Čokoladna rulada

Čokoladna rulada

Čokoladna rulada

Bogat puding primeren za najbolj prefinjene večerje.

Sestavine

200 g temne čokolade, 6 jajc, 1 ščepec soli, 60 g sladkorja v prahu, 1 vrečka vanilijev sladkorja, 160 g sladkorja, 250 g mehkega masla, 100 g moke, 40 g koruzne moke, 300 g bele čokolade, 50 g masla, 3 žlice češnjevega žganja, 1 paket temne glazure (125 g)

Metoda

 

Zadošča za 4 osebe

1 Čokolado stopite, jajca ločite na rumenjake in beljake. Beljake in ščepec soli stepite v sneg. Dodajte sladkor v prahu in še naprej mešajte, dokler mešanica ne postane svetleča.

2 Rumenjake zmešajte z vanilijevim sladkorjem, sladkorjem in mehkim maslom, da nastane puhasta krema. Moko in koruzno moko presejte in jo dodajte kremi ter dobro premešajte. Razdelite na dva enaka dela.

3 Eno polovico mešanice zmešajte s stopljeno temno čokolado. Razdelite sneg na dva enaka dela in ju dodajte dvema mešanicama.

4 Pekač obložite s papirjem za peko in nanj porazdelite svetlo maso. Pecite na 2. polici s programom »vlažno pečenje z ventilatorjem«, 8 minut pri 160 °C.

5 Nato na pečen biskvit enakomerno porazdelite temno maso. Pecite pri isti nastavitvi še dodatnih 12-13 minut.

6 Z nožen razrahljajte, če se je kaj biskvita prijelo na robove in ga zdrsnite na delovno površino. Takoj ga pokrijte z vročo brisačo, da se počasi ohladi in ostane mehko.

7 Belo čokolado stopite skupaj z maslom in primešajte češnjevo žganje. To mešanico porazdelite po biskvitu in ga zvijte v rulado. Glazuro stopite in prelijte rulado, nato do serviranja hranite na hladnem.

Serviranje Vanilijevo kremo okrasite s svežimi češnjami, sokom in nasekljanimi oreščki.

  • Limetina pena z malininim kulijem

    Oster kuli reže skozi sladko limonino peno za popolnoma uravnoteženo sladico, ki je tudi videti odlično. 

  • Hruške v rdečem vinu

    Poskusite vključiti začimbe, razen če jih res ne marate - jedi dodajo čudovito toplino in globino.