PRIROČNIKI ZA NAKUP

POIŠČITE POPOLN KOMBINIRANI HLADILNIK ZASE

HRANA

Kaj boste hranili v kombiniranem hladilniku?

Sveže sadje in zelenjava: poiščite hladilnik z režami za solato in z globokimi predali za veliko zelenjavo. Če imate veliko sveže hrane, boste verjetno želeli več hladilnega prostora kot pa zamrzovalnega. 

Meso in ribe: model s predalom za dodatno svežino bo vaše meso in ribe ohranil bolj sveže dalj časa. 

Pijača: razmislite o polički za vino, nastavljivih policah za steklenice ali vgrajenem hladilniku za vino. Nekateri ameriški hladilniki imajo na vratih vgrajen ledomat za hlajenje pijač.

Zamrznjena hrana: če nameravate zamrzniti veliko hrane, preverite kombinirani hladilnik, ki ima enako zamrzovalno kapaciteto kot hladilni del. 

PROSTOR

Katera vrsta hladilnika bi bila najboljša za vašo kuhinjo?

Stranski: dolg hladilnik in zamrzovalnik z veliko kapaciteto, ledomatom in vodomatom ali s predelom za vino v izbranih modelih. 

Kombinirani: kombinacija hladilnika in zamrzovalnika z ločenimi vrati. Kombi vrh in Kombi dno se nanašata na položaj zamrzovalnika.

Vgradni: skrit pod kuhinjskim pultom za vrati, ki se ujema z dizajnom vaše kuhinje. Razmislite o kombiniranem hladilniku oz. o ločenem hladilniku in ločenem zamrzovalniku.  

Višina, širina in globina se lahko razlikujejo, zato si oglejte celoten spekter modelov in poiščite velikost in slog, ki najbolj ustreza dizajnu vaše kuhinje.

KAPACITETA

Kapaciteta kombiniranega hladilnika se meri v litrih: 

100–150 litrov: za gospodinjstva z 1–2 članoma 

150–250 litrov: odlično za 3–4 ljudi

250+ litrov: idealno za večja gospodinjstva s 5+ člani. 

Nasvet: Poskrbite, da ne boste prenapolnili svojega hladilnika, da bo zrak imel dovolj prostora za kroženje in učinkovito hlajenje.

ENERGIJA

Visoka energetska učinkovitost pomeni, da boste za energijo plačali manj. Zaradi vse višjih standardov morajo imeti kombinirani hladilniki od leta 2014 oceno energetske učinkovitosti vsaj A+, najvišja ocena je A+++. 

Kombinirani hladilnik, v katerem se ne nabira led in ki ima ločena zračna pretoka za predel hladilnika in za predel zamrzovalnika, je energetsko učinkovitejši. Prav tako je učinkovitejši pri vzdrževanju enakomernih temperatur v vseh predelih. 

Nasvet: Kombinirani hladilnik namestite stran od radiatorjev oz. pečice, da zmanjšate porabo energije.

IZBERITE SVOJ APARAT

Ohlajen losos, sadje ali šopek zelišč –  kombinirani hladilniki AEG bodo ohranili tudi najobčutljivejša živila naravno sveža dalj časa.