Vodniki po nakupih

Poiščite popolno pečico zase

PROSTOR IN MESTO

Začnite z merjenjem prostora. Vse pečice zahtevajo vsaj 60 cm širine, zahteve glede višine pa so lahko različne. Oglejte si, katero pečico lahko izberete glede na naslednje višine:

72-80 cm – pečica z veliko prostornino ali dvojna pečica
60 cm – enojna pečica standardne velikosti
45 cm – kompaktne pečice se prilegajo manjšim prostorom

Namig: Prostor lahko prihranite brez poslabšanja delovanja. Kompaktna mikrovalovna pečica omogoča kuhanje, pečenje na žaru, pogrevanje ali odtaljevanje vseh jedi z istimi rezultati kot večja pečica.

ZMOGLJIVOST

Če imate veliko gospodinjstvo ali pogosto prirejate zabave, verjetno potrebujete pečico, ki je kos kuhanju obsežnejših obrokov. Prostornina pečice se meri v litrih.

70+ litrov – popolna za večja gospodinjstva s štirimi družinskimi člani ali več
40 – 70 litrov – najboljša za tri do štiri ljudi
35 – 40 litrov – popolna za enega do dva človeka

Namig: izberite pečico z dodatnimi rešetkami - to omogoča pripravo več jedi hkrati.

KUHANJE

Kako radi kuhate?

 

Kuhanje s paro – Parne pečice ponesejo kuhanje na naslednjo raven. Medtem ko toplota poskrbi za barvo in hrustljavost od zunaj, para zadrži vlago v notranjosti. Rezultat je cela vrsta neverjetno sočnih jedi, vključno z mesom, ribami, zelenjavo in celo sladicami.

Pečenje na žaru – Pečica z ločenim žarom zagotavlja več prostora in optimalno izbiro za obsežnejše obroke.

Peka – Ventilatorska pečica zagotavlja odlične kolače in torte, zahvaljujoč popolnoma enakomerni porazdelitvi toplote. O parni pečici razmislite tudi za profesionalne rezultate.

Vse zgoraj navedeno – Multifunkcijska parna pečica omogoča vse od zgoraj navedenega.

ČIŠČENJE

Zavarujte se pred čiščenjem pečice s kemikalijami.

 

Samočistilne pečice – pečice s pirolizo se segrejejo do 500 °C ter umazanijo spremenijo v droben pepel, ki ga lahko preprosto obrišete s krpo.

Katalitične obloge – katalitične obloge vsrkavajo mastne madeže in se aktivirajo z običajnim segrevanjem na 220 °C. Maščoba se oksidira, površina pa ostane čista.

Namig: Prevleka za zaščito pred prstnimi odtisi je videti brezhibna in zahteva manj čiščenja.

IZBERITE SVOJO NAPRAVO

Ni važno, kaj radi kuhate, naj bo to večerja za dva ali zabava za prijatelje, AEG ima v ponudbi pečico, ki je ravno pravšnja za vas.

PARNA PEČICA

Kuhajte kot profesionalec. Parne pečice ohranijo okus, izboljšajo teksturo, obenem pa ohranjajo hrustljavost. Pečen kruh bolje vzhaja, piščanec ostane mehak, zelenjava ohrani žive barve, s tehniko SousVide pa lahko spoznate povsem nov svet kuhanja.