REDEFINIRANJE BOLJŠEGA JUTRI

Ustvarjamo inovacije, ki danes izstopajo in pomagajo graditi boljši jutri. Ko gre za trajnost, verjamemo, da dejanja govorijo glasneje kot besede. Zato so naši cilji več kot le številke – so pomembni mejniki, ki zagotavljajo, da gremo vedno naprej in dajemo svoj prispevek za svet, v katerem živimo.

Podnebno nevtralne operacije do leta 2030

Naše poslanstvo je biti prednostni partner za vaš projekt, saj vam nudimo najboljše inovativne rešitve in storitve v svojem razredu. Uspemo s ponudbo močnih svetovnih blagovnih znamk in predanih ekip strokovnjakov z lokalnim tržnim in kulturnim razumevanjem. Naše izkušnje kažejo, da ima skupina Electrolux dolgo zgodovino vodilnega dobavitelja projektnega poslovanja na številnih trgih po vsem svetu.


Woman standing on top of mountain

Naši ključni mejniki od leta 2015:

 • 50% text
  naše celotne porabe energije je zdaj iz obnovljivih virov.

            

 • 71% text
  zmanjšanje obratovalnih emisij CO2.

              

 • 24% text
  zmanjšanje emisij CO2 primarnega prometa.

              

Prav tako smo vzpostavili našo prvo 100-odstotno zeleno pot v Italiji, kjer izdelke dostavljamo neposredno našim strankam na območju Milana prek e-tovornjakov. Z več kot 34.000 prevoženimi km smo prihranili že več kot 21 ton CO2.

Kako ukrepamo

Osredotočeni smo na zmanjšanje okoljskega odtisa. Zato optimiziramo uporabo energije in drugih virov v celotnem delovanju ter se preusmerjamo na obnovljive vire.

Primeri ukrepanj

Z uporabo praks, ki so vodilne v panogi, želimo izvajati operacije, gospodarne z viri, kot sestavni del našega dela. To odraža naše vrednote in tisto, za kar se kot podjetje zavzemamo – biti del rešitve je pomembno tako za naše zaposlene kot za potrošnike.

+400 metričnih ton reciklirane plastike, uporabljene leta 2020

Naša ambicija je, da se premaknemo k sistemom, ki so bolj krožni in zagotavljajo največjo vrednost virov z predelavo in ponovno uporabo materialov ob koncu življenjske dobe vsakega izdelka. Zato smo povečali delež reciklirane plastike v naših napravah, medtem ko smo zmanjšali količino celotne pridobljene plastike.

Kako ukrepamo

Naša ambicija je prispevati h krožnemu gospodarstvu. To bomo dosegli z integracijo recikliranih materialov v naše proizvodne platforme, spodbujanjem možnosti recikliranja, uporabo bolj trajnostnih rešitev za pakiranje, povečanjem razpoložljivosti rezervnih delov za popravilo naših izdelkov in razvojem krožnih poslovnih rešitev.

Primeri za ukrepanje

Povečanje količine visokokakovostnih recikliranih materialov v naših izdelkih lahko pomembno prispeva k boju proti podnebnim spremembam. Z nabavo jekla na osnovi odpadkov lahko znatno zmanjšamo CO2 odtis materialov. Emisije lahko zmanjšamo tudi s podaljšanjem življenjske dobe naših izdelkov.

 

To je mogoče doseči s spodbujanjem bolj krožnih poslovnih modelov ali zagotavljanjem poprodajnih storitev, ki na koncu bolje izkoristijo vire.

Okus prihodnosti

Razširjamo svet okusov z inovacijami, ki na novo definirajo vaš način kuhanja, tako da lahko dvignete svoje standarde in vsakič dosežete popolne rezultate — zdravo in odgovorno.


Feast with a table full of vegetables

Sveže ni dovolj dobro

Zaščitite hrano z natančnostjo. Odgovorno. Naši hladilniki so razviti za zaščito kakovosti hrane zahvaljujoč naprednemu nadzoru temperature in vlažnosti ter predelkom, namenjenim vaši vrsti hrane. Tako lahko ohranite vitamine, sočnost in zmanjšate zavrženo hrano, kar pozitivno vpliva na to, kar jemo.

Izpopolnite svojo zelenjavo

Naše parne pečice oddajajo ravno pravo količino pare, da zadržijo okus in vlago v hrani ter poskrbijo, da vitamini in hranilne vrednosti ostanejo. Kuhanje na pari prav tako ohrani teksturo in vlakna, vam daje bolj živahno zelenjavo in naredi ostanke kruha spet tako dobre kot sveže.

Pomaknite se na trajnostno življenje

Intuitivni drsnik nadzoruje dolžino – in trajnost – vsakega cikla pomivanja. To pomeni, da ko imate več časa, lahko drsnik nastavite na bolj trajnostno.

Zdaj lahko hkrati skrbite za okolje in prilagodite svoje cikle pomivanja.

Oblačenje na dolgi rok

Ustvarjamo rešitve, ki na novo definirajo, kaj pričakujete od nege oblačil. Z inovativnimi, odgovornimi tehnologijami in nagrajujočimi izkušnjami lahko pozabite na zastarela pravila in vaša oblačila dlje ostanejo videti kot nova.

Mehka voda, močne barve

Tehnologija AEG SoftWater® čisti in mehča vodo s filtriranjem neželenih snovi, kot sta kalcij in magnezij.

Ne samo, da boste s tem znižali temperaturo in prihranili energijo – preprečili boste tudi bledenje barv ter ohranili obliko in mehkobo vaših najljubših oblačil, zaradi česar bodo trajala dlje.

Točna količina, ki jo potrebujete

AEG AutoDose stehta vaše perilo in vsakič samodejno odmeri ravno pravo količino detergenta. S to tehnologijo bodo oblačila zaščitena pred bledenjem, krčenjem in zgodnjim staranjem, saj prevelik odmerek detergenta pospeši poškodbe tekstilnih vlaken. Natančno odmerjanje pomeni natančno nego.

Pričakujte več od svojega doma

S pametnimi rešitvami za zrak in tla naredimo domove bolj zdrave in trajnostne, katerih cilj ni samo preseči vaša pričakovanja, ampak se tudi lepo prilegajo vašemu življenju. Čeprav poudarjamo čisto življenje, ne sklepamo kompromisov glede estetike ali trajnosti.

Bolj čisto, bolj trajnostno

Naši trajnostni sesalniki vsebujejo 50–75 % reciklirane plastike. Naša nova zmogljiva ročna palica 8000 Seires Green/ÖKO je izdelana iz 65 % reciklirane plastike in anodiziranega aluminija, ki ga je mogoče reciklirati. Sesalnik ima tudi modularne, popravljive in zamenljive komponente, kar prispeva k podaljšanju življenjske dobe izdelka, nadgradljivosti in krožnosti.

Udihnite

Naši energijsko učinkoviti čistilniki zraka so zasnovani za nenehno merjenje ravni kakovosti zraka v zaprtih prostorih in se inteligentno odzivajo na spremembe v vašem okolju. Zaradi petstopenjskega filtriranja so odlični čistilci zraka za prah, njihov zmogljiv sistem pa pomeni, da dosežejo vse kote prostora, vendar so tako tihi, da jih boste komaj opazili pri trdem delu.