PRIROČNIKI ZA NAKUP

POIŠČITE POPOLNOPLOŠČO ZASE

VRSTA

Indukcija: svoje kuharske spretnosti dodobra izkoristite. Indukcijske plošče so izjemno odzivne in hitro grejejo hrano, zato lahko s samozavestjo uporabite tehnike, kjer je prava temperatura ključnega pomena. Za še večjo vsestranskost lahko izberete tudi indukcijsko ploščo s prilagodljivimi površinami za kuhanje. Površina okoli posod na indukcijski plošči ostane hladna in je zato zelo varna. 

Plin: priljubljena izbira za domače kuharje in kuharske mojstre; z odprtim ognjem plinskih plošč postanejo visoke temperature resnično vidne. Plinske plošče je enostavno upravljati, za kuho pa lahko uporabite vse vrste ponev. Naša nova generacija plošč vam omogoča 20 % hitrejše kuhanje v primerjavi s standardnimi plinskimi ploščami. 

Elektrika: z ogrevalnim sistemom, ki se skriva pod čvrsto keramično stekleno površino. Električne plošče so gladke in enostavne za čiščenje. Električne plošče delujejo z vsemi vrstami posod in ponujajo površine za kuhanje različnih velikosti.

PROSTOR

Ploščo izberite glede na prostor, ki ga imate na voljo.

30–36 cm: te plošče imajo 1 ali 2 površini za kuhanje in so idealne za majhne kuhinje oz. kuhinje z dnevno sobo.

60 cm: je najpogostejša velikost plošče, ki se prilega večini gospodinjstev, ponuja pa 3 do 4 površine za kuhanje.

70, 75, 80 ali 90 cm: idealno za večjo družino ali ambicioznega domačega kuharja, saj širine teh plošč omogočajo do 6 površin za kuhanje. Plošče teh velikosti lahko nudijo tudi fleksibilne površine za kuhanje.

Vedite: Vaš kuhinjski pult mora biti vsaj 25 do 30 mm globok za namestitev naših plošč.

KUHANJE

Preden izberete ploščo, razmislite o tem, kaj kuhate. Tukaj je nekaj primerov.

Hitri recepti – testenine, popražene jedi itd. – Priporočena je plošča s hitrim gretjem. Za pospešeno kuhanje izberite indukcijsko ploščo s funkcijo PowerBooster. Nekatere plinske plošče imajo tudi intenzivno površino za vok, ki je odlična za hitro praženje jedi za celotno družino.

Napredne tehnike: taljenje, vodne kopeli, kuhanje v sopari itd. – Indukcijska plošča vam omogoča natančno upravljanje temperature, s čimer lahko samozavestno uporabite napredne tehnike. Indukcija hladno ploščo v trenutku spremeni v vročo in obratno. 

Velike enolončnice ali obare: plinske in električne plošče omogočajo fleksibilnost s širokim naborom velikosti plošč in raztegljivih površin za večje lonce in ponve. Alternativno pa indukcijske plošče s fleksibilnimi površinami omogočajo, da združite dve posamezni površini v eno veliko.

ČIŠČENJE

Indukcijske plošče: naša pametna indukcijska tehnologija segreje ponev in hrano v njej, nič drugega. Površina okrog ponve ostane hladna. Na plošči se nič ne zažge, umazanija pa se na sijoči in ravni površini ne more nikamor skriti. 

Plinske plošče: s steklenimi keramičnimi površinami so enostavne za čiščenje v primerjavi s tistimi iz nerjavečega jekla. Če med kuhanjem polijete tekočino, jo lahko preprosto pobrišete, ne da bi vas skrbelo za praske in madeže. 

Električne plošče: njihovo gladko keramično površino je enostavno čistiti.

VARNOST

Indukcija: greje samo ponve in hrano v njih, nič drugega. Površina okrog ponve ostane hladna in varna za dotik. Nadzorno ploščo je mogoče tudi zakleniti in s tem preprečiti nenamerno gretje.

Plin: to, da je plamen prosto viden, prispeva k varnosti pri kuhanju. Dotok plina se prav tako samodejno prekine takrat, ko plamen izgine. 

Elektrika: funkcija za varnost otrok zagotavlja, da se plošča ne more aktivirati nenamerno. Indikator preostale toplote vam tudi daje informacije, kdaj je plošča hladna in varna za dotik.

IZBERITE SVOJO NAPRAVO

Ne glede na to, ali kuhate za dva ali pa boste pogostili vso družino ali prijatelje, AEG ima ravno pravo ploščo za vas.