AEG EcoLine

Predstavljamo AEG EcoLine, premišljeno izbran nabor naših energetsko najučinkovitejših kuhinjskih aparatov in naprav za nego doma ter najučinkovitejših naprav za vzdrževanje doma. Ti izdelki vam pomagajo ustvarjati okusne obroke za prijatelje in družino ter ohranjati čist in bolj zdrav dom. Ali ste vedeli, da se do 85 % vpliva naprave na okolje v življenjski dobi zgodi doma?* Linija AEG EcoLine je zasnovana tako, da podpira odgovornejše odločitve pri vsaki uporabi.

*Na podlagi ocen življenjskega cikla skupine Electrolux za vse globalne kategorije izdelkov in trge. Podatki so na voljo na zahtevo.

Ocena življenjskega cikla

Z oceno življenjskega cikla (LCA) lahko izmerite vpliv izdelka na okolje od začetka do konca njegovega življenjskega cikla, kar zajema vse od surovin do odlaganja na smetišče.

LCA in AEG

V podjetju AEG uporabljamo LCA na ravni kategorije, da bi razumeli, kako naše naprave vplivajo na okolje. Naše raziskave kažejo, da gospodinjski aparati na podnebje najbolj vplivajo zaradi porabe energije med uporabo. AEG, ki je član skupine Electrolux, izvaja LCA za posamezne kategorije izdelkov v skladu s standardi ISO 14040-14043

AEG EcoLine: kriteriji za izbor

Kuhinjski aparati in stroji za nego perila so izbrani na podlagi uvrstitve v naše najvišje EU energetske razrede, kar dokazuje nalepka. Aparati brez nalepke z energijskim razredom, kot so kuhalne plošče, so izbrani zaradi funkcij, ki omogočajo energijsko učinkovitost. Izdelki za vzdrževanje doma, kot so sesalniki, so v linijo vključeni zaradi funkcije samodejnega načina delovanja in uporabe recikliranih materialov.

Poiščite simbole

AEG EcoLine

Poiščite simbol zelenega lista, ki označuje aparate, ki izpolnjujejo merila za uvrstitev v linijo AEG EcoLine.

Energijska nalepka

Izdelki so na podlagi evropske zakonodaje razvrščeni od najučinkovitejših do najmanj učinkovitih glede na porabo energije v kWh.

YourEko

Neodvisni ocenjevalni sistem, ki predstavlja energetsko učinkovitost z gospodarskega vidika za specifične države. Več lahko preberete tukaj.

Pogosto zastavljena vprašanja

Ali gre za novo linijo podjetja AEG?

Ne, AEG EcoLine vključuje izbor modelov, ki so že na voljo na trgu, na podlagi izpolnjevanja kriterijev AEG EcoLine. Kriterije vsako leto ponovno ocenimo, zato da ostajajo ustrezni. Novi modeli, ki izpolnjujejo kriterije, bodo dodani v izbor AEG EcoLine, medtem ko bodo modeli, ki kriterijev ne izpolnjujejo več, odstranjeni iz izbora AEG EcoLine.

Kateri izdelki in kategorije izdelkov so vključeni v linijo AEG EcoLine?

Linija naprav AEG EcoLine vključuje vse glavne kategorije izdelkov, zato je mogoče najti aparat za katerikoli kotiček doma. AEG EcoLine vključuje pomivalne stroje, pralne stroje, sušilne stroje, pralno-sušilne stroje, hladilnike, zamrzovalnike, hladilnike z zamrzovalnikom, indukcijske kuhalne plošče, kuhinjske nape, sesalnike in čistilnike zraka.

Ali imajo aparati AEG EcoLine vedno najvišjo energijsko nalepko na trgu, če je na voljo?

Ne. V kategorijah izdelkov z energijsko nalepko EU imajo izdelki AEG EcoLine naš najvišji razpon energijskih razredov. Ti se lahko gibljejo od D do A+++, odvisno od kategorije. Z vključitvijo značk YourEko na naša spletna mesta potrjujemo tržno konkurenčnost naših energijskih nalepk in pomagamo pretvoriti energijsko učinkovitost v finančne prihranke. Za kategorije, ki niso vključene v sistem YourEko, preverimo tržne podatke.

Ali so izdelki AEG EcoLine izbrani le zaradi svoje energetske učinkovitosti?

Ne. Glede na kategorijo in model so izdelki AEG EcoLine izbrani glede na energijski razred, funkcije varčevanja z energijo ali funkcije učinkovitosti. Odlikujejo jih lahko tudi druge prednosti, kot so reciklirani materiali ali funkcije za varčevanje z vodo.

Več o trajnosti v podjetju AEG

  • Woman and man sitting in a couch in a living room.
    Pustite svoj pečat s praktičnimi nasveti za trajnostno življenje

    Pridobite praktične nasvete in razbijte pogoste mite ter se odločite za življenjski slog z manjšim vplivom na okolje. Ta vodnik ponuja bistvene informacije za vse, ki želijo pozitivno vplivati na planet.

  • Floor lamp next to an air purifier in a dark living room.
    Enostavni triki za varčevanje z energijo za vsako napravo

    Zmanjšajte porabo energije v svojem domu s preprostimi nasveti. Ugotovite, kako lahko pomivalni stroj, pečico, pralni stroj in druge naprave uporabljate na energetsko najučinkovitejši način.