Veganski burger

Veganski burger

Tudi strastni ljubitelji mesa bodo navdušeni nad to barvito kombinacijo.

Sestavine

Polpet

200 ml suhe čičerike (namočite čez noč), 2 stroka česna, 1 čebula, 2 surovi pesi, 1 pešica sveže bazilike, 1 žlica tahini paste, 2 žlici oljčnega olja, sok in lupinica ene limone, 1 žlička dimljene paprike, 1 žlička rjavih gorčičnih semen, 1 žlička mlete kumine, 1 žlička mletega koriandra, 1 žlička posušenega timijana, sol

Kremni preliv iz indijskih oreščkov in gorčice

200 ml indijskih oreščkov (namočeni v vodo za eno uro ali še bolje čez noč), 1 žlica belega vinskega kisa, 2 žlici vode, sol, 3 žlice oljčnega olja, 1 žlička francoske gorčice

Serviranje

Štručke iz kislega testa s semeni, listi solate, kumarice

Metoda

 

Polpet

1. Pečico segrejte na 175 °C.

2. Česen olupite.

3. Kumaro olupite in prepolovite.

4. Peso olupite in narežite na večje kose.

5. V mešalnik dodajte česen, čebulo, peso, tahini in olje. Mešajte do gladkega.

6. Čičeriko odcedite. Koriander dobro sperite. Čičeriko dodajte v mešalnik in dobro zmešajte.

7. Vlijte v posodo. Dodajte limonino lupino. Limono prepolovite in v posodo stisnite sok. Dodajte začimbe in sol (po okusu).

8. Na pekač dajte papir za peko. Mešanico oblikujte v polpete in jih položite na pladenj.

9. Pecite 20 minut.

10. Za dodatno dimljen okus namažite z oljem in dajte v ponev za pečenje na žaru ali na žar.

Kremni preliv iz indijskih oreščkov in gorčice

1. Indijske oreščke odcedite in sperite. Dodajte jih v mešalnik s svežo vodo, kisom in soljo. Zmešajte do gladkega, ampak pustite drobne delce.

2. Med mešanjem dodajte olje. Mešajte dokler preliv ne dobi konsistence, podobne majonezi.

3. Začinite z gorčico, soljo in kisom.

Serviranje

Štručke prerežite po dolžini in zapecite s plinskim gorilnikom. Liste solate položite na spodnji del štručke, dodajte kumarice in polpet. Čez polpet dodajte preliv in pokrijte z drugo polovico štručke. Čips postrezite v okrasni posodici ali košarici in servirajte z dodatnim prelivom.

  • Cezarjeva solata po pacifiško

    Catalina Velez

  • Cezarjeva solata iz ostankov

    Culinary Misfits

  • Moules Marinières

    Če želite jed, ki je videti odlično in se pripravi hitro in enostavno, potem ne morete zgrešiti s to francosko klasiko.