PRIROČNIKI ZA NAKUP

NAJDITE POPOLN ŠTEDILNIK ZA VAS

PROSTOR IN KONFIGURACIJA

Izberite štedilnik glede na kuhinjski prostor, ki je na voljo, in želeno konfiguracijo aparata. Izberite med prostostoječim in dvojnim štedilnikom.

60 cm širine: prostostoječi štedilniki omogočajo izbiro med kombiniranjem različnih vrst plošč in pečic, kar zagotavlja odlično fleksibilnost.

100 cm širine: dvojni štedilniki so večji in imajo izjemno kapaciteto. Zahvaljujoč se dodatni širini, je na voljo šest ogrevalnih plošč, ne standardne štiri.

Nasvet: Ko se odločate o vrsti plošče in pečice za svoj štedilnik, prelistajte naš priročnik za najboljšo odločitev.

VIR

Izbirate lahko med električnim ali plinskim štedilnikom ali pa uživate v prednostih obeh virov toplote.

Plinski štedilniki vam omogočajo takojšen in natančen nadzor toplote. To je vrhunska odločitev, če potrebujete močno toploto za svoje popražene jedi. 

Električni štedilniki so enostavni za čiščenje in opremljeni s pametnimi funkcijami. Zaradi enakomerne porazdelitve toplote so idealni za peko. 

Kombinirani štedilniki nudijo prednosti obeh vrst štedilnikov, tako električnih kot plinskih. Izberite dvojni štedilnik družbe AEG, ki multifunkcionalno električno pečico dopolnjuje z zajetno plinsko ploščo.

KAPACITETA

Če kuhate za veliko družino ali ogromno prijateljev, boste morda uživali s štedilnikom z večjo kapaciteto. Kapaciteta pečice se meri v litrih.

70+ litrov: odlično za večja gospodinjstva s štirimi ali več člani

40–70 litrov: ustrezno za gospodinjstvo s tremi ali štirimi člani

Večina štedilnikov AEG ima dvojno pečico, zato lahko kuhate in pečete istočasno. Pogosta praksa pri ogledu štedilnikov z dvojno pečico je primerjava njihovih največjih razdelkov.

Nasvet: Povečajte svojo kapaciteto kuhanja z izborom aparata, ki ima dodatne rešetke v pečici.

ENERGIJA

Prihranite pri energetskih stroških in pomagajte okolju. Energetska učinkovitost aparata se ocenjuje od A+++ (najbolj energetsko učinkovita) do G (najmanj učinkovita). Odločite se za štedilnik z dobro energetsko učinkovitostjo (npr. A ali več).

ČIŠČENJE

Želite prihraniti čas pri čiščenju in se izogniti uporabi kemikalij?

Poiščite štedilnik s katalitično prevleko. Katalitične obloge oksidirajo mast in ostanke hrane v pečici, ko jo segrejete nad 230 °C. Pepel preprosto obrišite in pečica bo čista.

 

IZBERITE SVOJ APARAT

Ne glede na to, ali raje kuhate obilne ali skromne obroke, AEG ima idealen štedilnik za vas.