Ali beljakovinsko bogata zelenjava osvaja kulinarični svet? Družbena omrežja in rezultati spletnih iskanj kažejo pritrdilen odgovor. Vse več ljudi išče zdrava nadomestila mesnim jedem, ki bi imela enak okus in teksturo.

Današnji proizvajalci mesnih nadomestkov ne želijo le poustvariti okus mesa, temveč želijo meso popolnoma nadomestiti. Če ste se odločili za bolj naraven pristop, obstaja vrsta novih in zanimivih načinov, kako iz zelenjave pridobiti koristne beljakovine. Kot primer lahko vzamemo kruhovec. Ta sadež izhaja iz družine fig in predstavlja popolno nadomestilo za ljudi, ki obožujejo svinjino.

PEČICA STEAMPRO

Vsaka jed predstavlja edinstveno izkušnjo. S tem v mislih smo ustvarili pečico SteamPro. Ponaša se s tremi načini kuhanja – pečenjem, kuhanjem s paro in njuno kombinacijo. V kombinacijskem načinu bo pečica samodejno preklapljala med različnima načinoma kuhanja. To pomeni, da bo skorja vedno hrustljavo in zlato zapečena, jed pa bo ohranila svojo svežino in sočnost. 

Specite slastne mesne jedi ali hrustljave hlebčke, ustvarite nežne sladice ali z načinom kuhanja SousVide, ki ga nudimo najboljšim restavracijam po svetu, pripravite enkratne pojedine.

ŽEMLJICE BAO

Sestavine

1½ čajna žlička sladkorja
1 čajna žlička kvasa
50 ml mleka
1 žlica repičnega olja
1 žlica kisa
200 ml vode
525 g moke
1 žlica pecilnega praška
2 žlici repičnega olja za premaz

Navodila

- Kvas zmešamo s sladkorjem, mlekom, oljem in kisom. Dodamo vodo in moko ter v mešalniku mešamo približno 7 minut.
- Pustimo, da testo vzhaja približno 2 uri.
- Testo položimo na pomokano površino in ga gnetemo.
- Nato ga posujemo s pecilnim praškom.
- Znova pregnetemo.
- Testo zvijemo v enakomeren zvitek in ga razdelimo na 18 enakih kosov. Vsak kos oblikujemo v kroglico.
- Vsaka kroglica naj bo debela približno 5 mm. Kroglice premažemo z malo olja.
- Papir za peko razrežemo na 18 enakomernih lističev. Kroglice položimo na lističe in jih upognemo v obliko čolnička, tako da tvorijo polkrog.
- Položimo jih na pekač, ki smo ga pokrili s papirjem za peko, in jih pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo, da testo vzhaja približno 1 uro.
- Pekač nato vstavimo v pečico SteamPro in izberemo program parnega kuhanja Full Steam. Kuhamo 8 minut.

DVAKRAT KUHAN KRUHOVEC

Sestavine

Kruhovec
Mlada čebula
Korenje

Glazura
1 žlica fino naribanega česna
1 žlica fino naribanega ingverja
1 žlica repičnega olja
2 žlici sezamovega olja
2 žlici korejske čili paste Goujuang
2 žlici rjavega sladkorja muscovado
2 žlici sojine omake
2 žlici kisa

Navodila

- Na pečici SteamPro izberemo program parnega kuhanja Full Steam in ga nastavimo na 90°C.
- Jedro kruhovca narežemo na koščke in ga enakomerno porazdelimo po pekaču. Kuhamo 10 minut.
- V ponev zlijemo 1 žlico repičnega olja in grejemo na srednjem ognju.
- Dodamo česen in ingver ter na hitro popražimo.
- Dodamo še preostale sestavine za glazuro in 5 minut vremo.
- Na pečici SteamPro izberemo program kuhanja z ventilatorjem (True Fan Cooking), ki ga nastavimo na 210 °C.
- Kuhane kose kruhovca premažemo z glazuro in pečemo v pečici približno 15 minut.
- Korenček in mlado čebulo narežemo na majhne kose. Vse skupaj postrežemo v žemljicah Bao.

KUHALNA PLOŠČA MAXISENSE PURE

Zamislite si sijajno kuhalno ploščo iz čistega črnega stekla, ki se brezhibno zlije s površino vaše kuhinje. Nevidne tipke in kuhalne površine pa lahko obudite s preprostim dotikom plošče. Kuhalno ploščo AEG MaxiSense Pure odlikujejo elegantna oblika in odzivne funkcije, ki kuhanje spremenijo v pravi užitek.

Oglejte si kuhalno ploščo MaxiSense Pure