PRIROČNIKI ZA NAKUP

INDUKCIJSKE KUHALNE PLOŠČE

VRSTA

Indukcija: svoje kuharske spretnosti dodobra izkoristite. Indukcijske plošče so izjemno odzivne in hitro grejejo hrano, zato lahko s samozavestjo uporabite tehnike, kjer je prava temperatura ključnega pomena. Za še večjo vsestranskost lahko izberete tudi indukcijsko ploščo s prilagodljivimi površinami za kuhanje. Površina okoli posod na indukcijski plošči ostane hladna in je zato zelo varna. 

Plin: priljubljena izbira za domače kuharje in kuharske mojstre; z odprtim ognjem plinskih plošč postanejo visoke temperature resnično vidne. Plinske plošče je enostavno upravljati, za kuho pa lahko uporabite vse vrste ponev. Naša nova generacija plošč vam omogoča 20 % hitrejše kuhanje v primerjavi s standardnimi plinskimi ploščami. 

Elektrika: z ogrevalnim sistemom, ki se skriva pod čvrsto keramično stekleno površino. Električne plošče so gladke in enostavne za čiščenje. Električne plošče delujejo z vsemi vrstami posod in ponujajo površine za kuhanje različnih velikosti.

PROSTOR

Ploščo izberite glede na prostor, ki ga imate na voljo.

30–36 cm: te plošče imajo 1 ali 2 površini za kuhanje in so idealne za majhne kuhinje oz. kuhinje z dnevno sobo.

60 cm: je najpogostejša velikost plošče, ki se prilega večini gospodinjstev, ponuja pa 3 do 4 površine za kuhanje.

70, 75, 80 ali 90 cm: idealno za večjo družino ali ambicioznega domačega kuharja, saj širine teh plošč omogočajo do 6 površin za kuhanje. Plošče teh velikosti lahko nudijo tudi fleksibilne površine za kuhanje.

Vedite: Vaš kuhinjski pult mora biti vsaj 25 do 30 mm globok za namestitev naših plošč.

KUHANJE

Preden izberete ploščo, razmislite o tem, kaj kuhate. Tukaj je nekaj primerov.

Hitri recepti – testenine, popražene jedi itd. – Priporočena je plošča s hitrim gretjem. Za pospešeno kuhanje izberite indukcijsko ploščo s funkcijo PowerBooster. Nekatere plinske plošče imajo tudi intenzivno površino za vok, ki je odlična za hitro praženje jedi za celotno družino.

Napredne tehnike: taljenje, vodne kopeli, kuhanje v sopari itd. – Indukcijska plošča vam omogoča natančno upravljanje temperature, s čimer lahko samozavestno uporabite napredne tehnike. Indukcija hladno ploščo v trenutku spremeni v vročo in obratno. 

Velike enolončnice ali obare: plinske in električne plošče omogočajo fleksibilnost s širokim naborom velikosti plošč in raztegljivih površin za večje lonce in ponve. Alternativno pa indukcijske plošče s fleksibilnimi površinami omogočajo, da združite dve posamezni površini v eno veliko.

ČIŠČENJE

Indukcijske plošče: naša pametna indukcijska tehnologija segreje ponev in hrano v njej, nič drugega. Površina okrog ponve ostane hladna. Na plošči se nič ne zažge, umazanija pa se na sijoči in ravni površini ne more nikamor skriti. 

Plinske plošče: s steklenimi keramičnimi površinami so enostavne za čiščenje v primerjavi s tistimi iz nerjavečega jekla. Če med kuhanjem polijete tekočino, jo lahko preprosto pobrišete, ne da bi vas skrbelo za praske in madeže. 

Električne plošče: njihovo gladko keramično površino je enostavno čistiti.

VARNOST

Indukcija: greje samo ponve in hrano v njih, nič drugega. Površina okrog ponve ostane hladna in varna za dotik. Nadzorno ploščo je mogoče tudi zakleniti in s tem preprečiti nenamerno gretje.

Plin: to, da je plamen prosto viden, prispeva k varnosti pri kuhanju. Dotok plina se prav tako samodejno prekine takrat, ko plamen izgine. 

Elektrika: funkcija za varnost otrok zagotavlja, da se plošča ne more aktivirati nenamerno. Indikator preostale toplote vam tudi daje informacije, kdaj je plošča hladna in varna za dotik.

IZBERITE SVOJO NAPRAVO

Ne glede na to, ali kuhate za dva ali pa boste pogostili vso družino ali prijatelje, AEG ima ravno pravo ploščo za vas.

VAŠ OSEBNI SOUS CHEF

Natančno kuhanje med vsakim korakom priprave je ključnega pomena za vrhunski okus. Uživajte v zagotovljeni natančnosti s pomočjo funkcije Pomoč pri kuhi z napredno tehnologijo senzorja kuhalnih plošč AEG SenseCook. Funkcija SenseFry® zagotavlja konstantno temperaturo, zato je steak vedno ravno prav spečen; funkcija SenseBoil® pa vzdržuje rahlo vrenje in preprečuje razlivanje vode.

Natančnost v središču pozornosti

Kuhalna plošča SensePro® poskrbi za popolno pripravo vsake jedi. Brezžični senzor za hrano meri središčno temperaturo jedi. Kuhajte testenine, reducirajte omake, pecite zrezke – naj bo stopnja zapečenosti rare, medium ali well done. Na kuhalni plošči lahko kuhate celo s tehniko sous vide. Je vaš osebni sous chef za pripravo jedi restavracijske kakovosti doma.

Obvladujte pripravo jedi. Do stopinje natančno.

Obvladajte pripravo vsake jedi s sondo za hrano SensePro®. Brezžična sonda za hrano natančno izmeri temperaturo in spremembe nastavitve temperature sporoči kuhalni plošči. Natančno izmeri in vzdržuje lahko celo temperature vode, kar pomeni, da zdaj lahko na kuhalni plošči kuhate s tehniko sous vide. Za profesionalne rezultate.

Senzor za vrenje

Senzor vrenja zazna dvigajoče se mehurčke in samodejno prilagodi nastavitve temperature, zato voda vre nadzorovano. Nič ne prevre, nič se ne poliva na površino kuhalne plošče. Prihranite denar in energijo.

POPECITE IN POSTREZITE. PO SVOJEM OKUSU

S pomočjo pametnega zaslona na dotik na indukcijski kuhalni plošči SenseFry® izberite jed in želeni rezultat. Tehnologija vzdržuje enakomerno temperaturo za najboljše rezultate cvrtja. Nič več vam ni treba ugibati, kdaj je posoda prave temperature. In nič več vam med kuhanjem ni treba spreminjati nastavitev.

Senzor za cvrtje

Senzor za cvrtje vzdržuje enakomerno temperaturo za najboljše rezultate. Nič več vam ni treba ugibati, kdaj je posoda prave temperature in nič več vam med kuhanjem ni treba spreminjati nastavitev.

EN ZASLON NA DOTIK. POPOLN NADZOR

Indukcijske kuhalne plošče SensePro® in SenseFry® se ponašajo z novim pametnim dotikom na zaslon. Ohranite popoln nadzor nad funkcijami za pomoč pri kuhanju, tako da izberete jed, ki jo želite pripraviti, in želeni rezultat. Spremembe temperature so preproste in natančne.

Kuhalne plošče Sense

VRELA VODA POD NADZOROM S TIPALOM VRENJA Tipalo vrenja zazna mehurčke in samodejno prilagodi temperaturo, tako da jo zniža na nadzorovano lahko vrenje. Ni več potrebe po spremljanju. Tako prihranite čas in energijo.
Počnete lahko kaj bolj vznemirljivega, kot da gledate vrenje vode. Naj vam pomaga indukcijska kuhalna plošča SenseBoil®. Zazna nastajanje mehurčkov in samodejno zniža vrenje na manj intenzivno. Ni več potrebe po spremljanju. Lahko se osredotočite na najvažnejše. Izboljševanje okusov. Obvladovanje menija.

Samoprilagodljiva kuhališča

Linija indukcijskih kuhalnih plošč MaxiSense® se ponaša s samoprilagodljivimi kuhališči. To pomeni, da vsako kuhališče zazna velikost in obliko loncev, ki jih uporabljate ne glede na to, kako veliki ali majhni so, in nemudoma začne greti natančno pod njihovim dnom. Tako imate popoln nadzor in kuhalna plošča se odziva tako, kot želite.

MAXISENSE S FUNKCIJO BRIDGE

Ta kuhalna plošča omogoča preprosto kuhanje večjih količin hrane – ali kuhanje z večjimi posodami. Le pritisnite na gumb Bridge in povežite ter upravljajte dve kuhališči skupaj kot eno veliko kuhališče in nanj postavite katero koli veliko ali dolgo posodo. Povezani kuhališči imata nastavljeno isto temperaturo in čas, kar je kot nalašč, ko kuhate za večerne zabave ali večja praznovanja.

Vaši lonci in ponve gredo lahko kamorkoli hočejo.

Kuhalna plošča TotalFlex Hob vam omogoča, da uporabljate lonce in ponve različnih oblik in velikosti. Intuitivni dizajn vam omogoča, da brez skrbi premikate lonce in ponve po celotni odzivni stekleni površini, ne da bi prekinili proces kuhanja.

MAXISENSE® S FUNKCIJO FLEXIBRIDGE

Od večernih zabav do večerij po delu – kuhate lahko na svoj način. Ta plošča je idealna za vse vaše posode in zagotavlja brezhibne jedi z enakomerno toploto. Prilagodite kuhališče in povežite do štiri površine za kuhanje, da boste lahko kar najbolje izkoristili razpoložljivi prostor. FlexiBridge poenostavi delo z zapletenimi obroki z velikimi posodami ali veliko jedmi.

 • Slika s standardnimi nastavitvami FlexiBridge
  1
  DVE KUHALIŠČI 50-50

  Na standardni nastavitvi je kuhalna plošča dovolj velika za dva lonca ali dve ponvi s premerom do 210 mm.

 • Slika večje in manjše posode na MaxiSense s funkcijo Flexibridge
  2
  DVE KUHALIŠČI 70-30

  Lahko pa na primer kuhate golaž v veliki posodi in omako na manjšem kuhališču.

 • Slika velike posode na MaxiSense FlexiBridge
  3
  ENO KUHALIŠČE 100

  Združite vsa štiri kuhališča v eno zelo veliko kuhališče – popoln način za kuhanje s svojimi največjimi posodami.

Slika prikazuje funkcijo powerslide na MaxiSense kuhalni plošči

V TRENUTKU OD VRENJA DO OHRANJANJA TOPLOTE

Iztisnite iz vsake jedi še več okusa za najnatančnejšim nadzorom temperature. Funkcija PowerSlide vam omogoča vrenje, počasno kuhanje in ohranjanje toplote jedi tako, da posodo preprosto pomaknete z ene površine za kuhanje na drugo. Izbirajte med številnimi vnaprej nastavljenimi stopnjami temperatur ali pa določite svojo. Zdaj lahko kot profesionalni kuharji tudi vi nadzorujete svoje kuhanje do stopinje natančno, kar omogoča izjemne rezultate pri pripravi vsake jedi.

Posode in ponve na kuhalni plošči MaxiSense

TAKOJŠEN PREGLED, NATANČEN NADZOR

Indukcijska plošča MaxiSense® Combi vam zagotavlja svobodo pri kuhanju v posodah katere koli velikosti. Ne glede na to, ali kuhate obaro v veliki kozici ali dušite zelenjavo v majhni kozici, se bo FreeZone prilagodil. Veliki zaslon prikazuje vse, kar se dogaja na plošči, vključno s položajem vsake posode in stopnje toplote pod njo. Tako imate vse pod popolnim nadzorom.

INDUKCIJSKE KUHALNE PLOŠČE MAXISENSE

Indukcijska kuhalna plošča MaxiSense® se ponaša s samoprilagodljivimi kuhališči. To pomeni, da vsako kuhališče zazna velikost in obliko loncev, ki jih uporabljate ne glede na to, kako veliki ali majhni so, in nemudoma začne greti natančno pod njihovim dnom. Tako imate popoln nadzor in kuhalna plošča se odziva tako, kot želite.
Pripravljate več jedi hkrati ali kuhate za večerno zabavo? Kuhalna plošča MaxiSense Plus je kot nalašč, ko potrebujete več možnosti, ki zagotavljajo enako okusne rezultate. Je popolna za velike ali dolge posode ali za kuhanje več jedi hkrati, za kar potrebujete več prostora. In seveda je odlična tudi za pripravo ene večerje po koncu dela.
Kuhalna plošča MaxiSense Combi vam zagotavlja dovolj prostora za ustvarjalno kuhanje ter razvijanje idej in tehnik. Veliko kuhališče FreeZone zazna posodo kakršne koli velikosti ali oblike kjer koli na površini in greje točno tam, kjer mora. Tako imate dovolj prostora, da kuhate po svoje, in podporo, ki vam jo nudita natančno upravljanje indukcijske kuhalne plošče in njena hitra odzivnost.
Meso se kuha na kuhalni plošči pure
Lahkotno čiščenje

Gladka in elegantna površina kuhalne plošče Pure bo poskrbela za lahkotno, preprosto in temeljito čiščenje.

GLADKA, ELEGANTNA POVRŠINA

V svojo kuhinjo vnesite gladko eleganco in lepoto. Plošča Pure, ki je popolnoma poravnana z vašo delovno površino, miruje, dokler ji z dotikom ne vrnete življenja. Sodobne rdeče LED-tipke za nadzor plošče in površine za kuhanje so vidne le, ko to želite. Tako bo imel vaš delovni pult vedno eleganten in prefinjen videz.

Oživi jo vaš dotik,

Kuhalna plošča AEG Pure s funkcijo FlexiBridge združuje elegantno obliko in odzivne funkcije. Temno steklo se neopazno zlije z vašim kuhinjskim pultom. Nevidne tipke in kuhalne površine pa lahko obudite s preprostim dotikom plošče. Preobrazite kuhinjo, da bo kuhanje postalo pravi užitek.

Izberite kuhališče z intuitivnim upravljanjem

Ko prižgete kuhalno ploščo in nanjo položite ponev, se nadzorna LED-vrstica prižge samodejno. Tako vam na intuitivni način pokaže, katero kuhališče lahko uporabite. Ponve ne postavljajte na neosvetljeno kuhališče in izkusite polno moč kuhanja s kuhalnimi ploščami AEG.

Dobitnik nagrade If design award 2019

Inovacija in dizajn sta ključni sestavini vsega, kar počnemo. In to obrodi sadove. Kuhalna plošča SensePro je osvojila nagrado iF 2019 za svoj sodobni videz. A vrhunski ni le njen videz – prav tako vam omogoča, da popolnoma izkoristite svoj kuharski potencial.

HITREJŠA KOT KATERA KOLI DRUGA PLOŠČA

Indukcijske plošče se segrejejo hitreje kot vse druge plošče, kar pomeni, da lahko povečate hitrost kuhanja in pripravljanja receptov. Naše indukcijske plošče imajo občutljive kontrolne gumbe na dotik, ki hladno ploščo v trenutku spremenijo v vročo in obratno. Tako lahko zagotovite, da lahko svoje gurmanske jedi umaknete z vročine takoj, ko je to potrebno.

NATANČNA TOPLOTA, BREZHIBNI REZULTATI

Olajšajte doseganje točnih, strokovnih rezultatov. Indukcijske plošče AEG imajo priročen drsnik, ki vam omogoča, da v trenutku spremenite vročino z intenzivne na delikatno. Tako bo priprava hrustljavo popečenega lososa enako uspešna kot topljenje čokolade blagega in medenega okusa.

HLADNEJŠA POVRŠINA, VARNEJŠA KUHINJA

Naša pametna indukcijska tehnologija segreje ponev in hrano v ponvi, nič drugega. Površina okrog ponve ostane hladna. Na plošči se nič ne zažge, umazanija pa se na sijoči in ravni površini ne more nikamor skriti. Poleg tega se segreje le, ko je na njeni površini posoda. Torej – če ni posode, ni vročine in ni nesreč.

Več prednosti indukcije

 • Posoda vrele vode na indukcijski kuhalni plošči AEG
  1
  Hitrejše segrevanje

  Hitro zavrite vodo z gumbom PowerBoost. To je idealno tudi za druga hitra kuharska opravila, kot je hitro pečenje.

 • Ženska, ki uporablja upravljalno ploščo indukcijske kuhalne plošče MaxiSense Combi
  2
  Odložite kuhanje

  Ne pustite, da bi vam prekinitve uničile odličen obrok. Pritisnite tipko »zaustavi in nadaljuj«, da začasno zaustavite toploto, in jo ponovno pritisnite, da nadaljujete s kuhanjem.

 • Kuhalna ploča, ki brezžično komunicira s kuhinsko napo s pomočjo hob2hood AEG
  3
  Prostoročna napa

  Hob2Hood samodejno nadzira vašo napo glede na to, kaj se kuha na plošči.

Indukcijske kuhalne plošče

Naše indukcijske plošče imajo občutljive kontrolne gumbe na dotik, ki hladno ploščo v trenutku spremenijo v vročo in obratno, zaradi česar lahko ustvarite popolne in okusne jedi.
Omogoča vam takojšen dostop do upravljanja nape, zato lahko izberete točno tisto stopnje ventilacije, ki jo potrebujete. Vse to le z dotikom prsta.
Omogoča vam takojšen dostop do upravljanja nape, zato lahko izberete točno tisto stopnje ventilacije, ki jo potrebujete. Vse to le z dotikom prsta.