Cezarjeva solata iz ostankov

Cezarjeva solata iz ostankov

Cezarjeva solata iz ostankov 
Culinary Misfits

Sestavine

3 postane štručke ali suh kruh, 2 pesi, 1 mala čebula, česen, ingver, svež rožmarin, sol in poper, 5 žlic oljčnega olja, 4 žlice jabolčnega soka, 2 žlici tahini paste, feta sir (zdrobljen), 2-3 polne dlani sveže zelene solate

Metoda


1.
Kruh narežite na 2,5 cm kocke. Če kruh še ni trd, ga počasi posušite v pečici.

2. Odstranite koren pese, nato jo postrgajte in narežite na male koščke.

3. Pečico segrejte na 200 °C. Na pekač dajte polovico pese, narezano čebulo skupaj z nastrganim česnom in ingverjem, 2 vejicama rožmarina (fino nasekljanega) in pokapljajte z oljčnim oljem. Pecite približno 15 minut.

4. Za preliv zmešajte polovico pese s preostankom oljčnega olja, jabolčnim sokom in tahini pasto.

5. Pečeno zelenjavo in preliv združite v posodi in zmešajte, pustite počivati nekaj minut. Poskusite in po okusu dodajte sol, poper in limonin sok.

6. Zeleno solato razporedite po krožniku, nanjo položite pečeno zelenjavo in po vrhu posujte nekaj zdrobljenega feta sira.

Culinary Misfits

Culinary Misfits je duo, ki sta ga leta 2012 ustanovili oblikovalki Lea Brumsack in Tanja Krakowski. Menita, da ni prav, da veliko sadja in zelenjave zavržemo, ker ne ustrezata merilom kozmetičnih standardov. Članici Culinary Misfits sta se odločili, da bosta slavili lepoto naravne raznolikosti.

  • Cezarjeva solata po pacifiško

    Catalina Velez

  • Sušena cezarjeva solata

    Ludwig Maurer

  • Solata pravega okusa

    Mark Schatzker