Gaspačo s tigrastimi kozicami, kuhanimi na pari

Gaspačo s tigrastimi kozicami, kuhanimi na pari

Gaspačo s tigrastimi kozicami, kuhanimi na pari

Ta hladna juha v španskem slogu je preprosto odlična.

Sestavine

2 rdeči papriki, 1 kumara, 1 čebula, 2 stroka česna, 600 ml zelenjavne jušne osnove, 100 ml ekstra deviškega oljčnega olja, 30 ml rdečega vinskega kisa, 400 g paradižnika (olupljenega), 2 majhni rezini belega kruha, sol in poper, bazilika (po okusu), 12 tigrastih kozic

Metoda


Zadošča za 4 osebe

1 Papriki olupite z lupilcem za zelenjavo, prerežite na pol in odstranite semena. Eno papriko fino nasekljajte, drugo pa narežite na koščke. Kumaro olupite in prepolovite. Odstranite semena (vendar jih shranite) in eno polovico nasekljajte, drugo polovico narežite na večje kose. 

2 Kocke zelenjave dajte v skledo skupaj s semeni kumare. Dodajte olupljeno in sesekljano čebulo, česen in zelenjavno osnovo, oljčno olje, kis, olupljen paradižnik in rezini kruha. Začinite s soljo in poprom in pustite v hladilniku najmanj 2 uri. 

3  Liste bazilike odstranite s stebla in jih dodajte fino sesekljani kumari in papriki. Shranite v hladilniku. 

4 Kozicam odstranite lupino in glavno žilo. Začinite s soljo in poprom ter položite na papir za peko. Pecite na pari na 3. polici pri nastavitvi Para 2, 15 minut pri 95 °C. Odstranite iz pečice in pustite, da se ohladijo. Zmešajte kose zelenjave v mešalniku in začinite po okusu s soljo in poprom. 

Serviranje Juho postrezite v ohlajenih jušnih posodicah, vsako posodico okrasite s tremi kozicami. Posujte z drobno nasekljano zelenjavo in baziliko. 

  • Moules Marinières

    Če želite jed, ki je videti odlično in se pripravi hitro in enostavno, potem ne morete zgrešiti s to francosko klasiko.  

  • Spomladanski zavitki, kuhani na pari

    Ti zdravi zavitki radi navdušijo množice in so zato idealni za zabave.

  • Čebulna juha iz vrečke

    Nova različica klasike - priprava juhe z neprimerljivo toplino in globino.