteamBoost s funkcijo Steamify® deluje popolnoma na enak način kot tradicionalna pečica, a z dodatkom pare. Nastavite temperaturo za jed, ki jo pripravljate, in funkcija Steamify® vaši jedi samodejno doda ravno pravo količino pare. In zaradi tega postane hrana zelo vznemirljiva, saj so jedi zaradi vročine zapečene in hrustljave. Uvedba pare je ključnega pomena. Zaklene naravno vlago, da dobite vrsto sočnih jedi, vključno z mesom, ribami, enolončnicami in zelenjavo – celo sladicami. Vse je v okusu, v veliko okusa.

Natančno dodajanje pare za vse načine kuhanja.

Pečica 8000 SteamBoost s funkcijo Steamify® se ponaša s tremi načini kuhanja – pečenjem, kuhanjem s paro in njuno kombinacijo. Različne stopnje pare – enako vrhunski rezultati pri vašem celotnem kuharskem repertoarju.

Preveri izdelek

Popolni rezultati. Brez truda.

Pečica serije 8000 s funkcijo Pomoč pri kuhi se ponaša z vgrajeno zbirko receptov, ki vam omogoča natančno pripravo katere koli jedi brez truda. Opremljena je tudi s sondo, ki meri središčno temperaturo, ko jo vstavite v jed. Za dosledno zanesljive rezultate prav pri vsaki jedi.

Preveri izdelek

Poln okus. Pol manj časa.

Sočen pečeni piščanec, kremni gratinirani krompir, bogata goveja enolončnica – vse to dosežete v pol manj časa, kot bi potrebovala običajna pečica. Pečica 8000 CombiQuick je najhitrejša pot do odličnih okusov in vznemirljivih jedi, saj združuje ventilacijsko pečenje z vročim zrakom in hitrost mikrovalovne pečice, ki vam zagotovi slasten okus in teksturo običajne pečice v enem kompaktnem prostoru. Od zdaj naprej čas ni več ovira za okus.

Preveri izdelek
 • Assisted cooking icon
  Pomoč pri kuhi

  Ne glede na to, ali pripravljate nekaj sladkega ali slanega, si lahko s pomočjo funkcije Pomoč pri kuhi vedno zagotovite okusne rezultate. Gre za digitalnega pomočnika, pri katerem preprosto izberete jed, ki jo boste kuhali, on pa izbere optimalne nastavitve za popolno skuhano jed.

 • Food sensor icon
  Senzor za hrano

  Uporabite ga lahko kot svojega sous chefa ali kot programsko uro. Izbira je vaša. Senzor za hrano lahko med kuhanjem uporabite kot vodilo ali programsko uro. Senzor za hrano vstavite v svojo jed in ta bo natančno izmerila njeno središčno temperaturo.

 • Pirolitično čiščenje

  Naše pečice vam zagotavljajo najboljše samodejno čiščenje, saj pirolitično čiščenje dvigne raven učinkovitosti in priročnosti na popolnoma novo raven. Pečica se segreje na zelo visoko temperaturo, kar spremeni ostanke hrane v droben prah, ki ga zlahka odstranite.

Zakaj kuhati s paro?

Kombinacija toplote in pare omogoča hrustljavo, zlato rjavo skorjico in sočno središče – in to prav vsakič. Je nezapleten in zelo učinkovit način za pripravo jedi tako, da le-ta ohrani najboljši okus.

7000 s funkcijo SteamCrisp®

PARA. VAŠ NOVI STANDARD ZA OKUS.

Dvignite svoje jedi na novo raven s pečico 7000 SteamCrisp®. Kako? Tradicionalna vročina iz pečice je okrepljena s paro. Tako ne dobite le hrustljave in zlate skorjice, temveč zaradi nežne narave pare, ki ohranja okuse, tudi sočno, polno in vedno okusno sredico.

Vedno sočni rezultati.

Vaše jedi bodo dosegale novo raven okusov s pomočjo pečice 7000 SteamCrisp®. Običajni vročini pečice doda paro, zato se pečenka stopi v ustih, zelenjava ostane sočna, vse pa je hrustljavo.

Preveri izdelek

Rare. Medium. Well done. Na vaš ukaz.

Predstavljamo vam vašega novega sous chefa, pečico 7000 SenseCook®. Kuhinjski aparat, s katerim boste pripravili najbolj sočno jagnjetino ali mehek lososov file. S pomočjo sonde za hrano nastavite, kako zapečena naj bo vaša jed – rare, medium ali well done. Pečica bo za delo poskrbela praktično sama, pa naj gre za pripravo mehkega in sočnega mesa ali vročih čokoladnih fondantov.

Preveri izdelek
 • PlusSteam icon
  Funkcija PlusSteam

  Multifunkcijska pečica SteamBake je opremljena z gumbom PlusSteam, na katerega lahko med peko pritisnete in dodate paro za pravo barvo in skorjo. Tako boste lahko prepričani, da boste dosegli najboljše rezultate peke.

 • Food sensor icon
  Senzor za hrano

  Uporabite ga lahko kot svojega sous chefa ali kot programsko uro. Izbira je vaša. Senzor za hrano lahko med kuhanjem uporabite kot vodilo ali programsko uro. Senzor za hrano vstavite v svojo jed in natančno bo izmerila središčno temperaturo le-te.

 • Air convection icon
  Vroč zrak za enakomerno pečenje

  Enakomerno zapečena hrana zaradi pametnega konvekcijskega sistema Hot Air.

Zakaj kuhati s paro?

Kombinacija toplote in pare omogoča hrustljavo, zlato rjavo skorjico in sočno središče – in to prav vsakič. Je nezapleten in zelo učinkovit način za pripravo jedi tako, da le-ta ohrani najboljši okus.

6000 SteamBake

Dodajte paro za bolj hrustljavo pečenje

Poleg vseh standardnih funkcij funkcija priprave jedi s paro pečice 6000 SteamBake doda paro na začetku postopka pečenja. Pečenje s paro ohranja testo vlažno na površini, da dobite zlato barvo in okusno skorjo, medtem ko sredica ostane mehka in nežna. Poleg pečenja hrustljavega in okusnega kruha, kolačkov in pit bodo tudi pečeni piščanec, rebrca, pečena na žaru, in lazanja enako slastni in enakomerno pečeni.

Pričakujte enakomerne rezultate. Vedno znova.

Vedno znova enaki rezultati zahtevajo natančno nadzorovano toploto, ki je enakomerno porazdeljena po celotni pečici. Za razliko od standardnih pečic napredna tehnologija ventilatorja pečice 6000 SurroundCook® zagotavlja, da vsak del vaše jedi dobi točno takšno toploto, kakršno potrebuje. Enakomerno. Dosledno. Kamor koli jo položite. Pa naj gre za eno ali več jedi. Brez obračanja jedi na polovici pečenja. Samo rezultati, ki izpolnijo vaša pričakovanja. Zlatorjavo zapečen gratinirani krompir. Hrustljava skorja na govejem fileju. Sočnost bogate čokoladne torte. Vedno znova.

Preveri izdelek

Pladenj Easy2clean - ker mora biti čiščenje preprosto

Zaradi inovativnega karmičnega premaza pladenj Easy2Clean preprečuje nabiranje masti in umazanije, zato lahko kuhate tudi brez olja ali papirja za peko. Vse, kar potrebujete za preprosto čiščenje, so vroča voda, mokra krpa in malo čistila.

Preveri izdelek