Ročno sušena cezarjeva solata

Ročno sušena cezarjeva solata

Ročno sušena cezarjeva solata
Ludwig Maurer

SESTAVINE

SOLATA
2 bržolna zrezka Wagyu po 200 g, 4 kosi radiča, 2 srčka solate romana (samo rumene), 25 g parmezana (v rezinah), 50 g avstrijskega hrustljavega kruha

VINEGRET 
25 g parmezana, 10 g kaper, 5 g bavarske gorčice, 1/2 limone, 150 ml oljčnega olja, 1 rumenjak, 1/2 stroka česna

Črni poper, sol, sladkor

 

METODA

Solata 
Zrezke vzemite iz hladilnika eno uro pred pečenjem. Začinite jih s soljo in sladkorjem, počakajte dodatnih 10 minut. Zrezke dajte v ponev in zapecite iz obeh strani, da se naredi skorjica. Zrezke položite na mrežico in pustite, da se ohladijo v pečici na sredinski polici dodatnih 10 minut (pri 60 °C). Narežite radič na štiri četrtine in ga popecite v isti ponvi in z isto maščobo kot ste pekli zrezke.

Vinegret: 
Nasekljajte kapre in jih zmešajte z naribanim parmezanom, rumenjakom, gorčico, sokom in limonino lupinico. Primešajte oljčno olje in začinite s črnim poprom, soljo, sladkorjem in česnom. 

Ludwigu Maurerju

Ludwig Maurer je nemški kuhar in rejec krav Wagyu. Bil je prvi, ki je v Nemčiji redil krave Wagyu. Predvaja jim glasbo, kot sta Johnny Cash in Bob Marley. V dokumentarcu Tasteology deli svoje strokovno znanje o načinu shranjevanja mesa in pojasnjuje, kako shranjevanje in različne temperature vplivajo na okus.

  • Cezarjeva solata po pacifiško

    Catalina Velez

  • Cezarjeva solata iz ostankov

    Culinary Misfits

  • Solata pravega okusa

    Mark Schatzker