Spomladanski zavitki, kuhani na pari

Spomladanski zavitki, kuhani na pari

Spomladanski zavitki, kuhani na pari

Ti zdravi zavitki radi navdušijo množice in so zato idealni za zabave.

Sestavine

250 g piščančjih prsi, 1/2 korenčka, 50 g bambusovih poganjkov, 1 šalotka, 50 g riževih rezancev, 50 g fižolovih kalčkov, 1 žlica sezamovega olja, 1/2 žličke začimb Dajong, 2 žlički koruzne moke, 2 žlici sojine omake, 2 žlički ribje omake, 2 žlici Sambal Oelek, 12 zavitkov riževega papirja, 2 jajci (umešani)

Metoda


Zadošča za 6-12 oseb

1 Piščančje prsi, korenček, bambusove poganjke in šalotko narežite na drobne trakce. Riževe rezance namočite in pustite, da se posušijo. Kalčkom odstranite semena in korenine. . 

2 V ponvi segrejte sezamovo olje in močno ocvrite piščančje trakce. Dodajte korenček, bambusove poganjke, kalčke, riževe rezance, Dajong in šalotko ter cvrite še minuto (ob tem mešajte). 

3 Koruzno moko zmešajte s sojino omako, ribjo omako in Sambal Oelek. Dajte v ponev, zavrite in dobro premešajte. Umaknite ponev na stran in pustite, da se ohladi. Medtem v veliko posodo z vodo namočite zvitke riževega papirja in odcedite.  

4 Zvitke riževega papirja razporedite po veliki delovni površini. Na vsak zvitek dajte 2 žlici nadeva. Robove zvitkov prepognite navznoter in zvite. S pomočjo zmešanega jajca zapečatite robove. Perforirano posodo za parno pečico (priložena pečici) namastite z oljem in vanjo položite spomladanske zavitke. 

5 Pecite na pari na 2 nivoju na nastavitvi Para 2, 20 minut pri 99 °C.

Serviranje
Po tri spomladanske zavitke položite na predhodno segrete krožnike in okrasite z listi tajske bazilike in praženimi sezamovimi semeni. Zraven ponudite še sojino in sladko-pekočo čili omako.  

  • Gaspačo s tigrastimi kozicami, kuhanimi na pari

    Ta hladna juha v španskem slogu je preprosto odlična.

  • Čebulna juha iz vrečke

    Nova različica klasike - priprava juhe z neprimerljivo toplino in globino. 

  • Moules Marinières

    Če želite jed, ki je videti odlično in se pripravi hitro in enostavno, potem ne morete zgrešiti s to francosko klasiko.